Til hovedinnhold

«Ninja» har nådd en million abonnenter på Mixer

Etter bare fem dager.

Før helgen ble det klart at den populære Fortnite-strømmeren Richard Tyler «Ninja» Blevins forlot Twitch til fordel for den konkurrerende strømmetjenesten Mixer, eid av Microsoft. Nå, etter kun fem dager, har han allerede rundet en million abonnenter på den nye plattformen.

Nå hjelper det selvfølgelig at det de første to månedene vil være gratis å abonnere på hans Mixer-kanal, men det betyr uansett at Microsoft – som har inngått en eksklusivitetsavtale med Blevins – er på vei mot å skape en effekt.

En liten plattform

Per i dag er nemlig Mixer som en lilleputt å regne sammenlignet med Amazon-eide Twitch og Alphabet-eide YouTube, hvor «Ninja» for øvrig har henholdsvis 14 og 22 millioner følgere.

Men det er fremdeles et åpent spørsmål om hvor mange seere Blevins lykkes i å dra med seg til Mixer, og om flere populære strømmere også hiver seg på den lille «Mixer-bølgen» som genereres akkurat nå.

For «Ninja» kommer kanskje sannhetens time først når Microsoft skrur igjen krana og vil kreve penger av abonnentene. For de som ikke vil bla opp, vil det naturligvis fremdeles være gratis å se på strømmene, men spørsmålet er om de blir værende uten abonnementsfordelene.

Heftig månedslønn

Uansett tipper vi Blevins vil klare seg rent økonomisk. Han har tidligere vært profesjonell Halo-spiller, og ble ekstremt populær etter at han begynte å strømme Fortnite.

Suksessen har gitt ham en månedslønn på rundt 500 000 dollar, ifølge et intervju han gjorde med PC Gamer. Det er nesten 4,5 millioner kroner.

I våres skal han dessuten ha fått én million dollar for å ha spilt Apex Legends i noen timer.

(Kilde: The Verge)

annonse