Tek.no

Nyhet

Her er fremtidens TV

31 Aug 2010 12:15

Samsungs nye toppmodell i LCD-klassen, C9000, er nå å finne i butikkhyllene. Vi har fått lekt oss med det lekre flaggskipet.
Råflott design
Skjermen fremstår som eksklusiv, og har etter vår mening en original design. Finishen er i børstet metall, og blir desto mer imponerende når vi stikker nesa på siden av skjermen. Den er nemlig tynn, veldig tynn – kun 8 millimeter tykk.

Den slanke tynne rammen sitter festet til en fot, er laget i samme aluminiumsmateriale som resten av sjermen. Foten fungerer som en tuner, og alle tilkoblingsmuligheter sitter plassert i baksiden på foten, med unntak av to HDMI-innganger og en USB-inngang.

Skulle du trenge manuelle knapper for å for eksempel justere ned lyden, er det bare å dra hånden over fremre kant på foten så kommer et betjeningspanel automatisk glidende ut.

Den nye modellen fås kjøpt i to varianter, en som kun kan stå på foten og en som er ment for å henges rett på veggen.3D
Nærmest selvfølgelig støtter også Samsungs nye toppmodell det nye 3D-formatet. Ved å koble til en Blu-ray-spiller med støtte for den ekstra dimensjonen kan du se filmer hjemme i din egen stue i 3D, dog må du ha briller.

Det er ennå sparsomt med 3D-filmer i butikkhyllene, men du kan også se normale sendinger i 3D ved hjelp av Samsungs eget omkonverteringssystem.

Denne funksjonen gjør om vanlige 2D-bilder til 3D, og vi må si at vi på forhånd var nokså skeptisk til hvordan resultatet ville bli. Etter noen minutter titting er en rask konklusjon at konvertering ser ut til å fungere godt - for oss overraskende bra. Du får en dybdefølelse av å bruke omkonverteringen, spesielt da på idrettssendinger.

Du kan lese mer om 3D-konverteringen i vår test av Samsungs nye 8000-serie.


Skarpe bilder

Bildekvaliteten på den nye 9000-serien ser ut til å være meget god. Både kontrast- og detaljnivået er meget bra, og detaljer i mørke deler av bildet kommer tydelig frem.

Skarpheten i bildet er det heller ingenting å si noe på, og bevegelsene, spesielt ved panoreringer, er silkemyke og behagelige å se på.


Ny fjernkontroll og grensesnitt
Om du kjøper C9000 får du med en nytuviklet fjernkontroll, som har en 3 tommer stor berøringsskjerm. Denne fremstår som gjennomført og ligger godt i hånden.

Med denne kan du for eksempel se værmeldingen mens fotballkampen ruller videre på selve skjermen. Den fungerer nemlig som en liten mini-TV.

Menyene til TV-en har fått en solid overhaling. Grafikken er blitt forbedret, og menyen kommer opp i underkant av bildet når du trykker på menyknappen. Når du entrer videre, for eksempel inn i innstillinger, er utsennede mye likt de foregående modellene.

Under vår lille snarvisitt fikk vi også testet ut litt hvordan Internet@TV-funksjonen fungerer. Ting går raskere når du bruker de forskjellige nettjenestene og skjermen responderer raskt når du for eksempel klikker seg inn på YouTube. Nytt av året er også at du kan installere widgets fra Samsungs applikasjonstjeneste. Når du er inne i denne menyen vil du fortsatt ha et lite vindu øverst i venstre bildekant med bildet av kanalen du så på.

Priser

Den nye toppmodellen er i skrivende stund i butikkhyllene og leveres i størrelsene 40-, 46- og 55-tommer. De veiledende prisene fra Samsung er som følger:

Oppsummering
Vi sitter igjen med et godt førsteinntrykk av Samsungs nye 9000-serie. Skjermen byr på en spenstig design i metall og vil ta seg bra ut i enhver stue.

Bildemessig er LED-teknologien med på å gi LCD-modellen meget bra sortnivå og presise farger. Endringene i brukergrensesnittet er forfriskende, og gjør også navigeringen enklere etter vår mening. Den største overraskelsen får vår del var å få testet omkonverteringa fra 2D til 3D, og ikke minst hvor bra dette fungerte i praksis, selv om det på ingen måter er like bra som ekte 3D.

Nå er den tiden vi fikk brukt på å kikke på de nye skjermene overhodet ikke nok til å trekke en endelig konklusjon på hvor bra skjermene til Samsung blir. Men vi ser absolutt frem til å teste disse modellene grundigere.

Vi liker også Samsungs spennende nye fjernkontroll med sin 3-tommers skjerm, der du kan se TV-sendinger direkte fra kontrollen. 
 Se video av Samsungs nye 9000-serie:

Les også
VIDEO: Slik blir Google TV
Les også
Samsung BD-C6900
Les også
Samsung UE46C8705
annonse

Les også