Artikkel

Smart Bluetooth-fjernutløser til mobilen

ShutterBall lover deg skarpere «selfies».

Selvportretter tatt med mobiltelefon – «selfies» – er ikke noe vi vanligvis forbinder med stor fotokunst, snarere tvert imot. Det er ikke enkelt å holde mobiltelefonen dønn rolig på strak arm samtidig som du skal prøve å trykke på skjermen eller på en utløserknapp for å ta bilde av deg selv. Veldig ofte ender det med at du beveger litt på telefonen, eller skjelver litt på hånden – med uskarpt bilde som resultat.

Kan en liten plastikkball være det som redder din neste selfie? Da vi først fikk høre om ShutterBall var vi ganske skeptiske, men etter å ha prøvd den litt virker det faktisk som et ganske nyttig produkt. Forutsatt at du tar selfies, da.

Selfie av selfie-fjernutløseren ShutterBall.Foto: Kurt Lekanger, Amobil.no

Slik fungerer den

Produsenten bak ShutterBall lover at deres fjernutløser til mobiltelefonen skal gjøre det mye enklere å ta sylskarpe bilder av deg selv med mobiltelefonen – eller ta gruppeportretter som du selv er med på.

ShutterBall er en liten kule med en gummisnor i plast. På kulen er det en liten knapp, som fungerer som utløserknappen til mobilkameraet så snart du har paret ShutterBall med mobiltelefonen. Dette er enkelt – du laster ned Android- eller iOS-appen og starter den opp, velger «pair» og trykker ShutterBall-knappen.

ShutterBall-appen viser bilde fra front- eller bakkameraet på telefonen, og mangler de avanserte mulighetene du gjerne har i kameraappene som er standard på nye telefoner. Du kan skru av og på blits, bytte mellom stillbilde og video, samt bytte mellom hoved- og frontkamera. Men det er stort sett det du trenger i de fleste tilfeller – selv om vi ser at det i noen tilfeller hadde vært nyttig å ha tilgang til funksjoner som «nattportrett» eller lignende som finnes på noen mobiltelefoner.

Kula finnes i fire ulike farger.Foto: Audiovox

I tillegg til å la deg ta skarpere bilder når du holder telefonen på strak arm, kan dette produktet også være nyttig som fjernutløser hvis du setter telefonen på et stativ. For eksempel finnes Jobys Gorillapod-stativer også i versjoner beregnet på mobiltelefoner. Da kan du feste telefonen til for eksempel en stolpe eller en stolrygg, trekke litt unna, og ta bilder med ShutterBall-fjernutløseren uten å risikere uskarpe bilder fordi telefonen beveget på seg. Det er spesielt nyttig hvis du tar bilder i dårlig lys.

Les vår guide: Slik tar du bedre bilder med mobilen » (Tek Ekstra)

ShutterBall bruker Bluetooth Low Energy til å kommunisere med mobilen, dermed skal batteriet vare i fem år om man tar 100 bilder om dagen. Om det stemmer, har vi naturlig nok ikke fått testet. Prisen ligger på rundt 250 kroner.

Fotograferer du mye med mobiltelefonen?
Her er vår oversikt over de beste mobilkameraene akkurat nå »

Les også
Nå vet alle hva en selfie er
Les også
Slik tar du bedre bilder med mobilen
annonse