Til hovedinnhold

Fortnite-kjendis «Ninja» forlater Twitch til fordel for Mixer

Har inngått avtale med Microsoft.

Tyler «Ninja» Blevins, en av de desidert største og mest kjente Fortnite-spillerne i verden, forlater nå strømmetjenesten Twitch. I stedet skal han strømme spilløktene sine på den konkurrerende strømmetjenesten Mixer, eid av Microsoft.

De to partene har inngått en eksklusivitetsavtale, men detaljene i avtalen er ikke kjent.

I en video Blevins har lagt ut på Twitter sier han at han gjør dette for å finne tilbake til røttene sine og huske hvorfor han forelsket seg i strømming i utgangspunktet.

500 000 dollar i måneden

Blevins var tidligere en profesjonell Halo-spiller, men det var da han begynte å strømme Fortnite at populariteten hans eksploderte. Han har i dag over 14 millioner følgere på Twitch på alene, i tillegg til hopetall på YouTube og andre tjenester.

Suksessen har gitt han månedslønn på rundt 500 000 dollar, ifølge et intervju han gjorde med PC Gamer. Det er nesten 4,5 millioner kroner.

For å overtale så mange som mulig av følgerne sine til å hoppe videre til Mixer, vil det være gratis å abonnere på strømmen hans de første månedene. Hos Twitch har det kostet brukere 4,99 dollar å abonnere i måneden, mens hos Mixer vil prisen være 7,99 dollar.

Hard konkurranse

Microsoft håper åpenbart at mange av Ninjas følgere fortsetter å se på ham spille i Mixer. Sammenlignet med Amazon-eide Twitch og Alphabet-eide YouTube har Microsoft slitt med å hevde seg på spillstrømmemarkedet.

Ifølge tjenesten Streamlabs er det bare 69 000 brukere som strømmer innholdet sitt til Mixer, mens Twitch har hele 1,5 millioner strømmere.

annonse