TestSupertooth HD-W

Liten håndfri med svært god lyd

La ikke størrelsen lure deg. Supertooth HD-W låter så det duger i massevis.

Supertooth har markert seg som en leverandør av gode og rimelige håndfriløsninger for bil. Fra tidligere har selskapet hatt stor suksess med modeller som Supertooth One, Supertooth II og supertooth Buddy.

Nå lanserer de en helt ny modell som de kaller Supertooth HD-W.

Les også: Kanongod musikkspiller og bilhåndfri

Magnetfestet gjør det lett å flytte settet uten noen fastmontering.

Ved første øyekast ser det ut som enda en av disse dingsene du kan klemme fast på solskjermen for å overføre samtalen fra mobilen til en boks med mer følsom mikrofon og kraftigere høyttaler.

Og det er da også hva du får om du kjøper Supertooth HD-W. Men så var det måten det ble gjort på, da.

HD-lyd

Den lille høyttaleren gir mye kraftigere lyd enn vi trodde den ville gjøre.

Supertooth HD-W skiller seg nemlig fra mengden på flere områder. Den viktigste er at den gir en bedre talekvalitet enn vi er vant til. Og den kraftige høyttaleren gjør at du godt kan bruke settet i en boble kabriolet med fri eksos. Samtalen vil du høre likevel.

Pluss på at du også kan overføre medielyd til høyttaleren, koble på to telefoner samtidig og svare ved hjelp av stemmen, så får du en pekepinn om hva Supertooth HD-W er for noe.

Settet gir instruksjoner på norsk

Vi startet vår test med å slå på Supertooth HD-W. Det var i seg selv ikke noen heksekunst. Du trykker bare på på/av-knappen, og tjo bing – superdingsen begynner å snakke til deg. Det første den vil ha deg til å gjøre er å stille språket. Etter å ha liret av seg noen gloser på diverse østblokkspråk, klemmer dingsen med ett til på klingende norsk.

– Trykk på volumknappen for norsk språk, sier en stemme, og vi lystrer. Deretter leser den samme stemmen opp en instruksjon for hvordan du skal pare bluetooth-dingsen med mobilen din. Det er ikke vanskelig. Bare søk etter den fra mobilen, og bruk koden 0000 om du blir spurt om det. Vi testet med flere telefoner, men ingen av dem maste om denne koden.

Magnetfeste

Vi plasserte den medfølgende klemmen på bilens solskjerm, og hektet på Supertooth HD-W. Den klikket seg fast på klypen ved hjelp av magnetisme. Hvor godt dette sitter i tilfelle bilkrasj har vi ikke testet. Men vi ble litt skeptiske til magnetens evne til å holde håndfrisetett på plass, når vi så at magneten var festet til metallklypen med lim (!) i salgspakken. Dette limet fjerner du når du pakker opp håndfrisettet.

Det viste seg snart at håndfridingsen klamret seg brukbart fast til metallklypa under bilkjøring, og selv norsk veistandard klarte ikke å riste den løs fra festet.

Enkel betjening

Betjeningen er enkel.

Å betjene håndfrisettet er enkelt. Du har egentlig bare to knapper å konsentrere deg om. Den ene er av/på-knappen, den andre er en trykknapp med bilde av et telefonrør på. Trykk på røret for å starte eller avslutte samtaler, eller for å aktivere telefonens talemeny. På vår mobil er talemenyene engelske, og det er litt forvirrende når Supertoothen snakker både norsk og engelsk om hverandre. Men det er altså ikke Supertoothens feil.

I tillegg til de nevnte knappene har Supertooth HD-W et stort hjul som bare virker til en ting – å stille volumet med.

Allsidig

Vi er imponert over den gode lydgjengivelsen i dette bluetooth-settet. Medielyd streames i høy kvalitet, men noe stereoanlegg er dette definitivt ikke. Du kan ta dingsen med deg på hotellrommet for å høre lydbok eller musikk, og du kan bruke den som løsning for konferansetelefoni.

Noe av det Supertooth har brukt mye tid på er utviklingen av lydkvaliteten på håndfrisettet. Som navnet tilsier, støtter Supertooth HD-W HD-voice. Men for at dette skal virke optimalt må du ha en operatør som støtter standarden, eller du må snakke i en VoIP-klient med HD-voice, som for eksempel Skype.

Alt i alt er dette et bluetooth-sett som er svært enkelt å bruke, og lyden er helt briljant. Du kan svare på anrop med stemmen, og du kan spille av lyder fra en GPS eller mobiltelefon via den 5,4 W kraftige høyttaleren. At volumknappen er et stort dreiehjul er også mer brukervennlig enn de langt vanligere volumtastene.

Når talekvaliteten er på topp, bruken er enkel og prisen overkommelig, blir det vanskelig å finne stort å trekke Supertooth HD-W for. Det måtte i tilfelle være at utformingen er utført på en slik måte at du må snu settet etter stillingen du har solskjermen i. Ikke at det er vanskelig, for magnetklypen sitter ikke veldig godt fast. Men den sitter godt nok, så da klager ikke vi.Settet er heller ikke større enn at du godt kan putte det i lomma når du forlater bilen.

20 timer taletid eller 1000 timer standby på en ladning, er også i høyeste grad godkjent. Supertooth HD-W er en håndfriløsning vi ikke nøler med å anbefale.

Les også testen av den formstøpte håndfriløsningen fra Starkey: Ser du etter et fantastisk håndfrisett?

Les også
FiiO E11 oppladbar forsterker: Denne gir bedre lyd i mobilen din
Les også
Starkey HF-2: Ser du etter et fantastisk håndfrisett?
Les også
Jabra Freeway
Les også
Supertooth Buddy
annonse