Asus' nyeste ruter gir virkelig raskt trådløst nett

Slår de tidligere rekordene.

En ny trådløs standard, som går under det kryptiske navnet 802.11ac, eller bare AC, er fremtiden for trådløse hjemmenettverk. I løpet av fjoråret kom det flere rutere på markedet som støttet teknologien, som legger opp til en overføringshastighet på hele 1,3 gigabit i sekundet. Det er opp mot tre ganger så mye som dagens rutere normalt klarer.

I dag har Asus sluppet en ny modell som presser den trådløse overføringsytelsen enda lengre. Nykommeren RT-AC68U skal nemlig klare å overføre data med hastigheter opp mot 1,9 gigabit i sekundet.

God rekkevidde

Den nye ruteren er verdens første AC-ruter med to kanaler, som er grunnen til at ytelsen kan strekke seg så langt. I tillegg kommer den med Asus´ «AiRadar»-systen, som skal øke rekkevidden.

Om du vil slå på stortromma og kjøpe to slike, kan du sette de opp til å synkronisere filer seg imellom. Da kan du plugge en USB-minnepinne eller harddisk rett i en av dem, og filene vil automatisk bli synkronisert over til den andre ruteren. Filene vil da være tilgjengelig for alle maskiner som er koblet til en av de to ruterne.

En annen snedig funksjon ruteren kommer med er støtte for 3G- og 4G-modemer. Du kan koble modemet rett i ruteren, og om nettlinja går ned skal mobilnettet ta over.

Husk rett mottaker

Selv om det i dag finnes en rekke AC-rutere på det norske markedet, er det fortsatt få datamaskiner som støtter ytelsen fullt ut. Noen få bærbare PC-er har innebygget AC-mottaker, men har du ikke det er du avhengig av en ekstern adapter.

Nøyaktig hva RT-AC68U vil koste, og når den blir tilgjengelig, er foreløpig ikke kjent. Lillebroren RT-AC66U koster for tiden drøyt 1300 kroner, og dagens nylansering antar vi at vil koste noen hundrelapper mer enn dette.

AC-nettverket åpner opp for rekordrask ytelse i de tusen hjem:
Vi forklarer deg hvordan teknologien fungerer »

(Kilde: Asus)

Les også
ZyXEL NBG6716: Endelig vil ZyXEL gi deg lynraskt trådløst nett
Les også
Halvparten av Telenor-kundene får raskere nett
Les også
Senker prisen på superruterne
Les også
Nå blir det snart lettere å bruke det nye supernettet
Les også
Asus RT-AC66U: Vi har testet superruteren til Asus
Les også
Nå blir det trådløse nettet kjemperaskt
Les også
Ny tobånds-ruter fra Asus
annonse