ArtikkelDingsene på IFA: Del 1

Denne dingsen gir deg alle tilkoblinger

Har hotellet bare kablet nettverk? Ikke no' problem.

Wi-Copy videresender vanlig kablet internett til sin egen trådløse sone. Den kan også forsterke eksisterende trådløse nett.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Her får du inngang for SD-kort og USB-minne.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
En mindre utgave kalt Wi-Reader er også tilgjengelig. Den har imidlertid bare app for Apple-produkter. Den fungerer heller ikke som nødlader.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Amobil.no/Berlin: Årets IFA-messe er spekket med mobiltilbehør. Spesielt i de tre hallene som utgjør iZone er det fryktelig mye rart. Noe av det første vi snublet i var en dings fra produsenten Apotop.

Den svarte klossen er en liten tusenkunstner. Se for deg at du er på et hotell uten trådløst nett. Det eneste alternativet du har er en sliten kabel som henger i en kloss på skrivebordet. Mobilen eller nettbrettet har ingen slik tilkobling. Det er nettopp sånne situasjoner Apotops Wi-produkter er perfekte for.

Les også: Wahoo RFLKT speiler innholdet i treningsappen din

Gjør kabelen trådløs

Den nyeste generasjonen heter Wi-Copy. Den har inngang for kablet nettverk, som den deler gjennom sin egen Wi-Fi-sone. I tillegg kan Wi-Copy forsterke Wi-Fi-nett som er i svakeste laget, slik at tilkoblingen blir mer stabil.

Et trådløst nettverk er egnet for alle mulige slags dataoverføringer, og Wi-Copy har inngang både for USB-lagring og SD-kort.

Fungerer som minnekortleser

Ved å installere appen som hører til kan du overføre data trådløst til og fra minnekortene dine. Du kan også overføre mellom USB-lagringen og SD-kortet, hvis du vil.

Overføring av data kan skje på en rekke måter. I tillegg til å bruke app-en kan du sjekke innholdet ved hjelp av en nettside, en FTP-klient eller en DLNA-spiller. Klossen støtter også vanlig Windows-fildeling. Det er praktisk hvis du har med PC-en din, eller har installert en app for det på mobilen.

Nødstrøm til telefonen

Ved siden av alt dette har den et innebygget nødbatteri på 5200 mAh, slik at du også kan lade telefonen din fra den. Hvis du ikke trenger strømmen til å lade telefonen din, skal batteriet klare å holde det trådløse nettet oppe i hele 14 timer.

Med en prislapp på 110 amerikanske dollar, altså 670 kroner, kan Wi-Copy være et praktisk tilbehør for deg som er mye på farten med mobiler og nettbrett. Foreløpig ser det ikke ut til at tusenkunstneren er tilgjengelig i norske butikker.

Mer informasjon finner du på Apotops egen nettside. Det er mulig å kjøpe Wi-Copy fra for eksempel nettbutikken newegg.com.

Les også sniktitten på Samsung Galaxy Gear: Kan denne klokken endre alt?

Gå til samlesiden for Dagens dingser »

Les også
Trådløs disk og kortleser til mobilen
Les også
17 kule dingser til mobilen og nettbrettet
Les også
Denne dingsen lar deg ta ekstreme nærbilder
Les også
iPad-holder for latsabber
Les også
Genialt minnekort for både iPhone og Androider
Les også
Dette er et kraftverk av en trådløs høyttaler
Les også
Dette armbåndet måler puls, og styrer musikken
Les også
Garmin bruker vinduet ditt som skjerm
Les også
Denne mobilhøyttaleren tåler en trøkk
Les også
Carson HookUpz gjør telefonen din til en kikkert
Les også
Kan denne klokken endre alt?
Les også
Dingser til skolestart
Les også
Google går i strupen på Apples Airplay
Les også
Mobiltipsene som redder ferien din
annonse