Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestXiaomi Mi A2

Så mye for pengene at vi knapt tror det er sant

Xiaomi Mi A2 er den nye kongen av billigmobiler.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Oppsummering og konklusjon

Hvis du ikke har inngående kjennskap til Android One, så er du tilgitt. Idéen fra Googles side var i utgangspunktet enkel – tilby billige, kvalitetssikrede telefoner med kliss ren Android til utviklingsland. I et toppmodell-land som Norge var selvsagt slike telefoner tilnærmet uaktuelle, rett og slett fordi de var så langt unna standarden vår.

Derfor var det flere i redaksjonen som ble aldri så smått begeistret da Google i fjor bestemte seg for å utvide Android One-programmet.

Resultatet ble en serie mobiltelefoner der Google satte strenge minstekrav til både kvaliteten og delene som ble brukt, og i tillegg garanterte for oppdateringer i to år fremover. Med andre ord: en One-telefon solgt med Android 9 i år, er garantert å få ikke bare Android 10, men også Android 11.

I fjor var førstemann ut i Norge Xiaomi Mi A1, som fikk svært gode skussmål – og nå er etterfølgeren her. Hils på Xiaomi Mi A2, en av årets desidert mest lovende telefoner. Stort sett alt som var å flikke på i fjor er flikket på, og med en startpris på rett over 2 000 kroner stiller telefonen knallsterkt gitt delene som er brukt.

Som overskriften allerede avslørte, er dette en solid vinner. Nope, ingen spoiler alert; Xiaomi Mi A2 er den beste billigmobilen akkurat nå. Men la oss gå gjennom nøyaktig hvorfor den er det – og grunnene til at den danker ut dagens konge, Motorola Moto G6 Plus.

PS: Dette er en oppsummering. Les hele testen på side 2 »

Grunn 1 – Lynende rask Android og garanterte oppdateringer

Motorola har lenge vært svært flinke på hastigheten i operativsystemene sine, kort og godt fordi innmaten har vært riktig og programvaren svært nære standard Android. De samme to tingene kan sies om Xiaomi Mi A2, som faktisk har absolutt helt kliss ren Android. Snapdragon 660-prosessoren på innsiden er dessuten nokså blodfersk, og har både bedre grafikkdel og en dedikert AI-del tidligere Qualcomm-brikker må klare seg uten.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Det er også Qualcomms egenutviklede Kryo-kjerner vi finner her, kontra Cortex-kjerner i Snapdragon 630-brikken som huses i Moto G6 Plus. Førstnevnte er kjent for å både yte bedre og bruke mindre strøm i prosessen.

Til sammen betyr dette at telefonen er lynende rask for alle praktiske formål, og også yter godt i spill som Asphalt 9: Legends og PUBG på middels innstillinger. Fortnite er dessverre utenfor rekkevidde; her må du rett og slett ha en toppmodell.

Men enda viktigere enn alt dette er at du vil få oppdateringer to år fremover, slik at telefonen vil holde seg rask over tid og alltid ha de nyeste funksjonene direkte fra Google. Akkurat som en Pixel-telefon, altså!

Grunn 2 – Et svært godt dobbeltkamera som faktisk har en funksjon

En annen ting Xiaomi gjør svært godt med Mi A2 er kameraet. Dette har tradisjonelt vært et område billigmobiler har slitt stort på, men som de senere årene har kommet seg stort – spesielt takket være Motorola. Akkurat som i nevnte G6 Plus er det et dobbelt kameraoppsett vi finner her, men med betydelig raffere spesifikasjoner enn i nevnte telefon.

Der Motorola har slitt stort med dybdeeffekter og nærmest hatt et ekstra kamera kun for syns skyld, har Xiaomi puttet inn et realt lite beist av et ekstrakamera på 20 megapiksler. Og at denne i kombinasjon med hovedlinsa på 12 megapiksler samler inn mer informasjon enn ellers, vel, det synes godt. Det setter deg blant annet i stand til å ta veldig gode bokeh-bilder:

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Kameraet er også godt i situasjoner med dårlig lys, og videostabiliseringen ved 1080p/30fps er veldig god. Frontkameraet er på sin side også veldig kurant, og kan også gi deg portrettbilder med bokeh så lenge lyset er noenlunde ålreit. Frontkameraet har generelt noe større problemer med lyset, men får drahjelp av en dedikert frontblits. Kudos, Xiaomi!

Alt i alt er det imidlertid en svært solid totalpakke som på visse områder kan konkurrere selv med enkelte toppmodeller der ute.

Grunn 3 – Eksepsjonelt velbygget og gode deler

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Det er vanskelig å understreke hvor lang veien er fra andre billige metallmobilers kvalitetsfølelse til den du får i Mi A2. Hele konstruksjonen er presis på et annet nivå, eksempelvis i utskjæringene i høyttalergrillene i bånn og den beskyttende emaljen rundt USB Type-C-porten. SIM-kortluka har også en helt egen tyngde til seg når den tas ut og inn av telefonen, og det er knapt mulig å frempovosere vridning i konstruksjonen.

Knappene har også en utrolig tilfredsstillende feedback, noe undertegnede virkelig setter pris på ettersom HTC U12+ er den daglige sliteren...

I tillegg vil vi tillate oss å trekke frem fargekombinasjonen her. Du kan få Mi A2 i enten knallblå med hvit front (testtelefonen), gull med hvit front eller sort med sort front – men undertegnede synes i alle fall førstnevnte er desidert tøffest og ikke minst mest unik.

Til sist er det verdt å trekke frem at det faktisk sitter et veldig godt skjermpanel i fronten her. Det er både skarpt og fargerikt, med svært god kontrast. Lysstyrken er også helt kurant, selv om den nok kunne ha vært noen knepp sterkere i direkte sollys. Men for all del: det er ikke veldig lang vei opp til diverse toppmodeller som U12+ og iPhone 8 Plus. Høyttaleren i bunnen er også både svært høylydt og brukbar, noe vi ikke forventet.

I bunnen kan du også hurtiglade via QuickCharge 4.0-standarden (eller lavere). Smart, all den tid batteriet i Mi A2 ikke er verdens største. Det duger uten problemer til én hel dag, men glemmer du å lade om natta, vel, da er det kjekt å kunne fylle på raskt.

Konklusjon – Ytelsen, tryggheten og kameraet

Så, er det egentlig noe vi ønsker å trekke for? Vel, ikke egentlig – men det er noe småpirk:

 • Hodetelefoninngangen er borte
 • Telefonen er ikke vannsikret
 • Ingen støtte for trådløs lading
 • Det er ikke minnekortplass her
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Knapt noen toppmodeller leveres med hodetelefoninngang lenger, så at Xiaomi valgte å droppe dette kan vi tilgi.

Vannsikring og trådløs lading hadde vi heller ikke forventet å finne i denne prisklassen. Det vi derimot genuint hadde ønsket oss, var støtte for minnekort. Dette er veldig vanlig, og dessuten veldig praktisk.

Når vi da likevel velger å ikke trekke Xiaomi mer for dette er det fordi Mi A2 i den utgaven vi håndterer her leveres med hele 64 GB lagringsplass (for tre hundrelapper mindre får du 32 GB, men det ser vi liten grunn til å gå for). En annen grunn er at det som tradisjonelt tar opp mest plass på en telefon, bilder og video, kan lagres gratis i høy kvalitet gjennom Google Foto.

Støtten for hele argumentasjonsrekka hviler selvsagt på det faktum at Xiaomi Mi A2 er en råbillig telefon – ja, faktisk vil vi hevde at det ikke eksisterer en telefon på markedet som gir mer for pengene akkurat nå. I alle fall ikke i denne prisklassen. Har du et budsjett på rundt 2 500 kroner og ønsker deg en mobil som ligger tett på toppmobilland og vil holde ut i mange år fremover? Vel, da kjøper du en Mi A2. Enkelt og greit.

Alternativ til Xiaomi Mi A2:

Motorola Moto G6 Plus (4GB RAM) 64GB
Xiaomis eneste reelle utfordrer

Motorola Moto G6 Plus (4GB RAM) 64GB

For under 3 000 kroner kan du få en Moto G6 Plus med fantastisk kamera, fuktsikring og en ytelse som kan måle seg med selv de kraftigste toppmodellene. Metalldesignet er heller ikke til å kimse av. Moto G6 Plus sitt største problem er Mi A2s enda bedre kamera og hakket bedre skjerm – samt lavere pris.

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB
Nokias fulltreffer i mellomklassen

Nokia 7 Plus Dual SIM 64GB

Nokia 7 Plus overrasket oss da den gikk hele veien og dro i havn 10/10 på skalaen vår. Det er heller ikke uten grunn; dette er en svært rask, svært funksjonell og overraskende billig sak. For under 4 000 kroner får du knallbra kamera, robust og pent design og en ganske stor skjerm. Prosessorytelsen er kanskje ikke verdensledende, men det merker du knapt i bruk.

UleFone Power 3
Uendelig batteritid?

UleFone Power 3

Ulefone Power 3 er en strålende mobiltelefon på de fleste fronter, foruten kameraet og den interne høyttaleren. Androiden er tilnærmet ren, ytelsen god og batteriet rett og slett klasseledende. Om du ofte går tom for strøm og bare er, ja, «skitlei» av akkurat dét – ja, da burde du sjekke ut denne!

Xiaomi Mi A2 64GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Xiaomi Mi A2 64GB

10
Fantastisk
sitatMi A2 er årets beste mobilkjøp, og konkurrerer med telefoner flere tusen kroner dyrere.

Fordeler

 • +
  Knallbra skjerm med god kontrast og lysstyrke
 • +
  Et kamera nær toppmodellnivå
 • +
  Garantert oppdatert to år fremover
 • +
  Lynende rask og ren Android
 • +
  God byggekvalitet med glass og aluminium
 • +
  Hurtiglading og USB Type-C
 • +
  Svært lav pris
 • +
  64 GB innebygget lagring

Ting å tenke på

 • Ingen hodetelefoninngang
 • Ingen minnekortplass
 • Ikke vannsikret

Hele testen av Xiaomi Mi A2

Undertegnede har et par års fartstid med testing av billige mobiler nå, og i løpet av de siste årene må det sies at kvaliteten har hevet seg betraktelig.

Altså, det har utvilsomt vært mange høydepunkter underveis – sjekk bare ut Motorola Moto G4 Plus eller Huawei Honor 6, for eksempel.

Spredt mellom høydepunktene har det imidlertid også vært traktorlass med lavoppløste skjermer, dødskjipe plastkonstruksjoner og rett ut sagt depresjonsfremkallende kameraer.

I dag har vi imidlertid endelig kommet til punktet der du faktisk ikke trenger å gi opp noen av disse tingene i en billigmobil.

Xiaomi Mi A2 er videreføringen av fjorårets Mi A1, en telefon vi allerede da lovpriste for dens mange gode egenskaper. Men både Mi A1 og Mi A2 er også spesielle på en helt annen måte enn bare god maskinvare – de er del av Googles Android One-program.

Kort og godt betyr dette garanterte oppgraderinger i Android-versjon to år fremover, helt ren Android og maskinvare Google sentralt har gått god for. Denne godkjenningen vil variere avhengig av hvilket område i verden telefonen er tiltenkt, slik at en telefon ment for India naturlig nok vil ha lavere krav enn én ment for Norge.

Mi A2 er en internasjonal modell, og har således noen av de høyeste kravene. Og det viser seg også på innmaten, som er knallgod for prisen. Men før vi kommer dit: la oss ta en nærmere titt på de ytre aspektene – kan Mi A2 konkurrere med alle de lekre toppmodellene der ute?

Design – Vanvittig god byggekvalitet!

Det korte svaret er «ja». Det lange svaret er litt mer komplisert, kort og godt fordi det selvsagt eksisterer lekrere telefoner enn Mi A2. Kort sagt alt med glass på baksiden vil ta seg bedre ut, og avrundet, anodisert aluminium er jo bare sååå 2014 (les: da iPhone 6 var det nye store).

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Mange produsenter har hatt suksess med nettopp unibody-metall og avrundet glass over, men Mi A2 skiller seg ut på akkurat samme måte som fordums iPhone-modeller gjorde:. Byggekvaliteten er rett og slett eksepsjonell. SIM-kortluken føles tung og «premium» å åpne og lukke, sømmene mellom det avrundede glasset og metallet er pinlig presis og utskjæringene til høyttalergrillene er perfekte.

Syltynn og lekker design

Mi A2 er også utrolig rigid til å være så tynn som den faktisk er. 0,73 centimeter er mindre enn både iPhone XS (0,77 cm) og Galaxy S9 (0,85 cm), som allerede er å anse som svært tynne.

Likevel skal du ta i veldig godt for å merke vridning i chassiset. Man har også tatt seg råd til å bruke Gorilla Glass 5 her, der de fleste andre mobiler i prisklassen tar til takke med eldre Gorilla Glass 3-varianter eller generisk glass.

Mi A2 er ikke vannbeskyttet.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Vår testtelefon er dessuten anodisert knallblå, og har blankfreste aluminiumskanter både mot glasset, rundt fingeravtrykksleseren, rundt kameratuten og langs knappene. Apropos sistnevnte: dette er en av de mest tilfredsstillende knappeopplevelsen undertegnede har hatt på lenge. Sett mot en del andre telefoner minner klikkingen mest om – hold deg fast, metafor incoming – et godt mekanisk tastatur, der andre må ta til takke med membranklikking.

Ja, også har telefonen hvit ramme rundt skjermen – både uvanlig og veldig lekkert i kombinasjon med den blå kroppen.

Kamera – Den virkelig store salgsfaktoren her

Det er to kamera på baksiden – og de er knallbra.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Vanligvis ville vi plassert dette avsnittet lenger nede, men for Mi A2 fortjener kameraet litt større rampelys enn vanlig.

De siste årene har Motorola vært mer eller mindre uslåelige i denne prisklassen, med lyssterk Dual Pixel-optikk og dertil imponerende fotoegenskaper. Mi A2 har imidlertid et enda bedre kamera, og dét er det flere grunner til.

For det første sitter det to kameraer her, og i motsetning til hos Motorola er det en god grunn til det. Grunnen heter Sony IMX486, og er en relativt splitter ny bildebrikke som leverer strålende bildekvalitet. Brikken har også fasedeteksjon, og elektronisk stabilisering. Viktigere er det kanskje at optikken har en blenderåpning på f/1.75, og dermed leverer god lysfølsomhet.

Det merkes. Mi A2 er en av svært få billigtelefoner du kan peke og skyte med i nær sagt alle lysforhold og stort sett forvente å få noe vettugt tilbake. Holder du telefonen rolig vil den også levere skarpe og fine bilder i svært mørke omgivelser, som du selve kan se under:

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Spesielt innendørs ble vi imponerte over hvor god Mi A2 var på å hente frem det lille lyset som var der. Bildet over til høyre opplevdes eksempelvis langt mørkere i virkeligheten, men etter en omgang «Smart-HDR» ble resultatet svært brukbart.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

I dårlige lysforhold vil telefonen selv automatisk bytte mellom hovedknipseren og det sekundære 20 megapikslers kameraet, avhengig av lysforholdene. Det andre kameraet her er nemlig ment nettopp for fotografering i dårlige lysforhold, med samme lysfølsomme blenderåpning og «pixel binning».

Sistnevnte utnytter de mange megapikslene til å slå sammen informasjon fra fire og fire piksler, slik at lysfølsomheten i teorien firedobles. I praksis er selvsagt ikke effekten like stor, men dette er en kjent og velprøvd teknikk – det var det HTC kalte en «Ultrapixel» da de lanserte sin One (M8) for fire år siden.

Og det funker. I den manuelle modusen kan du sågar manuelt bytte mellom de to kameraene, om du skulle ønske det. Dét kan være spesielt nyttig om du har et stativ og eksperimenterer med lang eksponering og slikt, for eksempel.

Hybridisert bokeh-modus som faktisk fungerer veldig godt

Som 2018 nærmest krever, kan også det doble kameraet brukes til å ta bilder med dybdeeffekt. Dette var også en funksjon i fjorårets Mi A1, men da var kameraoppsettet svært annerledes. Først og fremst fordi det sekundære kameraet var en zoom-linse. Dette er da også det vanligste oppsettet for telefoner med bokeh-modus, og må også sies å fungere jevnt over best.

Xiaomi har imidlertid en hybridløsning på plass, der mesteparten av prosessen med å skille objektet du tar bilde av fra bakgrunnen skjer med AI og programvare. Akkurat som Googles Pixel-telefoner er kjent for, altså – og de leverer bransjens kanskje beste bokeh med kun ett kamera.

At Mi A2 også bruker sekundærlinsa er imidlertid hevet over enhver tvil, for om du dekker den til blir dybdeeffekten brått langt mindre markant. At den fortsatt er der er det ingen tvil om, og telefonen klager overhodet ikke – slik sett kan man nesten bruke dette som en strategi for å redusere mengden bokeh man vil ha. Kjekt, all den tid dette ikke er mulig å justere selv, hverken under eller etter bildetakingen.

Ikke de beste lysforholdene, men veldig gode bilder for dét.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Vi opplever det ikke som et stort tap. Undertegnede har brukt HTCs U12+ siden testen av den, og den lar deg justere effekten.

Hvor ofte jeg gjør det? Aldri. Enkelt og greit fordi telefonen som regel vet best, og fordi den justerer mengden uskarphet trinnvis ettersom hvor langt unna objektene er. Det samme gjør Mi A2.

Det er også utrolig viktig å understreke hvor mye smartere det er å bruke en vanlig linse og programvare til å lage bokeh, ettersom alle mobiler med zoom-kamera og en slik modus tvinger deg til å zoome inn for å ta portrettbilder. Enkelt og greit fordi dette er måten man lager bokeh med en slik kameraløsning. Dette betyr to ting:

 • Du kan utnytte vidvinkeloptikken og få mye mer med i bildet
 • Du får langt mer lyssterk optikk, siden zoom-optikken også alltid betyr en mindre blenderåpning enn ellers

Det ser man godt i bildet under, der både U12+ og iPhone 8 Plus gir oss både bevegelsesuskarphet og langt færre detaljer i eksempelvis håret og skjerfet til vår vakre (og utskremte) fotomodell. Du ser også enkelt at du kan få med mye mer i bildet:

Dybdeeffekten i kameraet kan uten videre sammenlignes med den fra langt dyrere telefoner.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

PS: (Originalfotoet er i høy oppløsning, så du kan zoome inn om du vil).

Vil du ha mer bokeh og mindre bakgrunn? Vel, beveg deg nærmere fotoobjektet, da vel!

Naturlige bilder og effektiv videostabilisering

Vi ønsker også i samma slengen å rose Xiaomi for at de – i likhet med HTC – gir oss mer naturtro bilder i retur. Der eksempelvis Huawei, Apple og Samsung har for vane å dra på med farger, kontrast og skarphet, leverer Mi A2 bilder som jevnt over er, vel, korrekte.

Dette er en utelukkende god ting, all den tid Googles Foto-app uansett automatisk vil spørre deg om å du ønsker en «autojustering» dersom bildet mangler litt «punch». Svar ja, og Googles knallgode algoritmer gir deg den effekten mange andre produsenter påtvinger deg allerede i dét du knipser bildet.

 • NB: Ingen av bildene i denne saken har blitt behandlet med autojustering.

Xiaomis foto-app er dessuten veldig intuitiv, og ikke nedlesset i valg. Du kan for øvrig også hente frem Google Lens direkte i appen, om du skulle få et brennende behov for å scanne en QR-kode eller finne ut hvilken rase den søte lille hunden du fikk opp i Facebook-feeden er av.

Kort og godt er vi veldig imponerte over kameraet Xiaomi har putta inn her. Legg til at videostabiliseringen er veldig god (til å være elektronisk), og du har en totalpakke som kan konkurrere med telefoner til mange tusenlapper mer. Se eksempelvideo her.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Også frontkameraet er svært godt, og kan selvsagt by på bokeh-effekt – men da kun med AI og programvare. Det er heller ikke like lyssterkt som hovedkameraene, og får følgelig mer problemer når det blir virkelig mørkt.

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Men også her er det 20 megapiksler og «pixel-binning», så resultatene blir overraskende brukbare likevel. Spesielt hjelper den smarte HDR-funksjonen godt på her, og Mi A2 er absolutt en kapabel selfie-telefon også.

Mi A2 har også et siste triks: en dedikert frontblits. Så i de mørkeste situasjonene kan du faktisk kompensere noe, i motsetning til tilfellet hos de fleste andre telefoner.

 • PS: Se alle bildene fra testen i karusellen nederst!

Skjerm og lyd – Et veldig godt LCD-panel i sin prisklasse

Så, over til det som har felt mang en telefon hos oss: skjermen. Ikke sjelden kan en telefon skjemmes av en lyssvak, lavoppløst eller blass skjerm. Dét var også ett av de få ankepunktene vi hadde da vi testet Moto G6 Plus: skjermen var noe lyssvak.

Mi A2 oppleves ikke lyssvak i samme grad, selv om heller ikke den kan konkurrere med de beste LCD-panelene der ute. Da sammenligner vi imidlertid med toppmodeller, og dét er naturligvis urettferdig. I sin prisklasse er Mi A2 over snittet, og leverer et skarpt og nokså kontrastfylt bilde. Skjermen kan dessuten gå et par knepp lenger ned i lysstyrke enn mange andre, noe som er digg for øynene på sengekanten.

Panelet er i 18:9-format, og har avrundede hjørner. Sistnevnte er «bare» en estetisk vri, men signaliserer samtidig at panelet er relativt nytt – og så ser det dyrere ut. Det er ikke HDR her, og et OLED-panel ville selvsagt vært å foretrekke.

Lydbiten er også under kontroll, selv om det tross alt bare er en monohøyttaler i bunnen vi snakker om. Men i motsetning til de fleste andre slike spiller den både (veldig) høyt og ikke minst relativt klart, slik at videotitting og høyttaleranrop i det minste kan foregå uten kontinuerlig øretortur.

Du må imidlertid leve uten hodetelefoninngang. Dessverre er dette nærmest normen nå, og USB Type-C og blåtann er fremtiden. Ikke det at vi unnskylder Xiaomi, altså – vi kan bare ikke trekke dem noe særlig for det heller, all den tid alle gjør dette for tiden.

Ytelse og bruk – Lynende rask, men lite nytt å melde

Androiden er ren, prosessoren kraftig og ytelsen lynende god.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Så, til slutt: er Xiaomi Mi A2 rask? Jepp. Meget, også. Det er kort og godt en av de desidert raskeste telefonene vi noensinne har testet, toppmodell eller ei. Dette tilskriver vi Android-en på innsiden, som er kliss ren.

Foruten noen få apper fra Xiaomi, som fjernkontrollappen til IR-porten på toppen og kamera-appen, er alt her direkte fra Google selv. Og godt er det. Ren Android er både bra, lekkert og lett å lære seg å bruke.

Dette behjelpes også av den kraftige Snapdragon 660-brikka, som bruker Qualcomms høytytende Kryo 260-kjerner kontra de slappere Cortex-kjernene «alle» andre billigmobiler er utstyrt med. 4 GB med minne hjelper også på, det samme du finner i flere toppmodeller for tiden.

Prosessoren får også hjelp av en kraftigere GPU enn mange andre mellomklasseprosessorer, og kjører således både PUBG og andre spill bedre enn tilsvarende prisede telefoner. Kraften synes også i syntetiske tester, der Snapdragon 660-brikka i flere tilfeller ligger nærmere Snapdragon 845 og 835 enn sine mellomklassesøsken i 600-serien:

Også fingeravtrykksleseren på baksiden av telefonen er lynrask, og for øvrig også plassert på et godt tilgjengelig sted uten fare for å smusse til kameraet.

Programvaren skal vi ikke gå nærmere inn på her – det som finnes av spesifikke ting for Mi A2 er i all hovedsak allerede tatt hånd om i kameradelen. Vil du lese mer om ren Android 8 Oreo og hva du kan forvente her, vel, da sender vi deg heller over til Moto G6 Plus-testen.

Xiaomi Mi A2 64GB
10
Fantastisk
Anbefalt

Xiaomi Mi A2 64GB

10
Fantastisk
sitatMi A2 er årets beste mobilkjøp, og konkurrerer med telefoner flere tusen kroner dyrere.

Fordeler

 • +
  Knallbra skjerm med god kontrast og lysstyrke
 • +
  Et kamera nær toppmodellnivå
 • +
  Garantert oppdatert to år fremover
 • +
  Lynende rask og ren Android
 • +
  God byggekvalitet med glass og aluminium
 • +
  Hurtiglading og USB Type-C
 • +
  Svært lav pris
 • +
  64 GB innebygget lagring

Ting å tenke på

 • Ingen hodetelefoninngang
 • Ingen minnekortplass
 • Ikke vannsikret
annonse