Til hovedinnhold

Snart vil du kanskje kunne lade mobilen på få minutter

Huawei har vist frem prototypen.

Mange nye mobiltelefoner støtter teknologi som gjør det mulig å lade batteriet raskere. For eksempel støtter enkelte modeller Qualcomms såkalte Quick Charge-teknologi, som typisk gjør det mulig å lade fra 0 til 50 prosent i løpet av rundt en halvtime.

Snart kan imidlertid ladetiden kuttes ytterligere ved å gjøre endringer i selve batteriet. Huawei har nemlig nå utviklet en prototyp på et mobilbatteri som kan lades fra 0 til 50 prosent på bare fem minutter, skriver Computerworld.

Skader ikke batteriet

Det nye batteriet er basert på den samme lithium-ion-teknologien som brukes i dagens mobilbatterier, men batteriet har en anode dekket med grafitt som gir raskere lading.

Batteriteknologien ble presentert på en bransjekonferanse i Japan på fredag, og er utviklet av Watt Lab, et forsknings- og utviklingssenter eid av Huawei.

Raskere lading kan ofte gå ut over den totale levetiden til batteriet, men ifølge Huawei kan det nye batteriet lades uten å skade batteriet og uten at det går ut over batterikapasiteten.

Ett av batteriene som ble vist i en video Huawei har publisert har en kapasitet på 3000 mAh, omtrent det samme som batteriene som brukes i dagens smartmobiler. Det kunne lades fra 0 til 48 prosent på fem minutter, mens et mindre batteri på 600 mAh kunne lades helt opp til 68 prosent på bare to minutter.

Batteriene trenger en spesiell lader for å fungere, og det vil antagelig ta en stund før teknologien blir tilgjengelig kommersielt.

Synes du mobilen din lader for tregt?
Det er ikke likegyldig hvilken lader du bruker til mobilen »

Her kan du se en videodemonstrasjon av hvor raskt det går:

(Kilde: Computerworld)

Les også
Superkraftig brikkesett til mobiler og nettbrett er lansert
Les også
Ikke likegyldig hvilken lader du bruker til mobilen din
Les også
Slik får du dagevis med batteritid på mobilen
annonse