Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestUlefone Armor 6S

Veldig hardfør og ikke så mye annet

Ulefone Armor 6S er en av de mest unike telefonene du kan kjøpe.

Armor 6S har et unikt design.

Det finnes en veritabel jungel av ulike mobiltelefoner å velge i der ute, også i de billigere priskategoriene. Ja, du får toppmodellspesifiserte telefoner for ikke mange tusenlappene, og både raske og gode telefoner ned i under to slike lapper. Og alt midt imellom, selvsagt. Ja, vi har testet så mange modeller i disse kategoriene at også vi mister oversikten noen ganger.

Det vi derimot har stålkontroll over, er hvor mange telefoner i «rugged»-kategorien vi har testet i det siste. Null. Sist gang noe av den særdeles hardføre typen var på testbenken var med DeWalts MD501 i 2017. Så da er det bare rett og rimelig at det i dag er Ulefone Armor 6S som har funnet veien til testbenken.

Du trenger neppe se lenger enn til toppbildet i denne saken for å se at dette er en «rugged» mobil. Eller «robust» på norsk, om du vil. Det er imidlertid ikke en helt dekkende beskrivelse, for det finnes mange robuste mobiler der ute som ser betydelig mer normale ut enn Armor 6S. Mer korrekt er det nok å kalle den en aktivitetstelefon eller noe slikt, for her er det sjenerøse mengder gummiering og metall involvert.

UleFone Armor 6S

UleFone Armor 6S

Robust designet

Nær sagt alle flater på telefonen er gummierte, foruten de påskrudde metallsidene og skjermen i front (naturlig nok). Det gjør at telefonen ligger trygt i hånden, men så må du også belage deg på å bruke hele hånden for å håndtere beistet.

Dette er nemlig en gedigen telefon, og å bruke den med én hånd kan nok de fleste av oss bare glemme. Til det er den både for tung og for stor.

Ulefone Armor 6S er en tykk og stor sak, her sett mot Huawei P30 Pro og Samsung Galaxy S10+.

Faktisk synes vi vekten er litt i overkant høy gitt det vi finner på innsiden, ikke minst med tanke på batteristørrelsen. Dette er ikke en særlig mye lettere eller mer kompakt telefon enn Ulefones Power 5, men likevel har sistnevnte et massivt batteri på 13.000 mAh og Armor 6S «bare» 5.000 mAh.

Mye kan nok forklares med graden av beskyttelse. Der Power 5 nokså robust ut, var den hverken støtsikker eller vanntett. Armor 6S er derimot beskyttet på de fleste tenkelige vis. Den er IP68-sertifisert, hvilket betyr at telefonen er helt støvtett og skal tåle å ligge under 1,5 meter vann i minst 30 minutter. Av andre sertifiseringer finner vi også IP69K, som indikerer at vannsikringen også gjelder vannstråler med høyt trykk og temperaturer opptil 80 °C, samt fallsertifiseringen MIL-STD-810G (1,2 meter fall ned i betong).

Du skal med andre ord jobbe ganske hardt for å ødelegge Armor 6S. Utenom skjermen da. Den er like ubeskyttet som alltid, og knuser du den ryker jo også vanntettingen – sannsynligvis også om du bytter skjermen til en ny. Rammen bygger heller ikke veldig mye ut over skjermen, så den er ikke veldig beskyttet mot eksempelvis grus eller ujevnheter ved fall.

Langs sidene er det rødfarget metall. Ladeporten finner du under en luke.

Et annet ankepunkt er ladeinngangen, som er skjult bak et solid gummilokk. Dette lokket er ikke spesielt lett å få opp, og vi ser for oss at vi raskt ville blitt grundig lei av å åpne og lukke det for å lade. Heldigvis virker det som om Ulefone også har sett dette problemet på lang avstand, og implementert trådløs lading med inntil 10W effekt. Så om du skaffer deg en trådløs lader kan du altså omgå dette problemet nokså effektivt.

Verre blir det om du vil bruke kablede hodelefoner, ettersom hodetelefoninngangen er sporløst forduftet. Litt komisk må vi få lov til å si at det er, all den tid Armor 6S er så gedigen og garantert ville hatt plass til den. Ulefone føyer seg helt klart etter trendene her. Så skal du ha lyd ut må du enten åpne ladeluka og bruke en overgang, eller kjøpe trådløst hodesett.

Apropos lyd, så er den eksterne lyden lite å skryte av. Høylytt kan det saktens bli, men det låter ikke spesielt trivelig. Så slenger på vi et lite pluss for at volumknappene er tydelige og taktile. Det samme gjelder strømknappen.

Fingeravtrykksleseren har vi imidlertid et par fjærkre å plukke med. Den er nemlig hverken presis eller spesielt rask, og må nær sagt alltid hjelpes en god del på veien før den forstår at fingeren som leses av faktisk tilhører den som satte opp biometrien. Litt vanskelig å nå er den også, gitt størrelsen på telefonen. Her skulle vi gjerne sett at leseren var plassert under skjermen, eller på siden av telefonen – samt at den var et par knepp mer presis og rask, selvsagt.

Lugger i programvareutførelsen, men rent og pent

På programvaresiden er det ingenting som hinter om at dette er en telefon ment for å tåle ekstremsport og røff behandling; her ser alt ut som på en hvilken som helst annen Ulefone-telefon. Og det liker vi godt. Der mange produsenter nok ville sett sitt snitt til å legge estetiske føringer for programvaren ned i håndverker- og/eller armeringsjern-land, er Armor 6S nærmest komisk ren og pen i programvaren.

Grensesnittet er Ulefones eget, oppå Android 9.0 Pie.

Ulefone har et grensesnitt som ligger tett opptil standard Android, men med noen viktige forskjeller. Eksempelvis er tilpasningsmenyene ulike, og det er ingen appveksler. Det er også egne snarveier for ulike ting, og tilpasninger for dobbelttrykk på volumknapp, strømknapp og fingeravtrykksleser. Ikke revolusjonerende greier, akkurat.

Tidligere hadde Ulefone svært omfattende og særtilpassede programvareløsninger, men dette har det blitt stadig mindre av. Her tilbys du bare noen funksjoner som skal øke hastigheten på telefonen (men som i realiteten bare tømmer minnet kontinuerlig) samt en mappe med tilgang til ulike verktøy og sensorer. Skal du måle om noe er i vater? Null problem. Måle avstand? Jepp, men det er ikke særlig presist. Lommelykt? Jo da, men det er mer kjekt å bruke nedtrekksmenyen.

Selv om det er artig å få leke seg med ulike sensorer er lite her nyttig. Heller ikke UV-sensoren synes vi gjør mye nytte for seg, ettersom du må inn i den spesifikke UV-appen for å kunne se noe som helst. Her savner vi bedre integrasjon med andre deler av programvaren, eksempelvis varsling ved langvarig eksponering og påminnelse om solkrembruk eller slikt. Per nå er det en veldig manuell og veldig forglemmelig løsning.

Manuell føles også interaksjonen i telefonen innimellom, men forglemmelig er den ikke. Først og fremst fordi den lugger mer enn det prisen skulle tilsi. Åpning av apper, sveiping mellom menyer eller innlasting av ikoner tar innimellom mer tid enn man skulle tro, og å åpne kameraet kan innimellom ta mer tid enn man skulle forvente.

Det er absolutt ingen krise, men til prisen finnes det mye å velge i som er betydelig raskere. Det reflekteres også i ytelsestestene:

God skjerm, elendig lyd

Skjermen er god.

Dette er en vise vi har hørt mange ganger før: skjermen er bra, lyden er dårlig (som tidligere nevnt). Stort sett har det blitt slikt at vi de siste årene har sett stadig bedre skjermer finne veien til stadig billigere telefoner, så selv om du ikke får noe HDR-støtte her er det både lysstyrke, fargegjengivelse og kontrast i store monn her. Som standard er telefonen satt til voldsomt mettede farger, noe som heldigvis kan justeres manuelt i Armor 6S sine menyer.

Dog, dette er ikke kun negativt. Liker du et slikt fargemettet bilde er det et pluss, og det gjør tross alt at skjermen er noe lettere å se i sterkt sollys, for eksempel.

Ulefone Armor 6S er ikke verdens mest håndterlige.

Det er verdt å nevne at du ikke får Netflix i HD på denne skjermen, til tross for at skjermen er Full HD og vel så det. Til dét er krypteringssertifiseringen (Widewine L3) for dårlig. Dette påvirker ikke andre tjenester som HBO og YouTube, dog.

Telefonen kan også være litt uhåndterlig og definitivt slitsom å holde i lengden (på grunn av vekten), så en veldig kompetent underholdningstelefon ville vi ikke kalt denne Ulefonen.

Skuffende kameraoppsett

To kamera som begge skuffer.

Å ha flere kamera på baksiden av telefoner (og fremsiden, i enkelte tilfeller) er blitt mer og mer vanlig de siste årene. Dette har gått så langt at enkelte produsenter putter ekstra kameraer som faktisk ikke gjør noe som helst i telefonene sine, bare for å si at de har flere.

Det er ikke helt det Ulefone har gjort med Armor 6S, men det er ikke langt unna heller. Her er det nemlig ett ekstra kamera, og det skal hjelpe med dybdefoto. Og dét gjør det. Det gjør det bare ikke så veldig bra. For det er ganske enkelt å se at dybdeuskarpheten i bildet under er langt ifra perfekt:

Altså ...

Tar vi en titt på resten av bildene, blir det også klart at det ikke er veldig god kvalitet sånn ellers heller. Det til tross for at blenderåpningen altså er på f/1.8. Det forteller oss at det nok er på bildebrikken det har blitt spart, og ikke glasset. Det merkes da også, for bildekvaliteten er jevnt over ganske skuffende til prisnivået. Spesielt i mørk belysning blir dette problematisk, men også ellers kan du fort få uskarpheter når du ikke passer godt på.

Ja, også er ikke akkurat det dynamiske omfanget eller HDR-funksjonaliteten den beste vi har sett. Avanserte ting som nattmodus kan du også se langt etter.

Frontkameraet er sånn noenlunde ålreit, men sliter med overeksponering i sterkt sollys og uskarphet i mørke situasjoner. Ikke krisedårlig, ikke spesielt imponerende heller. Det er ikke stort mer å si her, egentlig. Du finner nok ut mer bare ved å titte på bildekarusellen under:

Ja, også forresten: video er ikke noe du burde bruke Armor 6S til. Dét fungerer den nemlig dårlig til, med «framedrops», ingen stabilisering og generelt dårlig bildekvalitet. Spesielt når lysforholdene ikke er helt på hundre.

Konklusjon – Robuste telefoner er sjeldne, men også dårlige

Armor 6S er robust, men ikke så god på så mye annet.

Så, burde du vurdere å kjøpe Armor 6S? Vel, om du vil ha en robust telefon som tåler det meste er det ikke mye å velge mellom. Og den er nok blant det beste du får i sin klasse, men det sier ikke egentlig så mye i og med at det meste i denne klassen har vært ganske elendig.

Som telefon er Armor 6S rett og slett ikke spesielt bra målt med samtidens øyne. Til prisen er det lett å finne bedre alternativer som gir deg ekstremt mye bedre både ytelse, kamera og skjermer, samtidig som de også har langt mer håndterlige kropper og mer premiumfølelse over det ytre.

Ja, mange andre telefoner er i disse dager sågar vanntette, om enn ikke så vanntette som det Armor 6S er. Men så er det vel sjeldent at telefoner blir tatt med på scubadykking uansett, og en tur i doskåla eller en vannpytt tåler også mange andre mobiltelefoner i dag helt fint.

Om du kun ser etter en robust telefon kan vi kanskje driste oss til å si at Armor 6S er en kandidat, men for alle andre finnes det langt bedre alternativer. Ja, bare ta en titt på våre foreslåtte modeller under for å få et lite overblikk.

UleFone Armor 6S
5
Middelmådig

UleFone Armor 6S

sitat"Armor 6S er middelmådig i bruk, og prisen er alt for høy."

Fordeler

 • Krysse av
  Super skjerm i moderne format
 • Krysse av
  Veldig velbygget med robuste materialer
 • Krysse av
  IP68- og fallsertifisert
 • Krysse av
  Gode og tydelige knapper

Ting å tenke på

 • Bytt
  Treig og upresis fingeravtrykksleser
 • Bytt
  Ubrukelig ekstrakamera og UV-måler
 • Bytt
  Spinkel lyd fra eksterne høyttalere
 • Bytt
  Ladeinngangen er bak en luke som er vanskelig å åpne
 • Bytt
  Uhåndterlig og tung
 • Bytt
  Lugger i ytelsen, ikke så godt egnet for tyngre spill
Huawei Nova 5T (6GB RAM) 128GB
Det beste du får på samme prisnivå

Huawei Nova 5T (6GB RAM) 128GB

fra 2969:-

Nylig testede Huawei Nova 5T er en kraftpakke av en telefon. Nei, den er ikke spesielt robust eller vanntett, men den har forrykende gode kameraer, en knallbra skjerm med nær sagt ingen rammer og et premiuminntrykk ingen kan ta fra den. Og til prisen er dette en veldig hyggelig pakke, må det sies. Nei, den tilbyr ikke det samme som Armor 6S, men du får en betydelig bedre telefon, om det først er det du leter etter. Og robuste telefoner er rett og slett ikke spesielt bra for tiden.

Huawei P20 Pro 128GB

Huawei P20 Pro 128GB

Huaweis gamle flaggskip begynner nå å bli riktig så rimelig, og du skal bare rundt en tusenlapp opp i pris for å knabbe til deg en P20 Pro. Da får du en knallbra telefon, som også var opphavet til det som nå har gått som en farsott blant mobiltelefonprodusentene og som også er ett av Huawei Nova 5Ts sterkeste kort: nattmodusen. I P20 Pro får du imidlertid også en knallbra AMOLED-skjerm med HDR-støtte, super batteritid og en byggekvalitet et par hakk over Nova 5T. Alt dette er også milevis bedre enn Armor 6S, og P20 Pro er også vanntett.

Motorola One Zoom
Billigere AMOLED-konkurrent med fire kamera

Motorola One Zoom

fra 2760:-

Motorola One Zoom ligner mye på Huawei Nova 5T, i dét at den er billig, har fire kamera og er velbygget. Svært rask er den også, og renere Android. Kameraene er imidlertid ikke fullt like gode, spesielt ikke ultravidvinkelkameraet. Den har imidlertid en AMOLED-skjerm, så hvis dette teller tungt for deg kan den være et godt alternativ. Litt vannresisten er den også, så det har den til felles med Armor 6S.

annonse