Nyhet

– Verdens mest lyssterke for speilløst

Nykommer HandeVision hevder de setter nye rekorder med 40mm-objektiv.

Når kloke hoder slår seg sammen blir det ofte spennende resultater. Dette stemmer også i dette tilfellet. Produktet av kinesisk og tysk ingeniørkunnskap er firmaet Handevision, og 40 mm-objektivet IBELUX.

Les også: Lyssterk ugle fra Zeiss

Lyssterk nok for deg?

Det spesielle med dette objektivet er ikke brennvidden, det har vi sett hos flere. Det spesielle med Ibelux 40 mm er blenderen. Største blenderåpning er på hele f/0.85, og i følge pressemeldingen er det verdens mest lyssterke objektiv for speilløse systemkamera.

Objektivet montert på Fujifilm XMPRO.Foto: Handevision

Rent fysisk er objektivet bygget opp av ti linseelementer fordelt på åtte grupper. Ti blenderlameller skal sørge for at objektivet skal kunne tegne en flott bokeh. Det er dog ikke et lite objektiv vi snakker om her. Objektivet er 128 mm langt, og 74 mm i diameter. Vekta er på hele 1150 gram. Sammenligner man for eksempel med Canon EF 40 mm f/2.8 så blir dette en mastodont.

Bare speilløst

Handevision IBELUX 40 mm f/0.85.Foto: Handevision

Interessant nok så vil dette objektivet kun være tilgjengelig for enkelte utvalgte systemer som Canon EOS M, Fuji X, Micro Four Thirds og NEX E. Det er med andre ord ikke tilgjenligelig for systemer som Canon EF, Nikon F eller til Sonys A-fatning.

Norsk pris har ikke kommet ennå, men objektivet har fått utsalgspris på $2,080 på andre siden av Atlanterhavet. Det vil være tilgjengelig fra 25. februar 2014 i blant annet Europa, Japan og USA.

Kilde: Pressemelding

Les også
Hva skjer på fotofronten i 2014?
Les også
Zeiss med enda en ugle?
Les også
Flesker til med to nye superzoomer
Les også
Canon frister med dyrt glass
Les også
Er dette verdens minste speilreflekskamera?
annonse