Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestNvidia 3D Vision 2

Spilling i 3D er helt rått

Vi ble overrasket over hvor moro 3D-spill faktisk kan være.

Introduksjon og oppsett

3D har blitt et stadig vanligere ord i hverdagen vår. Kinofilmer blir vist i 3D, nye TV-er skal ha 3D-støtte og selv mobiltelefoner har blitt utstyrt med 3D-skjermer. Nvidia har fulgt denne trenden i lang tid, og allerede i 2008 lanserte de sitt første 3D-kit i form av Nvidia 3D Vision. Kittet besto av to par aktive 3D-briller og programvare til datamaskinen, som lot spillere med 3D-skjermer spille spillene sine i 3D.

Ny og bedre versjon

Den nye skjermen til Asus har innebygd infrarød sensor, og har full støtte for 3D-brillene til Nvidia.

I fjor høst slapp selskapet sin andre versjon av 3D-pakken sin, og kalte det for Nvidia 3D Vision 2. Denne gangen har vi blitt lovet større brilleglass for en mer fengslende opplevelse, samtidlig som plastmaterialet brukt i brillene skal være mykere og mer behagelig å ha på.

I samme slengen annonserte de også en ny skjermteknologi kalt Lightboost. Ifølge Nvidia skaper dette en fordobling av lysstyrken på 3D-briller sammenliknet med eksisterende løsninger, og Asus ville være det første selskapet til å slippe en skjerm med den nye teknologien innebygget.

I den anledning har vi testet både Nvidias nye 3D-kombo, Nvidia 3D Vision 2, i kombinasjon med Asus VG278H, for å virkelig få det beste mulige 3D-bildet Nvidia kan gi oss.

For ordens skyld skal det nevnes at dette er Nvidias egne 3D-teknologi, og fungerer dermed ikke med AMDs skjermkort. De har sin egen løsning, HD3D.

Nvidia 3D Vision 2-briller -
-
Trådløs overføring Infrarødt signal, 0,5 m - 5 m rekkevidde
Vekt og Størrelse 56 gram, 20 prosent større glass enn forgjengeren
Asus VG278H -
-
Skjermstørrelse 27 tommer, 16:9 Widescreen, LED-baklys
Oppløsning 1920×1080 @ 120Hz
Lysstyrke 400 cd/m2
Responstid 2ms
Interne høyttalere 3W x 2 Stereo
Tilkobling HDMI, DVI-D (Dual-Link), D-Sub, HDMI 1.4, Hodeset-inngang
Testmaskin -
-
Hovedkort MSI P67A-GD65
Kjøler Noctua NH-C14
Strømforsyning Corsair AX 1200W
Harddisk Western Digital Caviar Black 500 GB
Skjermkort Nvidia GeForce GTX 580
Operativsystem Windows 7 Ultimate, 64 bit
De nye brillene både ser bedre ut enn de tidligere versjonene, og er gode å ha på.
Pass på at du har riktig DVI-kabel. Til venstre på bildet ser du en DVI Dual Link-kabel, og til høyre er det en DVI Single Link-kabel. Bare én av dem har støtte for 120 Hz og 3D-visning.

Enkel montering – men pass på

Selve oppsettet av både brillene og 3D-programvaren som følger med er veldig enkel. Det er imidlertid én stor fallgruve du må være klar over før du begynner: DVI-kabelen. Det finnes flere ulike DVI-kabler, og den du vil bruke er en såkalt DVI Dual Link-kabel, ikke en DVI Single Link-kabel.

Begge to vil fungere og gi deg et bilde på skjermen, men kun Dual Link-kabelen vil la deg spille av bilder i 120 Hz, noe som kreves for 3D-avspilling.

På bildet til høyre kan du se forskjellen.

Så fort du har bekreftet at du faktisk har riktig kabel, er det bare å sette i gang. Skjermen koblet vi som vanlig til skjermkortet, og satte i gang med å lade 3D-brillene fra Nvidia via en USB-kabel. I motsetning til passive 3D-briller som du finner til både TV- og kinobruk må disse brillene lades opp. Nvidia lover en batteritid på omtrent 60 timer.