Dells nye laserprojektor viser et 100-tommers 4K-bilde bare ti centimeter fra veggen

PC-gigantens nye modell skal være verdens første i sitt slag.

Projektorer med kort kastelengde kan være praktisk av flere årsaker, og nå har PC-giganten Dell kunngjort en ny slik modell som også byr på et knippe andre interessante egenskaper. Det melder blant andre Ubergizmo og PC Gamer.

Den nye projektoren heter S718QL og beskrives av Dell selv som den aller første projektoren i sitt slag i verden.

Dette har sammenheng med at den er en laserprojektor med 4K-oppløsning og HDR-støtte og at den leverer en særdeles kort kastelengde på bare fire tommer, altså 10 centimeter. Fra denne avstanden kan projektoren vise et bilde på 100 tommer.

Lyssterk

I tillegg til dette skilter Dells nye projektor med HDR-støtte rett ut av boksen, og med tanke på at modellen opererer med en lysstyrke på solide 5000 lumens skal HDR-kravet kunne innfris selv i relativt lyse omgivelser. I høykontrast-modus skal den ha et kontrastforhold på 100 000:1, mens det typiske forholdet ligger på 1300:1.

Når det gjelder tilkoblinger har projektoren både HDMI 2.0 og HDMI 1.4, samt flere USB-porter som kan brukes til direkte avspilling av innhold i 4K-oppløsning. Den har også Wi-Fi som kan brukes til å vise innhold i 1920 x 1080-oppløsning fra fire ulike kilder samtidig.

Støtte for Bluetooth er også på plass, som er ment for avspilling av lyd via eksterne Bluetooth-høyttalere. Projektoren har imidlertid også to innebygde høyttalere på 6 watt.

Ifølge Dells pressemelding skal laseren ha en levetid på 10 år med åtte timers bruk hver dag, så det trengs ikke hyppige utskiftninger. Projektoren er rettet mer mot profesjonelt bruk enn vanlige forbrukere, og det gjenspeiles også i prisen. Den blir tilgjengelig i USA den 23. juli til en pris på 6000 dollar, cirka 50 000 kroner.

Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Her er et par mye rimeligere 4K-projektorer: Men Optomas nye modeller har ikke «ekte» 4K-oppløsning »

Les også
Sony søker om egen 8K-merking
Les også
Sony slipper en ekte 4K-projektor til en «billig» penge
Les også
Epsons nye laserprojektor gir deg et 120-tommers bilde bare centimeter fra veggen
Les også
LGs nye projektor viser et 100-tommers bilde bare 12 cm fra veggen
Les også
Xiaomis nye laserprojektor viser deg et 150-tommers bilde bare en halv meter fra veggen
Les også
Disse 4K-projektorene er omtrent halv pris av konkurrentene
Les også
Denne laserprojektoren er både «rimelig» og kompakt
Les også
Dells nye PC-skjerm har både 4K-oppløsning og HDR
annonse