Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestTILE Sport Pro & Style Pro

Knuser alle konkurrentene

Et realt generasjonsbytte for sporingsbrikker.

Torstein Norum Bugge, Tek.no
Torstein Norum Bugge

Tile er en av de største aktørene i sporingsbrikke-bransjen, og vi har testet flere produkter derfra tidligere. Sist ut var Tile Mate, som både var god og smart – men ikke helt på høyde med hovedkonkurrent Chipolo Plus.

For et par dager siden lanserte selskapet offisielt sine nye flaggskip, i anledning den store teknologimessen IFA 2017 som for tiden går av stabelen i Berlin.

Hils på Tile Pro Sport og Pro Style. Eller bare Sport og Style da, sånn for enkelhets skyld.

Splitter nytt design, og et løft i byggekvalitet

Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Det er fortsatt snakk om samme formfaktor og – omtrent – samme funksjonalitet som på tidligere brikker, men design- og konstruksjonsmessig snakker vi om en liten revolusjon. Begge de to brikkene har en ramme i metall (yay!), og Sport-versjonen har sågar gummierte og tøffe overflater både foran og bak.

Style har på sin side riflet plast, og både føles litt mindre robust og er også mindre og lettere. Vi skal ikke si så mye om designet, men vår kvinnelige kollega fra Godt.no uttalte følgende: «Den ser ut som den er designet av menn som tror de vet hva damer liker.»

Sport er en mye mindre «flashy» affære, og oser også enda mer kvalitet. Dette er rett og slett den mest solide byggekvaliteten i en sporingsbrikke vi noensinne har vært borti, og tar sjumilssteg fra «dagens» generasjon plastbyggede brikker.

Det skader naturligvis heller ikke at begge to er IP68-sertifisert, og altså skal tåle å ligge med 1,5 meter vann over seg i opptil minutter. Med andre ord: de er vann- og støvtette.

Nedsiden? At batteriet, med ett års batteritid, ikke er utbyttbart.

Lover dobbel rekkevidde og volum – men kan det stemme...?

Design og byggekvalitet er vel og fint det, men kan brikkene faktisk hjelpe deg med å finne mistede ting? Jada, lover Tile – og lover i samme slengen at de har doblet både rekkevidden og volumet på brikkene fra forrige generasjon.

Sport og Style skal ha dobbelt så lang rekkevidde som Mate.
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Undertegnede ble umiddelbart litt skeptisk da denne påstanden ble fremsatt, all den tid alle sporingsbrikker de siste par årene har vært sånn omtrent like gode på dette feltet. Det vil si omtrent 30 meter rekkevidde (via Bluetooth) i åpent lende, og et sted mellom 80 og 100 dB i lydstyrke.

For å teste påstanden, gjorde vi som vi alltid har gjort i slike tester: legge fra oss brikkene et sted, og gå lengre og lengre unna etappevis, samtidig som vi fulgte med i Tile-appen for å se når brikkene mistet forbindelsen. Resultatet forbauset oss:

Torstein Norum Bugge,Tek.no/montasje

Som forventet begynte Mate-brikken å slite med forbindelsen etter rundt 30 meter. Style- og Sport-brikkene holdt derimot ut, og selv da vi nådde veggen på andre siden av den åpne plassen hadde ikke brikkene vist den minste antydning til å miste signalet.

Og som du kan se i bildet over, var vi da godt over 90 meter unna. Rett og slett imponerende! For mer korrekte avstander, målte vi også nøyaktig i Google Maps mens vi beveget oss:

Selv over 90 meter unna var brikkene hørbare.
Skjermdump fra Google Maps/montasje

Dessuten: ikke bare var hadde brikkene stabil kontakt med telefonen – de kunne også ringes. Det var dermed en ypperlig anledning til å teste ut volumet, som nå kom i to trinn i appen. Ett for den «gamle» og vanlige styrken, og ett for å øke til full pinne.

Og ganske riktig – gjennom både en liten, kunstig foss, barnelek i parken og en tanke vind hørte vi brikkene på andre siden av parken. Så vidt, men nok til at vi kunne følge lyden og finne brikkene. Det hjalp selvsagt at vi kunne se sånn omtrentlig hvor de var i kartet, også:

Appen er fin og funksjonell..
Torstein Norum Bugge, Tek.no/montasje

Foruten denne enkeltdemonstrasjonen, har brikkene selvsagt også vært i bruk i rundt en uke – og ved flere scenarioer viste de igjen at de holdt det de lovet. Det ekstra volumet og den økte rekkevidden kommer også godt med når brikken ligger under sofaputer, inni sekker eller i omgivelser med mye lyd.

Kort og godt: vi snakker om en aldri så liten revolusjon på de to kanskje viktigste enkeltspesifikasjonene en sporingsbrikke kan ha.

Konklusjon: Nær perfekt med dagens teknologi

Torstein Norum Bugge, Tek.no

Så, er det egentlig noe mer å ta med i regningen her? Det er naturlig nok ikke så veldig mye mer å si om et såpass enkelt produkt som dette, men verdt å nevne er at appdesignet har blitt aldri så lite forbedret siden sist. Grafikken er litt mer enhetlig og gjennomført, flyten et par knepp bedre og noen små, smarte ting er lagt til.

For eksempel viser appen hvor mange andre Tile-brukere som befinner seg i din umiddelbare nærhet hver gang appen åpnes. I Oslo er dette tallet for tiden et sted mellom 4-500 personer, avhengig av hvor du befinner deg. Hvorfor er dette relevant? Jo, fordi hvis du mister brikken og tilhørende nøkkelknippe eller veske et sted, kan andre Tile-brukere passivt hjelpe deg med å finne den igjen.

Sport har vi ingenting å utsette på..

Dette er fine småting som selvsagt trekker opp, men det vi er mest imponerte over er selvsagt den overlegne rekkevidden, det økte volumet og det nye og robuste designet. Disse forsvarer prisen på 379 kroner, synes vi.

Metallrammen på de nye modellene vil for øvrig ha den fine konsekvensen at brikkene ikke vil se så slitte ut etter et par måneder dinglende rundt på et nøkkelknippe. Spesielt Sport-modellen ser også ut til å holde seg fin på resten av konstruksjonen også, takket være gummieringen.

Det er også Sport-modellen vi virkelig vil trekke frem som den beste her, både design- og konstruksjonsmessig. Style ser rett og slett litt billigere og mer glorete ut. Det er også verdt å nevne at Mate-modellen vil komme med økte rekkevidde og volum etterhvert, men noen nøyaktig dato har vi foreløpig ikke.

Uansett: med dagens teknologi er Tile Sport og Style tilnærmet perfekte produkter – og fortjener en varm anbefaling.¨

 • NB: I enkelte markeder, som USA, har Tile en ordning kalt «reTile», der man kan levere inn Tile-brikker som er tomme for strøm og få rabatterte, nye brikker tilbake. Selskapet kan foreløpig ikke bekrefte om dette også vil rulles ut her til lands.

Alternativer:

Den billigere lillebroren

Tile Mate

Tile Mate

Tile Mate er også en god sporingsbrikke, som gjør jobben i det daglige. Den er både billigere, mindre og mer minimalistisk enn Pro-modellene – men snart kommer den i oppgradert utgave. Så her må du selv vurdere behovet.

Tile Style
9
Imponerende
Anbefalt

Tile Style

9
Imponerende
sitatLike bra som storebroren, men litt dårligere design og byggekvalitet.

Fordeler

 • +
  Utrolig lang rekkevidde
 • +
  Høyeste volumet på markedet
 • +
  Metallramme
 • +
  Vanntett
 • +
  Super appløsning

Ting å tenke på

 • Litt kjip plast
 • Ser glorete ut
 • Ikke utskiftbart batteri
Tile Sport
10
Fantastisk
Anbefalt

Tile Sport

10
Fantastisk
sitatKort og godt så nær perfekt en sporingsbrikke kan bli i dag.

Fordeler

 • +
  Svært god rekkevidde
 • +
  Markedets høyeste volum
 • +
  Metallramme
 • +
  Vanntett
 • +
  Super appløsning
 • +
  Svært god byggekvalitet

Ting å tenke på

 • Ikke utskiftbart batteri
annonse