Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHonor View 20

Toppmodellen som koster tusenvis av kroner mindre enn konkurrentene

View 20 fjerner det minst viktige, og beholder det viktigste.

Det er ikke mange årene siden Huawei og Honor var to merker de fleste nordmenn beskuet med skepsis. Billig, enkelt og i de fleste tilfeller langt fra like fancy som de mer kjente merkevarene Samsung og Apple.

De siste årene har imidlertid dette endret seg kraftig, spesielt med lansering av P20 Pro i fjor. Dette var en telefon som virkelig tok både oss, teknologipressen internasjonalt og tilsynelatende også konkurrentene på senga, med en kameraytelse vi aldri før hadde sett maken til. Spesielt i mørket utmerket P20 Pro seg med vanvittige gode bilder.

Så da Huawei lanserte P30 Pro i år kunne vi ikke gjøre stort annet enn å videreføre lovordene fra i fjor; her var det rett og slett utrolig lite å plukke på, og Samsung og Apple fikk seg en på tygga. Men, samtidig som Huaweis telefoner har blitt bra, har de også blitt dyre.

Inn kommer Honor, og deres View 20. Honor var lenge Huaweis billigere undermerke, før de to mer eller mindre skilte lag for et år tilbake – ihvertfall på papiret. For realiteten er denne: Honor View 20 er mer eller mindre en billigere variant av Huaweis toppmodell P30 Pro.

Hva mener vi med dette? Vel, for det første deler de to telefonene begge den Huawei-utviklede Kirin 980-brikken, som er blant det desidert kraftigste vi finner på Android-fronten for tiden. For det andre er operativsystemet mer eller mindre kliss likt, selv om Honor nå kaller sitt for «Magic UI» og Huawei fortsatt holder på sitt «EMUI». Sannheten er at dette er ett og samme skall oppå Android, og heldigvis fungerer det veldig godt. De siste årene har kineserne pusset og gnikket på menyer og ikoner, slik at systemet fremstår langt mer moderne og mindre rotete enn det ofte opplevdes tidligere.

Videre har også View 20 et fabelaktig kamera. Ja, til tross for at det ikke er nøyaktig samme brikke som sitter her som i hverken P20 Pro eller P30 Pro, så er spesifikasjonene mer eller mindre tilsvarende. Og ytelsen, som vi skal se om litt, svarer til det vi finner på papiret.

Et gnistrende og innovativt design

Designet er svært spesielt-.

På designfronten skiller View 20 seg ut kraftig, i den grad to glassplater med en metallramme i mellom kan skille seg ut i dagens marked. Ja, dette er ganske vanlig – bare se på nesten samtlige av de andre toppmodellene på markedet. Det som derimot ikke er vanlig er å ha et hull i skjermen. Dette har vi så langt kun sett i Samsungs telefoner, og i likhet med disse løser View 20 frontkameraproblematikken ved å rett og slett kutte ut et lite hull til kameraet i selve skjermpanelet. Dermed går vi fri for busslommer i skjermen.

Også rammen er rød.

Løsningen høres kanskje merkverdig ut, men hullet er forbausende lite irriterende i vanlig bruk. Faktisk legger du knapt merke til det, med mindre du bruker en app der hullet dekker noe som ellers skulle vært der.

Til videotitting legger du knapt merke til det, all den tid sidesynet ditt sjelden streifer innom akkurat hjørnene av skjermen. Det er også sjelden at handlingen foregår der, naturlig nok. Slik sett er en busslomme («notch») mye mer irriterende, og vi konkluderer med at vi liker løsningen godt.

Effekten på bakglasset er også ganske så unik – og tar seg eksepsjonelt godt ut i de fleste lysforhold. Det gjør også at det som lett kunne vært en ganske kjedelig glassflate er ganske så underholdende å sysle med.

Vær imidlertid obs på at fargen følger mengden lagringsplass og minne, der den rød utgaven kun fås med 256 GB lagring og 8 GB minne. De litt lettere utstyrte modellene er dermed svarte eller blå. Det er for øvrig ingen minnekortplass her, men det mener vi er relativt uproblematisk all den tid selv bunnmodellen har 128 GB innebygget.

Det er «bare» vanlig fingeravtrykksleser her, og ikke noe under skjermen. Men den er rask, og gjør jobben svært godt.

For øvrig er byggekvaliteten eksepsjonell, med null fleks i chassiset overhodet. En viss sjanse for brekkasje er det naturlig nok, gitt alt glasset.

En vanvittig opplevd og målt ytelse

View 20 er et monster hva angår ytelse, noe telefonen kan takke den nevnte Kirin 980-brikken for. Dette er den samme prosessoren vi finner i Huawei P30 Pro, og bygger på nyeste 7 nanometers produksjonsprosess. For alle praktiske formål er de to telefonene dermed for jevngode å regne, og det viser seg da også i ytelsestestene at lite – om ingenting – skille de to:

Om noe, så ser vi at P30 Pro drar fra enkelte steder – noe som kan skyldes alt fra bedre kjøleløsning, at Kirin 980-brikkene i Huaweis telefoner er håndplukkede, kraftigere varianter eller rett og slett tilfeldigheter. Vi satser på en salig blanding. Faktum er uansett at det ikke har det spor å si i virkeligheten; View 20 stanser aldri, og er blant de mest responsive mobilene undertegnede har syslet med.

Hodetelefoninngangen er fortsatt her!

Den er også en av de mest batterigjerrige, noe som høyst sannsynlig hører med nedrykket i størrelsen på produksjonsprosessen (7 nanometer); da øker effektiviteten på brikken. Med et batteri på 4 000 mAh burde det ikke vært stor grunn til bekymring, uansett.

Skulle du gå tom støtter for øvrig mobilen Huaweis SuperCharge-teknologi, som sørger for ekstra hurtig lading – hurtigere enn vanlige ladestandarder. For å få dette må du imidlertid bruke den medfølgende laderen.

Så er det verdt å nevne at trådløs lading er én av de tingene du må kjøpe en dyrere mobil for å få, men av alle tingene du kunne ofret er dette også en av de desidert minst viktige.

Den lynraske ytelsen i telefonen skal for øvrig kunne brukes på mer enn bare nettsurfing og appveksling; Honor View 20 markedsføres faktisk ganske kraftig mot spillentusiaster. Mer spesifikt er det den første Android-mobilen som kan kjøre det ekstremt populære battle royale-spillet Fortnite med 60 bilder i sekundet, og vi kan ikke påstå at de lyver om dette. Spillet kjører upåklagelig her, og det samme gjør andre spill som PUBG og mer generelle mobilspill også.

Fortnite kjører godt, og det samme gjør PUBG.

Fortnite støtter for øvrig også kontroller på Android, så med en PlayStation 4 eller Xbox One S-kontroller er egentlig opplevelsen veldig nære konsollnivå her. Slikt er ikke til å kimse av!

Skjermen er for øvrig også svært gledelig å se til, både hva angår spilling og konsum av innhold. Det er riktig nok «bare» en IPS LCD-skjerm, og ikke en AMOLED-skjerm som i P30 Pro – men for en LCD-skjerm det er! Lysstyrken er svært god, og også kontrasten og fargene er mer enn livlige nok. Så er da også panelet HDR-sertifisert, og har også god nok kryptering til at du kan se Netflix-innhold i både HDR og høye oppløsninger. Slikt gjelder selvsagt også andre tjenester, som YouTube og Amazon Prime.

Oppløsningen på 2 310 x 1 080 piksler er høy nok for størrelsen, selv om du finner telefoner med mer enn dette. Etter undertegnedes mening er det imidlertid ofte unødvendig, all den tid Samsung og flere andre produsenter med for eksempel 1440p-oppløsning kjører telefonene i nedskalert modus som standard for å spare batteri.

Skjermen er svært god.

Så er det også verdt å nevne at det bare er én monohøyttaler i bunnen av telefonen, som i det minste spiller høyt og ganske klart. Stereolyd hadde vært å foretrekke, så klart – men View 20 gjør det godt igjen med en hodetelefoninngang. Bare dét burde gjøre den svært attraktiv for veldig mange brukere som fortsatt vil plugge i de gode gamle hodetelefonene uten å streve med «dongles».

Magic UI – EMUIs tvilling-operativsystem

Hva angår resten av programvaren, så er som nevnt programvaren her mer eller mindre den samme som du finner i Huaweis telefoner. Det betyr at det ikke er helt likt standard Android, selv om kineserne nå for tiden tillater deg å skifte til den vanlige appveksleren og ikke bare ha alle appene rett på hjemskjermen a là Apple.

Operativsystemet.
Ekstrafunksjoner.

Før var gjerne disse telefonene nokså kompliserte rent menymessig, og dro med seg et trillebårlass av apper inn som standard. Slik er det ikke her.

View 20 fremstår som en vel gjennomtenkt og svært strømlinjeformet opplevelse, om enn ikke i samme grad som Samsungs One UI eller iOS, kanskje. Det følger fortsatt med noe skrot her, også.

Det følger imidlertid også med en del godt, og vi liker eksempelvis veldig godt de gode skjermdump- og skjermopptaksfunksjonene som benytter knokene til å la deg kjapt ta utsnitt av skjermen og redigere/tegne på disse. Du får også svært gode oppryddingsfunksjoner, og store muligheter for tilpasning av opplevelsen i innstillingene. Vi skal ikke gå veldig inn på dette her, dog, for da kan du like godt ta turen over til testen vår av P30 Pro, først som sist.

Fullstendig utklassing rent kameramessig

Honor View 20 er en fabelaktig kameratelefon, ikke minst fordi telefonen har arvet hovedkameraet fra Huaweis toppmodeller. Vel, ikke helt, men veldig nærme i hvertfall. Selv om oppløsningen varierer med et par megapiksler er hoveddelen av kameraet den samme som i spesielt P20 Pro, med stor bildesensor på opptil 48 megapiksler, blenderåpning på f/1.8 og fasedeteksjon. Men viktigst av alt er telefonens implementasjon av kunstig intelligens, som sørger for at du kan ta kompetente nattbilder i nær sagt alle situasjoner.

Bare velg «Natt» i kamera-appen, hold telefonen sånn dugelig stille håndholdt i fire sekunder og få et sylskarpt nattfoto proppfullt av detaljer tilbake. Resultatet er noe vi for et par år siden trodde var umulig – nattfoto du faktisk kan bruke til noe. Bare se på eksemplene under:

Og, før du sier at «dette er jo tatt når det ikke er ordentlig mørkt!» – dette er tatt klokka 4 på natta, og foruten den sparsomme gatebelysningen var det nokså bekmørkt. Mye mer bekmørkt enn det ser ut på bildene. Så kan man kanskje beskylde View 20 for å kjøre på for mye med belysningen og fargene, og det er det også en kjennsgjerning at disse kinesiske telefonene ofte gjør.

Vi tror imidlertid de fleste vil like resultatet – mobiltelefonen skal jo tross alt ta bilder vi liker, ikke bilder som er fullstendig korrekte. Og om du virkelig vil ha korrekte bilder, så kan du jo alltids bruke den manuelle modusen eller selv stille på både farger og eksponering under bildeknipsingen.

Du får ikke noe ekstremt zoom- eller vidvinkelkamera her, og det gir mening. Slikt koster penger, og med View 20 prioriterte man hardt. Vi er imidlertid glade for at de valgte å ta vare på det viktigste – kameraet du bruker 90 prosent av tiden.

Ikke alle kamerafunksjonene er like nyttige...

Også på videoopptak er telefonen en rakker, med en stabilisering vi kun har sett maken til i Huaweis toppmodeller. Du kan løpe bortover med telefonen veivende opp og ned, og fortsatt knapt se noe til bevegelse i bildet.

Også ekstrem saktefilm er på plass, med 960 bilder i sekundet – og telefonen benytter den kunstige intelligensen til å velge når den skal starte opptaket. Slik fungerer det bedre enn i mange andre telefoner vi har brukt.

Hovedkameraet har for øvrig også en bokeh-modus, som den benytter det sekundære kameraet til. Dette fungerer tålelig greit, men det er ikke dét du burde kjøpe telefonen for.

Frontkameraet er også godt, om enn ikke like imponerende som hovedkameraet. I de fleste tilfeller tar den veldig akseptable bilder, men sliter litt mer i mørket enn noen konkurrenter. Det følger også med en drøss, eh, spesielle moduser, som du kan se i eksemplene over.

Konklusjon – Skal du ha mobil til 5 000 kroner, er det View 20 du skal ha

De siste årene har vi hatt svært klare alternativ til deg som skal kjøpe mobil i prisklassen rundt 7-8 000 kroner, som for eksempel P20 Pro i fjor og før det gjerne Samsungs Galaxy-portefølje. Vi har også lenge hatt telefoner som har utpekt seg helt eksepsjonelt mye i klassen 2-3 000 kroner, med Motorolas Moto G-serie og – nå sist – Xiaomi med sin Xiaomi Mi A2. Disse telefonene er rett og slett så gode at ingen ting kan slå dem i deres klasse.

Slik er det også til dels med Honor View 20. Med mindre du regner med modeller fra fjoråret, som Samsungs Galaxy S9 og S9 Plus, er det veldig lite som kan konkurrere med View 20. For med en startpris på 5 390 kroner kan vi nesten ikke fatte og begripe at Honor kan tjene noe som helst på å selge denne telefonen. Du får jo så vanvittig mye her!

Spesielt gjelder dette tre områder: design, kamera og ytelse. På disse tre områdene er det ingen ting til samme pris som er i nærheten av å gi deg en like god totalpakke, og som er like nytt som View 20. Det at telefonen er ny betyr jo også at den har nyeste programvare, og sannsynligvis også vil motta nye oppdateringer i lang tid fremover. Slikt har en verdi i seg selv. Det har også hodetelefoninngangen (!).

Totalt sett vil vi si dette: skal du ha en telefon til rundt 5 000 kroner, så er det en View 20 du skal ha. De eneste småtingene du må tenke på er egentlig om du ha trådløs lading, AMOLED-skjerm eller ekstra avanserte kamerafunksjoner som zoom- eller vidvinkel-kamera. Ellers? Gå for denne. Bare gjør det.

Huawei P20 Pro Dual SIM
Et bedre kamera i mørket

Huawei P20 Pro Dual SIM

Huaweis toppmodell fra i fjor vår snudde opp ned på hva vi trodde mobilkamera kunne få til i mørket. Nattmodus og et ekstremt høyoppløst kamera ga til sammen bilder vi ikke hadde sett maken til.Den har siden blitt overgått i disiplinen av årets P30 Pro, men hvis bilder etter skumring er din greie, er P20 Pro definitivt fortsatt en telefon du bør prøve. I tillegg er den kjapp og fin å bruke og har et lekkert, vanntett ytre. Om du står mellom P20 Pro og View 20, bør du egentlig veie ulike egenskaper opp mot hverandre nøye – for begge er knallbra mobiler som egentlig bare er varianter av hverandre.

Huawei P30 Pro
Den beste kameramobilen

Huawei P30 Pro

fra 5739:-

Huaweis telefoner har en tendens til å oppskarpe bildene en del. I noen fall kan fargene være litt feil sammenliknet med realitetene, men i de fleste tilfeller er dette uproblematisk.Fordelen med P30 Pro er at ingen annen mobiltelefon kan gi like detaljerte bilder etter mørkets frembrudd. Det er heller ingen annen mobiltelefon som har et 5x teleobjektiv. Hvis du kombinerer digital zoom fra telefonens høyoppløste kamera med teleobjektivet får du 10x hybridzoom. I tillegg har du også et helt ålreit vidvinkelkamera til rådighet. Du får masse allsidighet mot at du bytter vekk mer korrekte bilder i dagslys. Men billigste variant P30 Pro koster fra rundt 8400 kroner. I praksis er dette mobilen View 20 låner sine beste egenskaper fra.

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB
Fjorårets topp-Samsung?

Samsung Galaxy S9 Plus SM-G965F 64GB

fra 5491:-

Fjorårets Galaxy S9-modell er fortsatt en meget kompetent kameratelefon, og i Plus-versjon får du både stort batteri og ekstra zoom-kamera på baksiden.Telefonen er oppdatert med Samsungs nye OneUI-menyer og har dermed blitt enda bedre å bruke siden den var ny. Kameraet fungerer ikke like godt i like mørke omgivelser som P20 Pro- eller View 20-kameraene, dog. Vær også obs på at den vanlige S9-modellen fås ned i 4500 kroner nå, og Galaxy Note 9 er heller ikke et dårlig valg.

Honor View 20
9
Imponerende
Anbefalt

Honor View 20

sitat"Honor kutter i det minst viktige, og beholder alt det vi faktisk bryr oss om. Fantastisk!"

Fordeler

 • Krysse av
  Knallbra skjerm med minimale rammer og HDR
 • Krysse av
  Skiller seg ut med unikt og lekkert utseende
 • Krysse av
  Utsøkt byggekvalitet
 • Krysse av
  Hodetelefoninngang og ganske ålreit høyttaler
 • Krysse av
  Lynrask prosessor – svært god å spille på
 • Krysse av
  Veldig billig gitt spesifikasjonene
 • Krysse av
  Selv bunnmodellen får 128 GB lagring
 • Krysse av
  Hovedkameraet er på høyde med toppmodeller

Ting å tenke på

 • Bytt
  Mangler noen av de mest fancy kamerafunksjonene
 • Bytt
  Ikke vanntett
 • Bytt
  Støtter ikke minnekort
annonse
Honor View 20 Dual SIM 6GB RAM 128GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager
Les også
Denne vil senke Samsungs og Huaweis dobbelt så dyre toppmodeller
annonse