Test

Samsung UE46C8705

Samsung UE46C8705

Testresultater

Meget bra bildekvalitet, design, brukervennlighet, bevegelse i bildet
Dårlig lyd, ikke innebygget Wi-Fi.0

Vi har testet den nye 46 tommer store Samsung UE46C8705, som er fullspekket med både 3D og internettfunksjoner - pakket inn i et meget tiltalende design.

 I 2009 var den store nyheten på LCD-fronten introduksjonen av skjermer med LED-bakgrunnsbelysning. Vi stilte blant annet spørsmålet om LED var den nye TV-revolusjonen?

I år er det 3D som er på alles lepper.

Den nye 8000-serien fra Samsung inneholder støtte for den nye dimensjonen, samtidig som panelet har en ny og forbedret dimmestyring av bakgrunnsbelysningen, sammenlignet med fjorårets LED-varianter.

For at 3D-filmer med aktive briller skal oppfates som flimmerfrie er 200 Hz-teknologi på plass, og det medfølger et par 3D-briller i pakken når du kjøper skjermen. Ekstra briller fås kjøpt som tilleggsutstyr og koster rundt 800 kroner. Brillene er forøvrig ikke oppladbare, men har et engangsbatteri av typen CR 2032, som holder til rundt 50 timers bruk. .

Slik fungerer 3D
3D-effekten skapes ved at skjermen sender to bilder annenhver gang på samme skjerm, et ment for hvert av øynene. Dette gir hjernen en illusjon av at bildet er tredimensjonalt.
For å skille disse bildene fra hverandre må vi bruke briller, som i dette tilfellet er aktive. Det betyr at de snakker sammen med flatskjermen og stenger for det venstre øyet når skjermen viser bildet ment for det høyre og omvendt.

Vil du vite mer om 3D? Les vår TV-skole.Design
Ut av esken har den nye 8000-serien fra Samsung en utsøkt design.

TV-en har en tynn ramme i aluminium og sammen med den yterste kanten i glass resulterer dette i en smekker flatskjerm. Og den virker mindre enn den faktisk er. Skjermen er også tynn i midjemålet, og er kun 2,7 centimeter tykk.

Foten til skjermen har også gjennomgått en forvandling fra fjorårets glassfot. Glasset er byttet ut med krom, og foten består av fire armer. Overflaten er i plast, men dette hindrer ikke kvalitetsinntrykket. Etter vår mening bidrar foten til å sette prikken over i-en for helhetsinntrykket til denne skjermen.

Skjermen kan også henges på veggen.

Klikk her for lese videre i testen (del 2).