Tek.no

Test Disse appene anbefaler vi

Her er ukens anbefalte apper!

Perspektiv

Hold oversikten

Er du glad i å sjekke hva naboen tjener på nett? Eller iallfall hva snittlønn, snittalder og snittboform er i nabolaget?

Geodata har spesialisert seg på geografiske informasjonssystemer i nærmere 30 år. Det dreier seg om å hjelpe bedrifter med å se nye sammenhenger og forstå samtidens utfordringer. Da er alle demografiske data og kartdata aktuelle. Det er ikke alltid så lett å presentere slike data på en visuell, forståelig og lett tilgjengelig måte. Derfor har de utviklet appen Perspektiv. Kartene er svært detaljerte, helt ned til husnivå. Kart og data er hentet fra Kartverket, Statistisk sentralbyrå, Geodata, Geovekst, Ambita og kommunene.

Når du starter appen, gir du den tilgang til posisjonen din, og den zoomer inn på gata der du er. Deretter velger du et område du vil se demografidata for ved å sveipe og zoome. Dermed kan du velge store områder og små områder. Jeg har klart å komme ned i rekkehusområder med kun 30 personer, og områder med over 100 000 personer. Dataene som foreløpig presenteres, er arealstørrelsen, antall personer som bor i området, snittalder, gjennomsnittslønn og sivilstatus, og fordelingen av innbyggere etter boligtype. Dette er en type app som for noen er svært interessant, mens andre nok ikke helt ser poenget med den. App-utviklerne håper den kan bli et nyttig redskap i boligjakten, siden man raskt får et inntrykk av demografien i nærmiljøet. En nyttig funksjon kan være at den kan brukes til å fjerne fordommer, eller befeste dem. Tror du for eksempel at snittlønna i Oslo Vest er høyere enn i Oslo Øst? Det stemmer!

Fins også for Apple Watch.

Perspektiv

Format: iPhone
Pris: Gratis

Last ned til iPhone »

Les også