Nyhet

Her kjøper du MiniTV

MiniTV er en gratistjeneste som foreløpig kun er tilgjengelig i Oslo-området. Der det imidlertid er dekning, altså i Oslo og omegn, får du inn TV-sendinger via Digital Media Broadcast (DMB)-teknologi på en MiniTV-spiller. Vi har testet flere varianter i flere prisklasser det siste året, og selve MiniTV-tjenesten er det dessuten lite å usette på slik den er i dag; Du får NRK1, 2- og 3, TV2 og TV2 Nyhetskanalen og TV3 helt gratis (i prøveperioden frem til juli 2011, i alle fall). Det eneste du trenger er en MiniTV-spiller.

En slik finner du blant annet på Elkjøp, Expert, Komplett, Lefdal, Narvesen eller 7-eleven:

Cowon S9
MiniTV-spilleren som har fått det høyeste terningkastet i test heter Cowon S9. Denne MiniTV-spilleren har et godt design, en 3,3-tommers AMOLED-skjerm (touch), god lyd- og bildekvalitet, og samtidig er den hendig å ha med seg rundt på grunn av størrelsen. Prislappen er 2 199 kroner for 16 GB-utgaven hos Komplett.no.

Jensen Scandinavia Media Link 1000
…eller ML 1000 som den også kalles. Denne 4,3-tommers MiniTV-spilleren fikk også en god karakter i vår test på grunn av stor og klar skjerm, godt bilde og godt signalmottak. På den annen side manglet en standard jack-plugg på enheten, volumknappene var litt slarkete og brukergrensesnittet kunne vært bedre. Prisnivået er etter vår oppfatning en drøy 500-lapp for høyt. Hos Komplett.no og i utvalgte Expert-butikker koster den 2 499 kroner (8 GB minne). Hos Elkjop.no og Lefdal.com er prisen 2 395 kroner (8 GB minne).

Cowon O2
Cowons tilsvarende modell – i alle fall med 4,3-tommers skjerm – heter O2. Vi skrøt av solid konstruksjon, god lyd (og bildekvalitet…) og bra signalstyrke i vår test av Cowon O2, men på minussiden satte vi ”stor og klumpete” (design), dårlig touchfunksjonalitet, kronglete undermenyer og stiv pris. Alt i alt fikk den likevel en god karakter. 32 GB-utgaven med DMB-støtte koster 3 499 kroner hos Komplett.no. Den finnes imidlertid også i 16 GB-utgave (pris ikke oppgitt).

Invix 600
Den billigste MiniTV-en på markedet heter Invix IMC-600N, men dersom du kun er ute etter en MiniTV-spiller (ikke medie- og MP3-spiller) kan dette være et meget godt alternativ – særlig dersom du i første rekke er ute etter å teste ut MiniTV. Invix 600 ble målt etter samme kriterier som de ovennevnte, og fikk den dårligste karakteren i vår test – først og fremst grunnet upraktisk design og særdeles dårlig brukergrensesnitt. Signalmottaket var imidlertid førsteklasses, og bildekvaliteten var bedre enn forventet. For 995 kroner er Invix 600 en glimrende introduksjon til MiniTV. Denne kjøper du blant annet på Narvesen og 7-eleven i Oslo-området og utvalgte bensinstasjoner (mulig det er Shell-stasjoner med 7-eleven-butikk).

Vet du om andre steder man kan kjøpe MiniTV? Kommenter i forumet under artikkelen!

Les også
- Ski-VM er perfekt for MiniTV
Les også
OL på mobilen for alle
Les også
OL gull verdt for MiniTV
Les også
Når får du MiniTV på mobilen?
Les også
Første år med MiniTV
Les også
Norge i front med MiniTV
annonse