Intel satser på bevegelsessensitiv teknologi

Kan føre til helt nye PC-grensesnitt.

Selv om bevegelsessensitiv teknologi i PC-er på ingen måte har slått an ennå, eksisterer det unektelig en del optimisme på denne teknologiens vegne der ute.

For eksempel har store PC-produsenter som HP og Asus kunngjort at de vil satse på bevegelsessensoren Leap Motion, og det finnes også konkurrerende konsepter som for eksempel Kickstarter-prosjektet Haptix.

Prosessorgiganten Intel har nå også kastet seg inn i dette kappløpet. Som nettstedet Geektime rapporterer har selskapet fullført forhandlingene om et oppkjøp av det israelske firmaet Omek Interactive.

Bevegelsesbasert grensesnitt

Omek Interactive ble startet i 2006 og spesialiserer seg på utvikling av avansert programvare til bruk med bevegelsessensitiv teknologi, blant annet Microsofts Kinect-system. Intel skal ha bladd opp 40 millioner dollar for selskapet.

Det er hovedsakelig to bevegelsessensitive systemer Omek Interactive fokuserer på, kalt Beckon og Grasp. Beckon dreier seg om registrering av kroppsbevegelser, men Grasp handler om mer følsom avlesning av håndbevegelser på nært hold.

Det er antakelig den sistnevnte løsningen som blir mest aktuell for Intel når det gjelder implementering i PC-systemer og grensesnitt, men det er ennå uvisst akkurat hvilke planer Intel har for teknologien.

Omek har imidlertid laget en demonstrasjonsvideo av hvordan Grasp-systemet fungerer som PC-grensesnitt, noe som kanskje gir en pekepinn på hva vi kan vente oss. Videoen kan du se under.

Intel har stor tro på PC-ens fremtid:
– PC-en vil ikke lide noen snarlig død »

(Kilde: Geektime)

Les også
Intel: Derfor vil ikke PC-en lide en øyeblikkelig død
Les også
Liten dings gir alle flater «touch»
Les også
Intel NUC: Next Unit of Computing: Intels lille sjarmtroll imponerer
Les også
Se PC-en der du kan ta og dra i alt innholdet
annonse