Nyhet

IBM vurderer å selge unna brikkeproduksjonen

Vil heller fokusere på andre områder.

Teknologigiganten IBM har nå hyret inn et konsulentselskapet Goldman Sachs for å se på mulighetene for å få solgt unna brikkeproduksjonen sin, melder Financial Times.

Det er ikke engang gått én måned siden IBM solgte unna forrige del av selskapet, og da var det Lenovo som kjøpte opp IBMs x86-serveravdeling for 2,3 millarder dollar. Fra før av har Lenovo sikret seg hele PC-produksjonen.

Hvis IBM ender opp med å selge brikkeproduksjonen sin er dette den største forandringen som selskapet har gjort på lang tid. Det å utvikle databrikker og produsere dem er noe av det mest teknologisk avanserte man kan gjøre, og IBM har vært helt i tet i lang tid, til tider lengre frem enn Intel.

Vil la andre ha ansvaret for produksjonen

Ifølge Financial Times ser IBM for seg å gjøre noe av det samme som AMD gjorde med GlobalFounderies i 2009. Prosessorkjempen solgte ut sine egne fabrikker, for så å leie kapasitet av selskapet som kjøpte dem. Går IBM for en slik løsning, betyr det at produksjonen fortsetter på samme måte som tidligere, men under et nytt selskap, som også kan påta seg produksjonsoppdrag for andre.

Noen priser for det eventuelle salget er ikke kjent, men noe billigsalg er det ikke snakk om. IBM har lasset på med milliarder av dollar på fabrikkene sine, og det koster enorme summer å sette opp fabrikker av dette kaliberet. Dermed er det også få aktuelle kjøpere, men de som kunne vært aktuelle finner vi først og fremst GlobalFoundries og TSMC, men også Intel og Samsung.

Halvlederproduksjon er uhyre avansert:
Gigantene kjemper mot naturlovene for å lage nye prosessorer »

(Kilde: Extremetech, Financial Times, WSJ)

Les også
IBM skal utvikle selvdestruerende databrikker
Les også
Har laget ekstra rask brikke av «vidunderstoffet» grafén
Les også
Nå svelger Lenovo enda mer av kjempen IBM
Les også
Derfor møter du denne hver gang maskinen starter
annonse