Til hovedinnhold

LGs nye projektor viser et 100-tommers bilde bare 12 cm fra veggen

Og selskapet har også en ny kompaktmodell i ermet.

Flere produsenter har den siste tiden kunngjort nye projektorer med den egenskapen at de kan vise store bilder selv fra veldig korte avstander fra veggen, og LG er blant de som satser på dette segmentet. Nå har LG kunngjort en ny modell med ekstra kort kastelengde, kalt ProBeam UST.

Den nye projektoren kan ifølge LG vise et bilde på 100 tommer bare 12 centimeter fra veggen. Den har imidlertid kun vanlig 1080p-oppløsning, så det spørs hvor hensiktsmessig det er å benytte det største bildeformatet, med mindre du sitter et stykke unna.

Slipper også ny kompaktmodell

ProBeam kan vise et 100-tommers bilde fra bare 12 centimeter.
LG lanserer også en ny kompaktmodell i LGs MiniBeam-serie.

Kort kastelengde er uansett ment å være en praktisk løsning som blant annet skal få has på kabler man kan snuble i, og problemet med at man kaster skygge dersom man går i veien for projektoren. Formatet gjør det også enkelt å finne et sted å plassere projektoren.

Av andre spesifikasjoner har den nye ProBeam-modellen en lysstyrke på brukbare 1500 ANSI-lumens, som skal gjøre det mulig å se på film i selv lyse rom, og kontrastforholdet ligger på 150 000:1. Lampelevetiden er beregnet å ligge på 20 000 timer, og projektoren kan enkelt kobles til Bluetooth-enheter som hodetelefoner eller høyttalere.

I tillegg til den nye ProBeam-modellen slipper LG for øvrig også en ny MiniBeam-modell. Dette er en bærbar projektor med et innebygget batteri på 9000 mAh, som skal holde til fire timers bruk, og modellen kan også vippes opptil 70 grader slik at man kan viser bilder høyt oppe på veggen.

Begge de nye LG-projektorene skal vises frem på IFA-messen i begynnelsen av september, og det foreligger ennå ingen pris- eller lanseringsinformasjon.

Xiaomi har også sluppet en heftig projektor: Den kan vise et 150-tommers bilde en halv meter fra veggen »

Les også
Nå kan du skaffe deg en lommeprojektor med Android og innebygget 360-gradershøyttaler
Les også
Epsons nye laserprojektor gir deg et 120-tommers bilde bare centimeter fra veggen
Les også
Xiaomis nye laserprojektor viser deg et 150-tommers bilde bare en halv meter fra veggen
Les også
Dells nye laserprojektor viser et 100-tommers 4K-bilde bare ti centimeter fra veggen
Les også
Denne laserprojektoren er både «rimelig» og kompakt
annonse