Til hovedinnhold

Twitch-kjendisen «Ninja» skal ha fått én million dollar for å spille Apex Legends

Vi vet godt at det kan være gode penger i det å drive med dataspilling. Akkurat hvor lukrativt det kan være – for noen veldig få i alle fall – kan illustreres med spillstrømmeren Ninja. Eller Richard Tyler Blevins, som han egentlig heter.

Har til salt i maten: Tyler Blevins.
Ninja

Han skal ha fått hele én million dollar – 8,6 millioner kroner – for å strømme det nye spillet Apex Legends, som nylig ble sluppet av spillgiganten Electronic Arts. Dette ifølge kilder tilhørende Reuters.

Ninja er blant verdens mest kjente Twitch-strømmere og skal ha dratt inn rundt ti millioner dollar i 2018. Dette i hovedsak av å spille Fortnite for folk som lar seg underholde av å se på slikt.

Sjekk vår guide: Ti tips for å bli bedre i Fortnite >>>

Promoterte spill

Å tjene rundt 8,6 millioner kroner på noen få timer hører likevel til blant sjeldenhetene, og da bør vi jo også nevne grunnen til at Ninja fikk et såpass anstendig salær.

Saken var at Electronic Arts slapp sitt nye og påkostede spill Apex Legends. Og hvordan tenkte de det var best å lage reklame og blest rundt dette spillet? Jo, få verdens største Twitch-strømmer til å spille det i et døgn. Med over tretten millioner følgere bør jo noen da få det med seg.

Apex Legends er for øvrig en direkte konkurrent til Fortnite, altså snakker vi om et skytespill i «battle royale»-sjangeren. Det vil si at det er alle mot alle, og den som står igjen til slutt er vinneren.

Med over femti millioner registrerte spillere den første måneden bør i det minste spillutvikleren og Electronic Arts være fornøyde.

Men i dette tilfellet kan det argumenteres for at Ninja, som for øvrig har gått tilbake til å spille Fortnite, er den virkelige seierherren.

Hørt om den norske Twitch-strømmeren Zizaran?
Strømmet i 505 timer på 30 dager >>>

(Kilde: The Verge)

annonse