Nyhet

OL gull verdt for MiniTV

Det nærmer seg De olympiske leker i Vancouver og mange MiniTV-brukere i Oslo-området vil kanskje bruke tjenesten noe hyppigere i løpet av disse dagene – enten for å skape husfred i stua når det går noe annet på TV, eller på sengekanten etter leggetid. Det er en kjent sak at mange nordmenn kjøper ny TV til stua i forbindelse med store idrettsarrangement, men kan OL i Vancouver gi MiniTV et løft også?

Vi spurte daglig leder Gunnar Garfors i Norges Mobil-TV om hans forventninger til den første store sportsbegivenheten i 2010.

Tidsforskjell
Vancouver, Canada, ligger i en tidssone ni timer bak oss, noe som betyr at de fleste utøvelsene i årets vinter-OL vil foregå på kveldstid her i Norge. Det betyr at flesteparten av interesserte seere vil nok kunne få sett alt de vil se på TV-skjermen hjemme. Likevel er det plenty av hverdagslige situasjoner som taler til MiniTVs fordel.

- Vi regner med at det blir en del MiniTV-titting både på soverom og i bil framover. Minst en av importørene som distribuerer MiniTV-mottakere er da også på banen med OL-tilbud. Over hele verden ser vi stadig at ulike mobil-TV-tjenester nesten alltid får seg et løft i forbindelse med store idrettsarrangement som OL og fotball-VM. Det gjelder både kringkastet mobil-TV, som MiniTV, og tjenester via 3G-nettet. Det vil helt sikkert gjøre seg gjeldende også i forbindelse med OL, selv om mange sendinger på grunn av tidsforskjellen går på kvelden her i Norge, sier Garfors til Mobilen.no.

- Men sportsinteresserte ønsker uansett å følge hendelsene i Vancouver også når de lufter hunden, går på ski i Marka, henter unger fra trening eller når den andre i sofaen insiterer på å se amerikansk komedie under stafettinnspurten, legger Garfors til.

(Artikkelen fortsettes.)
 

For liten skjerm?
Vi har testet noen MiniTV-spillere her på Mobilen.no, og kan bekrefte at samtlige fungerer tilfredsstillende. Cowon S9 er den lekreste, men også den dyreste, og har mindre skjerm (3,3-tommer) enn Jensen Scandinavia ML1000 og Cowon O2 (begge 4,3-tommer), mens Invix 600 – som koster en tusenlapp – har en skjerm på 3,5-tommer.

Jeg har merket at det ikke er så lett å følge en håndballkamp på MiniTV (spesielt fordi det er vanskelig å se resultatet), men hvordan tror du det blir å følge for eksempel langrenn og alpint på en liten skjerm?

- Jeg følger selv sport via MiniTV og har ingen problemer med det, selv om det jeg har sett av ishockey ikke var optimalt. Det at de ulike kanalene opererer med dyktige kommentatorer gjør at man får med seg det som skjer selv om enkelte detaljer av og til kan bli litt visuelt utydelige på en liten skjerm, svarer Garfors.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Tror på fotball-VM
Vinter-OL er stort. Veldig stort. Men kan det måle seg med interessen rundt Fotball-VM her til lands? Artikkelforfatter tviler, men her ligger subjektive antakelser til grunn. I alle tilfeller kan nok 2010 Fifa World Cup i Sør-Afrika bli enda viktigere enn 2010 Vancouver Olympic Games i Canada for MiniTV.

- Et enda større løft vil vi trolig se i forbindelse med mesterskap som fotball-VM til sommeren og ski-VM i Oslo om et år, sier Garfors.

- Store deler av disse mesterskapene går på dagtid i samme tidssone, slik at mange da ikke har tilgang til andre TV-apparat. Og glem ikke alle radiosendingene; MiniTV gir også tilgang til flere DAB-kanalar som alle sender fra Vancouver, legger han til.

OL i Vancouver starter 12. februar - eller 13. februar, norsk tid.

For øvrig antyder Garfors at T-banedekning for MiniTV står på planen og at det sagnomsuste DMB-headsettet som vil gi deg MiniTV på mobilen skal være ”prototypklart om kort tid”.

Les også
- Ski-VM er perfekt for MiniTV
Les også
Her kjøper du MiniTV
Les også
OL på mobilen for alle
Les også
Ser OL i opptak
Les også
Når får du MiniTV på mobilen?
Les også
Første år med MiniTV
Les også
Norge i front med MiniTV
Les også
MiniTV til Bergen?
Les også
Kjøp TV på Narvesen og Statoil
Les også
- TV på mobilen kommer
annonse