Til hovedinnhold

USB blir dobbelt så raskt

SATA er ikke det eneste som girer opp i 2013.

iStock/124895

For litt siden skrev vi om hvordan standarden SATA Express endelig nærmer seg lansering, som blant annet vil åpne for svært mye raskere SSD-er.

Nå viser det seg at USB 3.0-standarden også får en vitamininnsprøyting. Produsentforeningen USB 3.0 Promoter Group – som utviklet USB 3.0-spesifikasjonen – forteller at de regner med at en forbedring vil være klar innen midten av 2013.

Dagens USB 3.0-standard støtter i teorien datahastigheter opp til 5 gigabit i sekundet, altså én Gbit/s mindre enn hva SATA 3.0 leverer. I praksis er hastigheten gjerne betydelig lavere, men med forbedringen som nå er på vei skal den teoretiske hastigheten økes til det dobbelte. Dermed kan vi nok også regne med en dobling i reell hastighet også – i alle fall for utstyr som støtter dette.

Blir bakoverkompatibel

USB 3.0 Promoter Group består av Hewlett-Packard, Intel Corporation, Microsoft, Renesas Electronics, ST-Ericsson og Texas Instruments. Talsmenn for både hele gruppen og de enkelte medlemmene, vektlegger sluttbrukernes behov som bakgrunnen for forbedringen de nå kommer med.

Dermed er det ikke overraskende at det loves full bakoverkompatibilitet, og at gamle kabler og tilkoblinger fortsatt vil være støttet fullt ut.

Hva angår nytt utstyr som støtter ytelsen på 10 Gbit/s, kommer detaljene i forbedringen til å sendes ut til industripartnere for gjennomsyn i første kvartal i år. Dermed er det fullt mulig at de første USB-dingsene med hastigheter på nivå med dagens SATA 3.0-standard kommer i salg rimelig raskt, etter endelig ferdigstilling senere i år.

(Kilde: Pressemelding)

annonse