Til hovedinnhold

Google kutter i Motorola

Ytterligere 10 prosent av arbeidsstokken må gå.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Rundt 1200 ansatte ved Google-eide Motorola Mobility må ta sin hatt og gå, ifølge Wall Street Journal. Det utgjør mer enn 10 prosent av den totale arbeidsstokken.

Ansatte i Motorola Mobility mottok denne uken en e-post som Wall Street Journal har fått innsyn i. I e-posten går det frem at selskapet fortsatt står overfor mange utfordringer, selv om ledelsen er optimiske når det gjelder de nye produktene de har på gang.

"Våre kostnader er for høye, vi opererer i markeder hvor vi ikke er konkurransedyktige og vi taper penger", heter det i e-posten.

USA, Kina og India

Motorola-sjef Dennis Woodside.Foto: Motorola

Oppsigelsene vil berøre ansatte i USA, Kina og India. En talsmann for Motorola sier til Wall Street Journal at kostnadskuttene er en fortsettelse av kostnadskutt som ble annonsert sommeren 2012.

Kuttene kommer på toppen av en 20 prosent reduksjon i arbeidsstokken som ble igangsatt i slutten av august, da Motorola sa de ville si opp 4 000 ansatte. Ved slutten av 2012 hadde Motorola 11 113 ansatte, ifølge Google.

Google kjøpte Motorola for 12,5 milliarder dollar i midten av 2011, men Motorola har fortsatt å tape penger og miste markedsandeler både innenfor nettbrett og smartmobiler. I tredje kvartal 2012 fikk selskapet et tap på mer enn 500 millioner dollar. Tapet i fjerde kvartal var på 350 millioner dollar, ifølge Wall Street Journal.

Som et ledd i oppsigelsene i august i fjor gikk Motorola ut og sa at de endret sin strategi til en strategi som ligner Apples suksessmodell. Motorola-sjef Dennis Woodside sa da at han ønsker å gjøre Motorola-mobilene "kule" igjen, og lansere noen få avanserte mobiler i stedet for et stort antall modeller i ulike prisklasser.

(Kilde: Wall Street Journal)

annonse