TestLogitech Wireless Mouse M515

Sofasurferens beste venn

Logitech M515 er en ypperlig mus for stuebruk.

Innledning og detaljer

Tar du en kikk hos de store nettbutikkene finner du snart ut at det finnes nok av trådløse datamus og tastaturer på markedet. De fleste av disse har ikke noe spesielt for seg, men unntaksvis dukker det opp modeller som er verd å ta en ekstra kikk på. For litt over en måned siden var det HPs reisemus med Wi-Fi som ble testet.

I dag er det nyvinningen Logitech Wireless Mouse M515 som inntar rampelyset.

Ikke sånn sett at M515 er noen gedigen revolusjon – mye av dette har vi da sett før. Det er en symmetrisk datamus, noe som betyr at den egner seg like godt for venstre- som for høyrehendte. Strøm er det to AA-batterier som sørger for, og den trådløse koblingen skjer via en såkalt USB-dongle – en liten sender/mottaker som må plugges i en USB-port på datamaskinen musa skal kobles til. Dongelen er det Logitech kaller Unifying, som da takler flere enheter samtidig. For eksempel kan du bruke samme dongel både for datamusa og et tastatur som støtter dette.

Logitech M515 er rund i kantene. Litt slitasje vitner om mer bordbruk enn strengt tatt nødvendig.

Men Logitech M515 har også noen spesielle egenskaper den ikke deler med så mange andre datamus på markedet. Det første kommer til syne dersom du tar en kikk på datamusas underside, som jo er mildt sagt noe utradisjonell. Her er det en eneste stor gliflate med buede kanter, og ikke noe tradisjonelt lys eller optisk linse – alt vi har er en nesten ugjennomsiktig plastplate i senter.

Det andre som gjør M515 litt spesiell er at musehjulet, som vanligvis fungerer som midtre museknapp i tillegg til å skrolle/rulle opp og ned, faktisk ikke har begge disse funksjonene. På M515 er midtre museknapp plassert over musehjulet.

Til slutt nevner vi at dette er en datamus med forkjærlighet til kroppskontakt. Dersom du forsøker å styre musa med et objekt, eller for så vidt bare en lang fingernegl, vil den ikke reagere.

Med alt dette ender vi opp med et produkt som visstnok skal passe for en gjennomsnittlig sofasurfer – altså en sofamus. Ordet sofamus er for øvrig ikke noe vi har funnet på, Logitech selv markedsfører sin Wireless Mouse M515 som nettopp dette. I programvaren SetPoint kalles den også for Couch Mouse.

Vi retter en takk til Logitech som sendte produktet til test.