Denne laserprojektoren er både «rimelig» og kompakt

ProBeam er en liten tass som retter seg mot hjemmekino-entusiastene.

I desember i fjor kunne vi melde at LG skulle lansere sin første kompakte laserprojektor ProBeam, en ganske så kompakt liten sak. Projektoren har ennå ikke kommet på det norske markedet, men nå melder blant andre The Verge at den i alle fall har nådd det amerikanske markedet.

ProBeam-projektoren har blitt lagt ut for salg i USA nå til en pris på 1500 dollar, omtrent 12 000 kroner, som riktignok er en pen sum penger, men likevel langt rimeligere enn mange andre laserprojektorer på markedet.

Full HD og 2000 lumens

LG ProBeam.

Projektoren opererer med vanlig, full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler og opererer med en bildestørrelse på 120 tommer. Lysstyrken er på høyst brukbare 2000 lumens, som skal gjøre den velegnet også i dagslys. Den kan enkelt kobles til Bluetooth-enheter som hodetelefoner eller høyttalere, og Miracast-støtte er også på plass, slik at du kan blåse opp bilder fra for eksempel mobilen på veggen.

ProBeam har ellers et stående design, og med en vekt på 2 kilogram mener LG at projektoren er verdens letteste i sitt slag, altså blant full HD- laserprojektorer med nevnte lysstyrke. Selskapet bedyrer også at den har et «klassisk» design som gjør at den passer godt inn i ethvert interiør, men det blir jo selvsagt en ganske subjektiv vurdering

Laserlampen er oppgitt med en varighet på opptil 20 000 timer, og ellers har projektoren to innebygde høyttalere på 3 watt. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent, men LG lar nok høre fra seg når dette foreligger.

LG har også nylig sluppet billigtelefon for eventyrere »

Les også
Vi har vært på Norges eneste IMAX-kino
Les også
LGs nye projektor viser et 100-tommers bilde bare 12 cm fra veggen
Les også
Xiaomis nye laserprojektor viser deg et 150-tommers bilde bare en halv meter fra veggen
Les også
Dells nye laserprojektor viser et 100-tommers 4K-bilde bare ti centimeter fra veggen
Les også
Denne 4K-projektoren skal være verdens første i sitt slag
Les også
Denne laser-projektoren står bare 40 centimeter fra veggen, og gir et bilde på 100 tommer
Les også
LG lanserer sin første laserprojektor i kompakt format
annonse