GuideDeksler med innebygget batteri

Slik får du dagevis med batteritid på mobilen

Med riktig type deksel slipper du å bekymre deg for strømbruken.

De siste årene har mobiltelefonene våre blitt stadig mer avanserte, med mer stadig mer teknologi og mer avansert innmat. Samtidig har de også blitt tynnere, hvilket er bra rent estetisk og praktisk sett. Det eneste problemet er at batteriteknologien samtidig har utviklet seg i sneglefart, hvilket betyr mindre batterier og – stort sett – dårligere batteritid.

Dette tegnet vil vi helst se så lite som mulig. Med et batterideksel kan du unngå det enkelt. Foto: Shutterstock

Et eksempel fra den siste tiden er Apples nylig lanserte iPhone 6S, som har mindre batteri enn sin forgjenger – til tross for at førstnevnte er både tykkere, lengre og bredere. Her har Tim Cook & Co. altså ofret batteritiden til fordel for den nye Force Touch-skjermen.

Det er uansett nok av mennesker der ute som ønsker seg bedre batteri, selv om Apple ikke mener det samme. iPhone 6S er dessuten bare ett av mange eksempler; nesten hver eneste toppmodell nå for tiden har slankere utforming og dertil mindre batterier enn sine forgjengere.

Så hva skal en stakkars mobilbruker gjøre for å få telefonen til å holde gjennom en hel dag? Én av de aller smarteste løsningene er å skaffe seg et deksel med innebygd batteri.

Følg med videre, så sjekker vi hva som finnes på nettet av tilgjengelige batterideksler, som kan redde dagen når piffen er i ferd med å gå ut av mobilen din.

Hva er et batterideksel –- og finnes det et til min modell?

Et batterideksel vil i praksis si at dekselet er en spesialdesignet nødlader som også beskytter telefonen din. Utformingen varierer imidlertid sterkt, og det gjør også prisen og – ikke minst – kapasiteten på batteriet.

Under finner du noen deksler vi har funnet på en rekke ulike nettseder, til noen av de mest populære modellene på markedet. Prisene vi har listet opp inkluderer frakt, ettersom mange flere av dem må bestilles fra utlandet.

iPhone 6 og 6 Plus - Et hav av muligheter

iPhone 6 og iPhone 6 Plus er enormt populære. Derfor skulle det bare mangle at det fantes batterideksler til disse to. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det finnes helt uforskammet mye tilbehør til Apples telefoner, så å finne et batterideksel er ikke spesielt vanskelig. Selskapet Mophie er imidlertid blant de største produsentene for tilbehør som spesialiserer seg på iPhone, så la oss starte med deres utvalg.

Mophie Juice Pack Air

Mophie Juice Pack Air fåes i 8 forskjellige farger, deriblant denne røde Apple-fargen, som går til inntekt for kreftbekjempelse. Foto: Mophie

Et tilsynelatende populært deksel til iPhone 6 er den relativt tynne modellen Mophie Juice Pack Air. Produsenten lover at den skal øke kapasiteten med «100 prosent», og med følgende spesifikasjoner burde det kunne stemme:

 • Batteri: 2 750 mAh (iPhone-batteriet er mindre, men motstanden i batteriene gjør at noe kapasitet tapes).
 • Mål: 74,2 x 154,9 x 15,5 millimeter
 • Vekt: 103,5 gram
 • Pris: ca. 1 000 kroner

Skal du ha en med høyere kapasitet, kan prisen stige helt til 1 300 kroner (3 300 mAh). Du kan også få en såkalt Space Pack, som gir deg ytterligere lagringsplass på telefonen. Space Pack-en gir deg en batterikapasitet på 3300 mAh, samt lagringskapasitet på enten 32, 64 eller 128 GB.

Du kan også få en Mophie Juice Pack til iPhone 6 Plus, til samme startpris men med lavere kapasitet (900 kroner for 2 600 mAh).

ZeroLemon Slim Juicer

ZeroLemon lager gode og billige alternativer til Mophies langt dyrere modeller. Foto: ZeroLemon

Hvis du er ute etter et billigere alternativ, finnes det mange deksler til begge modellene fra produsenten ZeroLemon. ZeroLemon Slim Juicer (til iPhone 6) er kanskje den mest aktuelle, med følgende spesifikasjoner:

 • Batteri: 3 100 mAh
 • Mål: 70,8 x 152,6 x 15,4 millimeter
 • Vekt: 210 gram
 • Pris: ca. 540 kroner

Vekten er omtrent det dobbelte, men prisen desto lavere. Her må du forresten kjøpe gjennom Amazon, og ikke direkte fra ZeroLemon selv. Pass derfor på å velge en selger som sender internasjonalt.

Sony Xperia Z3/Z2/Z1 – smart lademetode

Dette er Xperia Z3. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no
Det er gjennom denne porten at Xperia-telefonene kan lades, noe som gjør at dekslene kan utformes smart. Foto: Torstein Norum Bugge, Teknofil.no

Da Xperia Z3+ ble lansert, var den magnetiske ladeporten fra tidligere generasjoner borte. Dette er muligens grunnen til at det faktisk ikke eksisterer et eneste batterideksel til modellen der ute, ettersom dekslene til disse modellene dro nytte av denne porten.

Derimot finnes det mange deksler til forgjengerne, som dessuten drar nytte av den nevnte ladeporten. Mens alle andre telefoner på markedet er nødt til å ha en diger klump med en ladeinngang nederst, har Xperia-dekslene simpelthen en liten flapp på siden som hekter seg på den magnetiske ladeporten.

Enkel og rask levering med Mytrendyphone

Xperia Z3 har flere svært praktiske deksler av denne typen. Her slipper du dessuten unna den irriterende klumpen på bunnen. Foto: Mytrendyphone

Vi fant en haug av deksler hos MyTrendyPhone, til stort sett hver eneste toppmodell Sony har laget de siste tre årene. Til Xperia Z3 finnes det eksempelvis en modell med omslag, batteriindikator og et utslagbart stativ bak. Spesifikasjonene er som følger:

 • Batteri: 2 800 mAh
 • Mål: ikke oppgitt
 • Vekt: ikke oppgitt
 • Pris: 296 kroner

Xperia-eiere er altså ganske heldige med prisen, takket være at lageret varene sendes fra ligger i nabolandet Danmark. Du får dessuten tak i både større modeller og modeller uten omslag. Undertegnede har selv prøvd et deksel herfra til en Xperia Z Ultra (som du kan se øverst i saken), og det fungerte – og fungerer – utmerket.

Samsung Galaxy S6/S6 Edge – mer kraft for mindre penger

Galaxy S6 Edge er «...et smykke av en supermobil...», ifølge vår søsterside Tek.no. Foto: Espen Irwing Swang, Tek.no
Juice Pack til Galaxy S6 Edge koster det samme som Juice Pack Air til iPhone 6 – men har langt større kapasitet. Foto: Mophie

Mang en nordmann har gått til anskaffelse av Samsungs nåværende toppmodeller: Galaxy S6 og S6 Edge. Det finnes en rekke batterideksler til disse to, fra flere forskjellige produsenter. I likhet med iPhone er også Mophies batterideksler svært aktuelle.

Mens tidligere nevnte Juice Pack Air til iPhone 6 har 2 750 mAh, har Juice Pack til S6 og S6 Edge 3 300 mAh – til samme pris!

ZeroLemon Slim Power Battery Case

Batteridekselet til Samsung Galaxy S6 Edge (eller S6) har utbyttbart batteri, et stort pluss. Foto: ZeroLemon

Utover dette alternativet finnes det også langt billigere alternativ, først og fremst fra – også tidligere nevnte – ZeroLemon.

ZeroLemon Slim Power Battery Case er langt lettere, og har dessuten større kapasitet enn tilsvarende deksel fra Mophie. Her er spesifikasjonene:

 • Batteri: 3 500 mAh
 • Mål: 73,6 x 157,2 x 17,7 millimeter
 • Vekt: 141 gram
 • Pris: ca. 370 kroner

Et annet svært attraktivt aspekt ved dette dekselet, er at batteriet kan skiftes ut. Dermed kan du ha med deg to oppladede batterier, og dermed enkelt bytte ut batteriet i dekselet når det begynner å minke på det originale.

LG G4 - når du ikke vil lade på en uke

LG G4 kan fåes med bakside i ekte skinn. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

LGs toppmodell er også med i listen vår, til tross for at tilbehør-utvalget til LG G4 ikke er til å hoppe i taket for. Her får du imidlertid mest for pengene, til tross for at utvalget er tynt. Om du vil ta den helt ut og sikre deg strøm for ikke bare én dag, men hele uka, er det nemlig en LG G4 du må ha i lomma.

ZeroLemon LG G4 Extended Battery

Med 8 500 mAh ekstra på baksiden kan ingenting stoppe deg fra å sjekke Facebook mens du er på tur. Foto: ZeroLemon

ZeroLemon har utviklet et batterideksel på intet mindre enn 8 500 mAh for LG G4, noe som burde holde i lange baner og vel så det.

Spesifikasjonene til ZeroLemon LG G4 Extended Battery er som følger:

 • Batteri: 8 500 mAh
 • Mål: 80,0 x 154,1 x 21,3 millimeter
 • Vekt: 178 gram
 • Pris: 610 kroner

Ellers finnes det også andre deksler, som for eksempel fra Mophie. Juice Pack er det imidlertid også mulig å kjøpe fra Mytrendyphone, noe som er både billigere og raskere. Spesifikasjonene er da altså:

 • Batteri: 3 450 mAh
 • Mål: 83,3 x 164,8 x 21,0 millimeter
 • Vekt: 100,9 gram
 • Pris: 850 kroner

HTC One M9 -- få valg, men mye deksel for pengene

HTC One M9 er en av de peneste smartmobilene der ute, ser en nærmest samlet teknopresse å mene.

HTC har produsert en rekke svært elegante og gode toppmodeller de siste årene, men har samtidig slitt i tung motbakke. Populariteten speiles også i tilbehørsalternativene, men heldigvis finnes det deksler av samme type som til Xperia-modellene på Mytrendyphone.

HTC One M9 har et billig og bra deksel tilgjengelig fra Mytrendyphone. Foto: Mytrendyphone

Her får du altså utslagbar støtte, batteriindikator og omslag, men med en ladeklump nederst. Spesifikasjonene er:

 • Batteri: 4 500 mAh
 • Mål: ikke oppgitt
 • Vekt: ikke oppgitt
 • Pris: 286 kroner

Bedre valgmuligheter for M8 og M7

Dersom du har en av forgjengerne, One (M8) eller One (M7), er mulighetene bedre. Da kan du kjøpe fra både MugenBattery, Mytrendyphone, Amazon og mange andre.

Nokia Lumia 930 - det finnes muligheter

Lumia 930 er foreløpig siste toppmodell med Windows Phone. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Det finnes batterideksel til Lumia 930 også. Foto: MugenBattery

Vi kan selvfølgelig ikke hoppe bukk over Windows Phone-brukerne. Kanskje overraskende er egentlig tilgangen på batterideksler her jevnt over god, både om du har en budsjettmobil, en mellomklassemobil eller en toppmodell. Det finnes imidlertid ikke spesielt mange alternativer til hver modell.

Lumia 930 er hittil siste toppmodell med Windows på innsiden, og det eneste dekselet vi greide å oppdrive var av fra MugenBattery.

Dekselet er kanskje ikke det peneste, men har en OK kapasitet og kommer med batteriindikator på baksiden. Med Mugen Power Extended får du følgende:

Slik ser kameragrepet med innebygget batteri ut til Nokia Lumia 1020. Foto: Microsoft
 • Batteri: 3 700 mAh
 • Mål: ikke oppgitt
 • Vekt: ikke oppgitt
 • Pris: ca. 1 030 kroner

Kameragrep med batteri til Lumia 1020

Det er for øvrig verdt å nevne at hvis du har kameramobilen Lumia 1020, så er det mulig å kjøpe et kameragrep med innebygget batteri. Dette er imidlertid ikke lenger tilgjengelig i Norge, men er tilgjengelig via Amazon.

De beste nettstedene for å finne batterideksler

Det skal ikke legges skjul på at det er iPhone-brukere som har helt klart mest å velge i av batterideksler, men også Android- og Windows Phone-brukere har etterhvert fått mye å velge mellom. Hvis du har en toppmodell fra de siste to-tre årene, så er sannsynligheten stor for at det finnes et tilsvarende batterideksel.

Dersom du derimot har en budsjettmodell eller en Mini-modell av et eller annet slag, så synker sannsynligheten for å finne et slikt deksel en tanke.

Hvis du ikke fant en modellen din i listen over, kan du alltids søke litt rundt på nettet. Et godt sted å starte, er et av de mange stedene vi nevnte i forslagene over. Her er en kort beskrivelse av hva du kan forvente å finne hos hver enkelt:

 • MugenBattery.com – Her finner du deksler til modeller fra stort sett alle produsenter, inkludert: Sony, Samsung, Apple, Nokia, HTC, Motorola, Blackberry (!) og LG.
 • Mophie.com – Har du en iPhone, er dette siden for deg. Mophie selger også batterideksler med innebygget lagringsplass til Apples telefoner, et stort pluss. Samsung-brukere kan også finne noe her, og har du en LG G4 finnes det også muligheter. For alle andre: se andre steder.
 • Zerolemon.com – Denne siden har i likhet med Mophie fokus først og fremst på iPhone og Samsung, men også en rekke LG-modeller kan få batterihjelp her. Nexus-telefoner er også representert. Er du på budsjett, er imidlertid dette siden for deg. Zerolemons deksler har ofte ekstremt høy kapasitet, og koster langt mindre enn Mophies tilsvarende alternativer.
 • Mytrendyphone.no – Dette er en norsk side, så hvis du vil ha rask levering og norske fraktpriser, er dette stedet for deg. Her finner du en rekke batterideksler, og spesielt representert her er Sony. Nettsiden har også et løfte om at de alltid har de billigste prisene, så om greier å finne en billigere pris på samme modell et annet sted, kan du få gode avslag.

Hvis du ikke finner akkurat din modell noen av disse stedene, kan et kjapt Google-søk fort gjøre vei i vellinga. Lykke til!

Derfor bør du aldri lade mobilbatteriet til 100 prosent:
Slik forlenger du mobilbatteriets levetid »

(Kilde: Zerolemon, Mugen, Mophie, Mytrendyphone)

Les også
Snart vil du kanskje kunne lade mobilen på få minutter
annonse