Tek.no

Test

Lenovo Thinkpad X300

12 Apr 2008 10:05

Introduksjon

X300 er den største nyheten innen Thinkpad-familien på mange år. Dette er den første Thinkpad-modellen som bærer Lenovos logo og inneholder mye nytt i forhold til tidligere modeller.

Her finner vi en 13,3-tommers bredformatskjerm med LED-baklys. I tillegg er oppløsningen på unormale 1440x900 punkter. Etter vår mening er dette en oppløsning som passer utrolig godt til denne skjermstørrelsen.

En av de andre nyhetene er at denne maskinen kun blir levert med en SSD-enhet (Solid State Drive). Kapasiteten på 64 GB er noe begrenset i forhold til vanlige harddisker, men fordelene kan på mange måter veie opp for den begrensede kapasiteten. Den langt raskere søketiden på SSD-enheter gjør at maskinen virker langt mer responsiv i forhold til tidligere. Dette kommer spesielt godt til rette for en maskin av dette kaliberet.

Til slutt har Lenovo funnet frem til en liten innebygd optisk enhet som kun er 7 mm tykk. Dette har ført til at tykkelsen på maskinen er mindre enn de aller fleste andre på markedet. Selv vekten er overraskende lav.

Lenovo har selv en konkurrent i Thinkpad X61s, som veier tilnærmet det samme som X300, men mangler den innebygde optiske enheten, i tillegg så er skjermen mindre, nemlig 12,1 tommer.

Er X300 like spennende i praksis som på papiret?

Les også