Til hovedinnhold

Nå ligger TPB-gründeren tynt an

Risikerer seks år bak lås og slå.

Wikipedia

Historien om Gottfrid Svartholm, medgrunnlegger av det omstridte fildelingsnettstedet The Pirate Bay, er lang. Nå er den i ferd med å få en fortsettelse i det Svartholm står tiltalt i en dansk rettssal for å ha brutt seg inn på en rekke offentlige servere driftet av IT-selskapet CSC.

Har funnet bevis

I saken, som omtales som den største av sitt slag i landet, har påtalemyndighetene nå begynt sin bevisføring mot Svartholm og en foreløpig ukjent medsammensvoren.

Selv hevder Svartholm at det var en annen som begikk innbruddet gjennom hans datamaskin, men påtalemyndighetene har nå innkalt eksperter på IT-sikkerhet for å motbevise Svartholms påstander.

Thomas Krismar fra det Danske Kybersikkerhetssenteret er en av ekspertene som ikke kjøper Svartholms forklaring. Han har selv analysert flere skript som ble funnet på Svartholms beslaglagte datamaskin, og benekter at disse kan ha blitt brukt av eksterne angripere:

– Vi ser etter to karakteristikker når vi leter etter fjernstyrte skript. Den første er at de starter automatisk, da angriper alltid vil være til stede så lenge maskinen til offeret er påslått. Den andre er at de forsøker å ringe hjem for å fortelle at de er klare til å motta kommandoer, fortalte Krismar i retten.

Ifølge sikkerhetseksperten måtte skriptene som ble funnet på Svartholms maskin startes manuelt, og de sendte ingen data over Internett.

Noe som ytterligere sår tvil om Svartholms forklaring er Stocholm-politiets funn av et program som kalles Hercules. Dette programmet benyttes for å emulere den type servere Svartholm står anklaget for å ha brutt seg inn på.

Svartholm risikerer seks år bak murene om han blir funnet skyldig.

Visste du at The Pirate Bay hadde ti års jubileum i fjor?
Les historien om fildelingsnettstedet her (Ekstra) »

Tiltalen

Svartholm er tiltalt for å ha brutt seg inn på servere som inneholdt informasjon fra flere danske myndighetsinstitusjoner. Han skal blant annet ha snoket i det danske politiets register over etterlyste personer i Schengen-området.

Dette personregisteret deles mellom myndigheter i mange land. Svartholm skal ifølge tiltalen ha lastet ned store mengder informasjon derfra, blant annet flere danske personnumre.

Svartholm Warg er ikke alene om å ha tatt seg friheter fra datamaskinen:
Mens en kredittkortsvindler gravde ned utbyttet i foreldrenes hage, brøt en annen seg inn på romstasjonen (Ekstra) »

(Kilder: TorrentFreak)

annonse