Tek.no

Test

Ni rimelige LCD-skjermer

28 Nov 2004 13:17

Innledning

LCD-skjermer kaprer stadig større deler av markedet for PC-skjermer. Flere produsenter har til og med valgt å legge ned produksjonen av gamle bilderørsskjermer til fordel for de flate LCD-skjermene.

Allikevel er det uunngåelig faktum at en LCD-skjerm gjør et større innhogg i lommeboka enn en CRT-skjerm vil gjøre. Mens en rimelig CRT-skjerm koster deg under tusenlappen idag, må du ut med det dobbelte for de rimeligste LCD-skjermene.

Det velkjente uttrykket "kvalitet koster", har historisk sett vist seg å holde stikk i LCD-markedet. Allikevel er det mange som ikke er avhengig av den beste skjermen, men som heller vil nøye seg med en som er god nok, bare prisen blir den rette.

Derfor har vi i denne testen samlet sammen et knippe rimelige 17-tommer LCD-skjermer, for deg som er på jakt etter en grei skjerm å starte med. Hvem vet, kanskje finner du en litt stor eske å putte under juletreet i år ;)

Denne testen tar for seg følgende skjermer:

En stor takk rettes til følgende leverandører/produsenter for lån av skjermer til test: Eizo, Komplett.no, Netshop, PCStyling.no, Philips og PS Data.

Les også