Til hovedinnhold
ArtikkelDingsene på IFA: Del 5

Garmin bruker vinduet ditt som skjerm

For deg som bruker navigasjons-app fra Garmin eller Navigon.

Amobil.no/Berlin: Det er nok trygt å si at de tradisjonelle GPS-produsentene strever litt med overgangen til smarttelefoner og apper. Nå kan det se ut til at Garmin er inne på noe – de har nemlig laget en skjerm utenom det vanlige.

På egen hånd ser ikke den lille, svarte klossen så imponerende ut. Den skal nemlig monteres under vinduet på et bil. Den gir fra seg et sterkt lys som reflekteres i vindusruta, som dermed blir en skjerm.

Les også: Sniktitt på Garmin Monterra

Dingsen justerer selv lysstyrken, slik at den fungerer også på dagtid. Vinkelen mot dashbordet er justerbar, slik at den virker både om ruten går rett opp eller om den skrår bakover.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Kobles mot mobil-app

Informasjonen den viser henter den fra en smarttelefon som kjører navigasjonsprogramvare fra Garmin eller det Garmin-eide selskapet Navigon.

Du får riktignok ikke opp kartet ditt på vindusruta, men boksen viser deg hvor fort du kjører, hvor langt det er til neste sving og hvilken vei du skal. I tillegg viser den tiden du er beregnet å komme frem til destinasjonen.

Det er mulig å justere boksen slik at den får riktig vinkel i forhold til vindusruten.

Les også: Test av de ferskeste Garmin-GPS-ene

Sparer deg for strøm

Ved siden av å gi informasjon som er svært enkel å lese av, skal dingsen kunne spare deg for strøm på mobilen, ettersom skjermen ikke behøver å stå på under navigering.

Boksen har fått navnet Head-Up-Display, og er ventet å ligge rundt 150 euro i pris, altså omtrent 1200 kroner. Da får du Navigon Select-app-en med på kjøpet. Hvor mange kart som inngår i prisen vet vi imidlertid ikke.

Mer informasjon finner du på Garmins nettsider. De fleste Garmin-produkter fås kjøpt i norske elektrnikkbutikker, men foreløpig vet vi ikke om, eller når, Head-Up-Display blir tilgjengelig i Norge.

Les om de andre dingsene vi fant på IFA:

Gå til samlesiden for Dagens dingser »

Les også
– Vi har en situasjon her. Over!
Les også
17 kule dingser til mobilen og nettbrettet
Les også
iPad-holder for latsabber
Les også
Denne dingsen gir deg alle tilkoblinger
Les også
Smart treningsdings til sykkelen
Les også
Dette er et beist av en dings
annonse