Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestIntel NUC: Next Unit of Computing

Intels lille sjarmtroll imponerer

Denne lille saken gir deg en stasjonær datamaskin i lommeformat.

Spesifikasjoner

Foto: Sindre Eldøy - Hardware.no
Intel NUC har 2 HDMI-utganger og tre USB 2.0-kontakter. Det finnes også en utganve med Thunderbolt-tilkobling.
Strømkabel fra veggen til strømforsyningen følger ikke med.

Det bærbare PC-markedet er en sterk pådriver for å utvikle komponenter med liten størrelse og lavt effektforbruk, uten at det går for hardt ut over ytelsen. Dette er i sterk kontrast til markedet for stasjonære maskiner, hvor fokuset har vært på høyest mulig ytelse.

Det kan være mange grunner til å ønske seg en kompakt stasjonær datamaskin. Drømmer du om en knøttliten maskin i skuffa eller bak TVen i stua, har Intel løsningen for deg.

Intel NUC – "Next Unit of Computing" er bygget på komponenter utviklet for utralette bærbare datamaskiner. Resultatet er en minimaskin med dimensjoner på 11,7 x 11,2 x 3,9 centimeter. Vi har fått et eksemplar til test, og ser nærmere på modellen Intel NUC DC3217IYE.

Spennende spesifikasjoner

Intel NUC DC3217IYE er bygget på Intels QS77-brikkesett, som vi kjenner best fra bærbare datamaskiner. Prosessoren, en Intel Core i3 3217U, er laget for små systemer og har et strømforbruk på kun 17 watt ved full belastning. Denne er utstyrt med to prosessorkjerner med Ivy Bridge-arkitektur, som kjører på frekvenser opp til 1,8 GHz og deler på 3 MB L3-cache.

Når du kjøper Intel NUC følger det verken med minnemoduler eller harddisk. Her må du selv installere SO-DIMM-minne og en SSD med mSATA-grensesnitt. Vårt testeksemplar var utstyrt med 8 GB minne fra Kingston og en Intel-SSD på 120 GB. Du kan også utstyre Intel NUC med et trådløst nettverkskort, vårt eksemplar kom med Intel Centrino Advanced-N 6235.

Få tilkoblingsmuligheter

Av tilkoblinger finner vi en nettverkstilkobling, tre USB 2.0 og to HDMI-kontakter. Det finnes også en utgave av Intel NUC hvor den ene HDMI-utgangen er byttet ut med en Thunderbolt-kontakt.

I pakken til Intel NUC finner vi også en brakett for å montere enheten på baksiden av en skjerm eller TV. Du får også med en ekstern strømforsyning, som kan levere opp til 65 watt. Du bør merke deg at du selv må skaffe strømkabelen som skal fra strømforsyningen til veggkontakten.

Bli med til neste side, så skal vi åpne minimaskinen »