Til hovedinnhold

Først var det musikken, nå får bøkene sin «Spotify»

Amazon jobber med ny tjeneste som kan velte om hele forlagsbransjen.

Terje Bendiksby / Scanpix

Innen både musikk og film/TV finnes det som kjent en god del abonnementstjenester på Internett, hvorav Netflix og Spotify er blant de mest kjente. Når det gjelder digitale bøker er nok markedet ennå en god del mindre når det gjelder slike tjenester.

Nå ser det ut til at nettbutikkgiganten Amazon vil slå et slag for å også gi e-bøkene innpass på dette området. Nettstedet GigaOM har nemlig snappet opp at selskapet tester ut en helt ny e-bok-tjeneste.

Abonnementstjeneste med 600 000 titler

Tjenesten heter «Kindle Unlimited» og ble avslørt i form av testsider hos Amazon som nå ser ut til å være tatt ned, men som fremdeles er tilgjengelige i Googles cache.

E-bok-tjenesten som Amazon tilsynelatende jobber med å utvikle er altså en abonnementstjeneste som skal koste 10 dollar i måneden. Testsidene viser videre at du skal få tilgang til over 600 000 boktitler.

Det finnes allerede at par andre tilsvarende tjenester, Oyster og Scribd, som Kindle Unlimited dermed vil konkurrere med. En av forskjellene vil imidlertid bli at Amazons tjeneste visstnok skal tilby over 7000 lydbøker, i tillegg til vanlige bøker.

Utover dette er det foreløpig ikke så mye som er kjent om den kommende tjenesten. Amazon har som sagt allerede trukket testsidene, og har heller ikke kommentert saken. Det er dermed også uvisst om eller når den blir tilgjengelig i Norge.

Amazon har også andre, spennende ting på gang: Snart vil de levere pakker med flyvende droner »

Mer om
annonse