TestNvidia 3D Vision 2

Spilling i 3D er helt rått

Vi ble overrasket over hvor moro 3D-spill faktisk kan være.

Introduksjon og oppsett

3D har blitt et stadig vanligere ord i hverdagen vår. Kinofilmer blir vist i 3D, nye TV-er skal ha 3D-støtte og selv mobiltelefoner har blitt utstyrt med 3D-skjermer. Nvidia har fulgt denne trenden i lang tid, og allerede i 2008 lanserte de sitt første 3D-kit i form av Nvidia 3D Vision. Kittet besto av to par aktive 3D-briller og programvare til datamaskinen, som lot spillere med 3D-skjermer spille spillene sine i 3D.

Ny og bedre versjon

Den nye skjermen til Asus har innebygd infrarød sensor, og har full støtte for 3D-brillene til Nvidia.

I fjor høst slapp selskapet sin andre versjon av 3D-pakken sin, og kalte det for Nvidia 3D Vision 2. Denne gangen har vi blitt lovet større brilleglass for en mer fengslende opplevelse, samtidlig som plastmaterialet brukt i brillene skal være mykere og mer behagelig å ha på.

I samme slengen annonserte de også en ny skjermteknologi kalt Lightboost. Ifølge Nvidia skaper dette en fordobling av lysstyrken på 3D-briller sammenliknet med eksisterende løsninger, og Asus ville være det første selskapet til å slippe en skjerm med den nye teknologien innebygget.

I den anledning har vi testet både Nvidias nye 3D-kombo, Nvidia 3D Vision 2, i kombinasjon med Asus VG278H, for å virkelig få det beste mulige 3D-bildet Nvidia kan gi oss.

For ordens skyld skal det nevnes at dette er Nvidias egne 3D-teknologi, og fungerer dermed ikke med AMDs skjermkort. De har sin egen løsning, HD3D.

Nvidia 3D Vision 2-briller -
-
Trådløs overføring Infrarødt signal, 0,5 m - 5 m rekkevidde
Vekt og Størrelse 56 gram, 20 prosent større glass enn forgjengeren
Asus VG278H -
-
Skjermstørrelse 27 tommer, 16:9 Widescreen, LED-baklys
Oppløsning 1920×1080 @ 120Hz
Lysstyrke 400 cd/m2
Responstid 2ms
Interne høyttalere 3W x 2 Stereo
Tilkobling HDMI, DVI-D (Dual-Link), D-Sub, HDMI 1.4, Hodeset-inngang
Testmaskin -
-
Hovedkort MSI P67A-GD65
Kjøler Noctua NH-C14
Strømforsyning Corsair AX 1200W
Harddisk Western Digital Caviar Black 500 GB
Skjermkort Nvidia GeForce GTX 580
Operativsystem Windows 7 Ultimate, 64 bit
De nye brillene både ser bedre ut enn de tidligere versjonene, og er gode å ha på.
Pass på at du har riktig DVI-kabel. Til venstre på bildet ser du en DVI Dual Link-kabel, og til høyre er det en DVI Single Link-kabel. Bare én av dem har støtte for 120 Hz og 3D-visning.

Enkel montering – men pass på

Selve oppsettet av både brillene og 3D-programvaren som følger med er veldig enkel. Det er imidlertid én stor fallgruve du må være klar over før du begynner: DVI-kabelen. Det finnes flere ulike DVI-kabler, og den du vil bruke er en såkalt DVI Dual Link-kabel, ikke en DVI Single Link-kabel.

Begge to vil fungere og gi deg et bilde på skjermen, men kun Dual Link-kabelen vil la deg spille av bilder i 120 Hz, noe som kreves for 3D-avspilling.

På bildet til høyre kan du se forskjellen.

Så fort du har bekreftet at du faktisk har riktig kabel, er det bare å sette i gang. Skjermen koblet vi som vanlig til skjermkortet, og satte i gang med å lade 3D-brillene fra Nvidia via en USB-kabel. I motsetning til passive 3D-briller som du finner til både TV- og kinobruk må disse brillene lades opp. Nvidia lover en batteritid på omtrent 60 timer.