Til hovedinnhold

Canon frister med dyrt glass

Smart funksjon gir deg to objektiver i EF 200-400mm f/4L.

Canon/iStock

For to år tilbake annonserte Canon at de jobbet med utviklingen av et 200-400mm f/4L IS-objektiv med en 1.4x telekonverter og nå er tiden inne for en offisiell lansering av objektivet.

Hva betyr det som står på objektivet ditt? Les vår store guide »

Det nye familiemedlemmet har fått den klingende tittelen Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x. Vi snakker altså om en telezoom på 200-400mm med fast blender på 4, som i tillegg har en innebygget telekonverter på 1.4x.

EF 200-400mm L IS USM med telekonverter-utspringet på siden.Foto: Canon

Dermed kan man med en enkel spak transformere objektivet til et 280-560mm f/5.6, ifølge Canon helt uten at bildeytelsen påvirkes. Selve telekonverteren stikker ut som en liten klump på siden av objektivet og det er nettopp der telekonverterglasset gjemmer seg når det ikke er i bruk.

Ny bildestabilisator

I tillegg er objektivet utstyrt med en bildestabilisator som Canon hevder tilsvarer fire blendertrinn. Denne bildestabilisatoren får en egen modus for fotografering av bevegelige motiver, hvor stabilisatoren kun brukes i eksponeringsøyeblikket. Det skal gjøre det mulig å følge motivet uten at bildestabilisatoren overkompenserer.

Den som synes dette høres fristende ut, må grave dypt i lommene. Objektivet vil få veiledende pris på 107 000 blanke, norske kroner når det kommer i salg. Norsk lanseringsdato har vi ennå ikke, men objektivet er tilgjengelig fra juni litt lengre ned på kontinentet.

Lurer du på hvordan det er å leke seg med glass som koster mer enn en middels bruktbil? Les om vår fuglejakt med Canon EF 800mm f/5.6L IS USM »

annonse