- Ski-VM er perfekt for MiniTV

Onsdag 23. februar 2011 braker det løs - Ski-VM i Norges hovedstad, i et land der man angivelig blir født med ski på beina.

Mange vil nok også finne veien opp til skiløypene og hoppbakken ved Holmenkollen for å ta del i folkefesten. En ulempe for de som har tatt plass i et skogholt er imidlertid at skiløperne raser forbi på noen få sekunder, og det er alt man får se av dem.

Med en MiniTV i hånda kan du følge hele rennet.

- Ski-VM er perfekt for MiniTV. Det sier seg selv for langrenn og skiskyting hvor man ellers bare ser utøverne innimellom der de raser forbi, men til og med for hopp er det genialt å kunne se repriser, samt høre Arne Scheies kommentarer, sier leder i Norges Mobil-TV (NMTV) Gunnar Garfors til Mobilen.no.

Fortsatt et prøveprosjekt
MiniTV, altså TV-sendinger via DMB/DAB-nettet, er foreløpig kun tilgjengelig i Oslo som et prøveprosjekt. Du får tilgang til NRK-kanalene, samt TV2, TV2 Nyhetskanalen og TV3 gratis, men for å ta inn kanalene trenger du en MiniTV-spiller.

Interessen for dette nye produktet har ikke vært overveldende, men Garfors hevder fortsatt at MiniTV brukes flittig av en del Oslo-borgere.

- Interessen for MiniTV er fremdeles der, og det finnes mange dedikerte brukere som bruker MiniTV daglig til og fra jobb, sier han.

- Vi må likevel innse at utvalget av mottakere ikke er så bra som det vi skulle ønske. Folk flest ønsker seg MiniTV i mobiltelefoner og nettbrett, der de har en returkanal og enkelt kan kombinere med andre typer tjenester. Men merk at vi har holdt på med dette i under to år og ikke fått så mye drahjelp internasjonalt som forventet på grunn av finanskrisen, sier Garfors videre.

- Kommer på nettbrett og mobil
Dersom prøveprosjektet MiniTV lykkes, vil det bli dekning andre steder enn i Oslo. Mer prekært er det å finne en løsning slik at du kan se MiniTV på mobilen.

Mobiltelefoner med DMB-støtte finnes i Asia, men har ikke blitt tatt inn på det europeiske markedet. Garfors har tidligere snakket om et DMB-headsett som kunne gi MiniTV på mobilen, men dette har det heller ikke blitt noe av.

- Mobiltelefoner med DMB-støtte kommer, og IDAG (International DMB Advancement Group) er i dialog med nesten alle de største mobilprodusentene i Europa, Korea og USA. Slik det nå se ut, vil likevel nettbrett komme først, sier Garfors.

- Det norske selskapet bak DMB-headsettet sliter dessverre med finansieringa i disse finanstider. Men produktet er helt genialt, og støtter DMB, DAB og DAB+, så her er det en mulighet for de som sitter på kapital til å ta del i et markedet som inkluderer nesten 40 land, hevder han.

Deadline: juli 2011
MiniTV er et prøveprosjekt som går frem til juli i år, og da må selskapene som står bak Norges Mobil-TV (NMTV), altså NRK, TV 2 og MTG, vurdere om det går an å drive dette videre. Ifølge Garfors ser det lyst ut for MiniTV også etter sommeren.

- Forretningsmodellen for MiniTV er regnet ut. Nå jobber vi med å implementere betal-TV-løsningen som vil være en viktig del av denne. NMTV holder det altså i høyest grad gående, avslutter Garfors.

Test av MiniTV-spillere:

TEST: Cowon S9 - MiniTV på sitt aller beste

TEST: Jensen Scandinavia Media Link 1000

TEST: Cowon O2

TEST: Invix 600 - Den billigste

Les også
Følg Ski-VM på iPhone og iPad
Les også
Her kjøper du MiniTV
Les også
OL gull verdt for MiniTV
Les også
Første år med MiniTV
annonse