Tek.no

Test Asus RT-AC66U

Vi har
testet superruteren til Asus

Se hvor mye raskere det trådløse nettet ditt kan bli med en 1300 Mbps ruter.

Rolf B Wegner
21 Okt 2012 10:00

Spesifikasjoner

Asus RT-AC66 er en av få tilgjengelig rutere som støtter den kommende 802.11ac-standarden. Standarden er ikke klar enda, men det er antatt at den vil bli godkjent i løpet av året, med et endelig godkjentstempel mot slutten av 2013.

Akkurat det at ruteren følger en standard som ikke er godkjent enda er ikke noe du skal bekymre deg over. For selv om det kan komme visse endringer så snakker vi da om ting som er så små at en ny fastvare vil kunne sende ruteren innenfor kravene igjen.

Design

En ting er klart. Ruterne fra Asus skiller seg rimelig greit fra alt det andre som finnes der ute. En boks med antenner er som regel en ruter, men likevel skiller boksen fra Asus seg ut med sitt særpregede mønster. Et rutemønster i grånyanser er nemlig trykket på hele oversiden av ruteren, hadde det ikke vært for antennene kunne du nesten trodd det var et smykkeskrin.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Oppkobling

Alt av fysiske tilkoblinger finner vi på ruterens bakside. Portene er meget godt merket, med egne fargekoder. Om det skal kobles til noen enheter via kabel så bruker du av de fire tilgjengelige gule RJ45-portene. I den blå RJ45-porten skal du koble modemet ditt.

I tillegg må du selvfølgelig koble til strømmen. Da gjenstår det bare to USB-kontakter, som dessverre bare støtter USB 2.0. I disse kontaktene kan du koble til USB-baserte harddisker, eller en printer. Ruteren vil da kunne settes opp som fil- og printserver.

Bli med over på neste side, så titter vi litt på hva som er av ekstra funksjonalitet.

Les også