Til hovedinnhold

Musa som takler alt?

Musa som takler alt?

Testresultater

Fungerer på så og si alle flater. Sitter godt i hånden.
Knappene på siden sitter for tett mot tommel. Litt dyr.0

Microsoft lanserte med stor stolthet forrige uke sin nye museteknologi kalt Bluetrack. Ved hjelp av en ny blå laser skal du kunne bruke musen din på så og si alle underlag. Stemmer påstanden?
En ekte mobil mus
Ifølge Microsoft er det ikke en rent så liten revolusjon de har kommet med. Den nye blå laseren skal ved bedre fokusering og fire ganger så stor laserkilde kunne brukes på så og si alle underlag. Vel og merke så lenge musen kan beveges på underlaget. Formålet er å komme den mobile hverdagen i møte, du skal ikke lenger måtte irritere deg over manglende underlag å bevege musen på. Så hvordan fungerer den nye musen?


Microsoft sier denne musen skal takle nesten ethvert underlag.
Fungerer godt på det meste
Våre tester viser at Microsoft her rett i sine påstander. Explorer Mini Mouse fungerer godt på alle underlag vi har testet. Hverken sofaputer, bukselår, murvegger, papir, marmor, tre og så videre. Det var så og si ingen flater vi ikke kunne bruke denne musen på. Ifølge Microsoft skal musen også kunne tåle store mengder støv og møkk. Heller ikke dette skapte problemer for vårt testeksemplar. Musen fungerer rett og slett godt der du befinner deg.


Microsoft Explorer Mini Mouse takler både støv og varierende underlag.
Hvordan er selve musen?
Mobiliteten er med andre ord klart til stede i Microsoft sin nye mus. Men har musen en bakside?
På produktbildene vises musen frem med et fremtredende blått lys i kantene. Personlig ble vi skeptiske av dette, da blått lys ikke nødvendigvis har mye annen funksjon enn å irritere om du ser på film eller jobber med et dokument. Heldigvis kan denne lille designfinessen slås av slik at det ikke blir et vedvarende irritasjonsmoment.


Selv slapp vi unna dette irriterende blå lyset på kanten. Laserlyset er selvfølgelig på plass som det skal.
Ellers er musen godt bygget opp og den legger seg fint i hånden. Derimot skulle vi gjerne sett at de to knappene som er plassert på venstre side var plassert annerledes. Selv kom vi stadig borti den bakerste av disse knappene ved et uhell. Ikke bare litt irriterende når du leser på en nettside og denne er innstilt til å ta deg tilbake til forrige side. Vi klarte heller ikke å få opp musen slik at dette kan stilles inn. På maskinens settings klarte den ikke kjenne igjen musa slik at dette kan gjøres om. Her er det nok en kollisjon mellom vår maskin og musens innebygde driver, men det hjelper lite når Microsoft ikke legger ved noen egne drivere eller har slike på sine nettsider.
Ellers fungerer musen godt også som mus. En god finesse som vi liker hos Microsoft er at mottakeren kan plasseres inn under musa når du er på farten, dermed blir det en mindre dings å passe på. Dette har de også lagt inn i denne musen og er klart en fordel etter vår mening.


Microsoft sin mus ligger godt i hånden, nesten litt for godt i forhold til knappene på siden.
Teknologi for fremtiden
Alt i alt er dette en god mus for deg som er på farten og trenger et godt underlag. Microsoft mener selv at den nye teknologien vil bli ledende for fremtiden og overta for den gamle røde laseren. Akkurat det er det godt mulig de har helt rett i.
Den nye teknologien kommer i to av Microsofts musemodeller. Microsoft Explorer Mouse og Microsoft Explorer Mini Mouse. Som navnet antyder er den siste av disse noe mindre enn den første. Den minste modellen vil ha en pris på cirka 530 kroner i norske butikker, mens den største vil koste rundt 630 kroner.
Begge kommer i butikkhyllene i september.

Bildeeksempler

Mer om
annonse