Til hovedinnhold

Dette er ukens apper

Kurt Lekanger, Tek.no / montasje

ShopGun

Postkassereklame-dødaren

Kunne du tenke deg å kvitte deg med 45 kilo postkassereklame, spare miljøet og heller sjekke dem ut digitalt? I Danmark gjør noen noe med det.

Over 1,3 millioner dansker har valgt å laste ned en app der de kan lese kundeaviser, i stedet for å fylle postkassen med dem. Visstnok har 44 % av danskene nå sagt nei til uadressert reklame i postkassen. Det kan godt være denne trenden skyter fart i Norge også, nå når appen ShopGun er lansert i Norge. ShopGun lar deg lese kundeaviser, søke på tilbud i nærheten og planlegge ukens innkjøp ved hjelp av handlelister og ønskelister.

Når du starter appen, kan du gi tilgang til plasseringen din. Da vil den finne tilbud i nærheten av der du befinner deg. Deretter dukker det opp en mengde tilbud med stedsangivelser. Når du klikker på en reklame, kan du legge den til i en handleliste eller en ønskeliste ved å trykke i ett sekund, se etter lignende tilbud eller gå inn i kundeavisen der tilbudet finnes. Hver gang du finner noe du liker, trykker du i ett sekund på tilbudet, og de legger seg i handlelisten. Du kan også søke direkte etter en vare i søkefeltet, finne butikker i nærheten og abonnere på deres kundeaviser.

PS: Spar postmannen og miljøet, og sett opp et klistremerke mot uadressert post med det samme. Du får det på Posten. Angrer du, kan du bare fjerne klistremerket. Vil du i tillegg bli kvitt adressert reklame og telefonselgere, kontakt Reservasjonregisteret eller ring 75 00 75 00.

ShopGun

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Google Keep

Google-notisbok

Har du hatt iPhone og forkjærlighet for Google Keep, har du hittil måttet bruke nettet. Nå er endelig Google Keep tilgjengelig på App Store.

Det finnes tre store notat-religioner blant digitale nomader: Evernote, OneNote og Google Keep. Mens de to første både har vært omtalt her og fins på alle de største plattformene, har Google Keep holdt seg litt mer beskjedent i bakgrunnen, iallfall for iOS- og Windows-menighetene. Når Apple endelig har fått en ganske bra oppgradering av notat-appen, kommer iOS-versjonen av Google Keep nesten samtidig.

Når du åpner iPhone-appen, gir du den tilgang til en Google-konto, og du er i gang. Du kan skrive notater med påminnelser, med eller uten gjentakelser, og så lagre dem under ulike mapper ved hjelp av etiketter. Deretter kan du vise etikettene som en liste eller som lapper med eller uten bilder. Disse etikettene er en slags emneknaggliste, som du så kategoriserer notatene under. Velger du å la være å kategorisere et notat, kan du la være, eller gjøre det senere. Alle notater lagres i skyen og kan deles i sanntid. Google Keep er som nevnt på nettet også: keep.google.com. Dermed kan Windows Phone-brukere også benytte seg av tjenesten.

Med mindre du har behov for avanserte funksjoner, og ikke har behov for muligheten til å tegne, kan Google Keep fort bli den eneste utvidede notisboka du trenger. Eller en ekstra.

Google Keep

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Dailymotion


Daglige bevegelser

Har du som mål å se gjennom hele YouTube før du parkerer tøflene for godt? Da må du spole raskt, for hvert minutt lastes det opp 72 timer video.

YouTube er fantastisk, men hvis du først vet at du går glipp av det aller meste, blir neste skritt å finne ut hva du bør se. Konkurrenten Dailymotion, verdens nest største videonettverk, har satt seg som mål å skumme gjennom flodbølgen av nye videoer, og lage en gjennomarbeidet liste over det som er verd å få med seg. Du kan selvsagt bare begynne å se deres utvalgte videoer, men for å få fullt utbytte av systemet, bør du lage deg en konto.

Når du har lastet ned appen og logget deg inn, møter du en tom liste. For å fylle den opp, kan du trykke på «Discover»-knappen. Der finner du kategorier som livsstil, musikk, film, nyheter, sport, teknologi, reise, tv osv. Når du velger en video du vil se innenfor en kategori, kan du deretter følge utgiveren av videoen, og eventuelt velge den som favoritt. Deretter får du opp en liste med forslag til hva du bør se på etterpå. Denne listen er svært lang. I tillegg kan du se på kommentarene til videoen. Slik bygger du opp en liste over videoer du har sett, hvilke du har som favoritter osv. Trykker du på appens hjem-knapp, vil du få en liste over dem du følger, og en liste over videoer staben vil du skal se innen hver kategori, hvilke som er populære, i tillegg til ferske videoer fra dem du følger.

Dailymotion

Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone » Last ned til Windows Phone »

Ukens mobilspill

God, gammel retro-moro

Den gamle mannen Pac-Man har tydeligvis fått ny energi med sitt andre spill på månedens liste. Dette er spillet er imidlertid en nyversjon av den gamle klassikeren, og er i så måte mye mer tro mot navnet det bærer.

Det betyr derimot ikke at utviklerne ikke har endret, finpusset og lagt til nye elementer i det klassiske arkadespillet. Her for eksempel samle sammen en rekke gjenstander som gir deg evner, du har forskjellige typer spøkelser som i bunn og grunn er der for å gi deg mer poeng, samt en rekke andre spillmekanikker som føles nye og friske ut.

Du har også totalt åtte ulike baner å spille på, som så klart inneholder den originale labyrinten de aller fleste kjenner godt til.

En nærmest feilfri spillpakke, og et mobilspill som ganske sikkert kommer til å stå igjen som et av de beste spillene i 2015, ihvertfall på dette formatet.

Pac-Man Championship Edition DX

Format: Android og iOS
Pris: 41-49 kroner

Last ned til AndroidLast ned til iOS

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no og Gøran Solbakken.
Les om ni andre morsomme spill til mobilen her »

Tidligere Ukens apper-artikler finner du på vår samleside »

annonse