Tek.no

Test

Philips Cinema 58PFL9955

Ole Henrik Johansen
23 Okt 2010 13:00

Philips Cinema 58PFL9955

Testresultater

Vi har testet Philips' nye Cinema-modell, oppfølgeren til verdens første 21:9-flatskjerm. Med denne skjermen tar du med deg ekte det kinoformatet hjem i stua.

Kort om Philips Cinema
Den nye kinomodellen har fått en rekke oppgraderinger i forhold til forgjengeren. Den store forbedringen ligger i belysningen av panelet, der den nye modellen har fått den beste LED-teknologien til Philips, LED Pro. Dermed har den samme direkte-LED-belysningen som 946PFL97-modellen vi testet i forrige uke.

Cinema har også fått 400 Hz-teknologi, som sammen med en responstid på et halvt millisekund skal sikre glatte bevegelser i de villeste actionscenene. Dette kan også slås av for de som liker å se film i 24-bilders modus.


Se også: Dette syntes testpanelet vårt om Cinema Display

Design
Ved første øyekast kan Philips' nye kinoskjerm se ut som en strekt 9705, og designmessig stemmer det mye, men selve fargen på det børstede metallet i rammen er en del mørkere på Cinema enn 9705. En mellomting mellom koksågrå og helt sort.

Ved siden av hverandre ser Cinemaen helt enorm ut, spesielt når du får bilde på skjermen. Den 58 tommer store skjermen måler rett i underkant av halvannen meter i bredden. I ytterkant på skjermen finner du den samme gjennomsiktige kanten, og rammen mellom frem- og baksiden er også i børstet aluminium.


Foten er også i samme design som 9705, men med samme mørke farge på det børstede metallet som resten av rammen på Cinema-skjermen. Men foten er kanskje litt i minste laget for den brede skjermen, for etter vår meningen oppleves skjermen vinglete.
Les neste side av testen her.

Les også