GuideSpill på flere skjermer

Slik spiller du over tre store skjermer

Med sidesyn er opplevelsen rett og slett fantastisk.

Introduksjon

Mens vi drev og testet skjermkortet Asus ROG Ares II, støtte vi på en ganske uvanlig utfordring. Skjermkortet gjorde rett og slett en for god jobb i de fleste spill, og vi trengte en test som kunne gi litt ekstra utfordring.

Vi bestemte oss derfor for å huke på noen ekstra skjermer, opplevelsen som fulgte – å spille med et skikkelig bredt synsfelt – falt kraftig i smak. Å krype gjennom jungelen i Far Cry 3 mens man ser intetanende fiender som nærmer seg i sidesynet, er noe vi unner de fleste å prøve.

Temmelig enkelt

Av den grunn vil vi her vise deg hvordan du kan gå frem for å sette opp et multiskjerm-oppsett – som er både raskere og enklere enn du tror. Det koster riktig nok en smule, men du trenger faktisk ikke bla opp for et nummerert eksemplar av Asus' heftigste monsterkort for å nyte denne herligheten.

Som alltid med dataspill vil en kraftigere maskin gi deg muligheten til å smøre på med høyere kvalitetsinnstillinger. Ofte er det imidlertid bare småting, som man knapt legger merke til i bildet, som får ytelsen til å falle.

Har du i tillegg et relativt kraftig skjermkort fra før, skal du ikke se bort fra at oppgraderingen blir temmelig billig. Den største investeringen for mange, når man skal sette opp et slikt system, er nemlig skjermene.

Større arbeidsflate

Å kjøre flere skjermer på systemet ditt vil ikke nødvendigvis gi deg en faktisk 3D-opplevelse – til det trenger du annet tilleggsutstyr, som Nvidia 3D Vision 2 eller AMD HD3D. Dette kan også brukes med bare én skjerm.

Det du får istedet er fungerende sidesyn, som både kan gi en dypere innlevelse og bedre oversikt i spill, og en mye større arbeidsflate når du driver med mer alvorlige saker. Vi fokuserer på førstnevnte, men det vi beskriver her vil også gjøre skrivebordet ditt fryktelig mye større.

Bli med på neste side, så titter vi på hva du må ha for å nyte spill i skikkelig surround »