Tek.no

Test

Ukens utvalgte apper

Lær ungene om sosiale medier med Kuddle, eller skyt ned fienden på alle plattformer.

Shutterstock.com / Goodluz

Kuddle

Vi i Amobil-redaksjonen tester hver eneste uke et stort antall ulike apper. Ikke alt er like bra. For at du skal slippe å lete gjennom store mengder "søppel" plukker vi hver uke ut både godbitene og appene du bør styre unna. I tillegg finner vi frem en app av den sjeldne sorten.

Her er ukens app-anbefalinger:

Ukens anbefalte:

Kuddle

Format: iPhone og Android
Pris: Gratis

Snapchat og Instagram har sine målgrupper, men husets minste nysgjerrigperer er ikke blant dem, iallfall hvis de befinner seg et godt stykke under tenåringsstadiet. Det føles for utrygt å opprette en konto for dem i en nettjungel av mer eller mindre anonyme tullebukker, troll og hetsere som deler hva det skal være til langt flere enn de bør.

Bamsebilder

Fins det en type bildedeling som er like trygg som de støvete fotoalbumene som ligger nederst i skapet i en stabel, og der stadig flere av albumsidene ser ut til å ha planer om å emigrere til de evige kartongstablene på loftet? Noen har iallfall prøvd å lage et alternativ, og det er nordmenn som står bak. Kuddle skal være et trygt sted å knipse, lagre og dele bilder, noe som understrekes av logoen – en bamse som tar bilder. Man kan tegne digitalt på bildene man har tatt, før de deles. Samtidig får barna opplæring i nettikette. Fullt navn er påbudt, og oppdager barn eller foreldre støtende bilder, kan de rapportere dem. Moderatorer skal sørge for at upassende innhold fjernes. Barna blir også stilt spørsmålet om de synes mobbing på nett er like ille som vanlig mobbing (I tilfelle barna spør deg – svar ja). For å motarbeide hetsing, får man ikke kommentere delte bilder. Tagging av bilder er også fy-fy. Man kan like bilder, men for å hindre popularitetskonkurranser, er denne funksjonen anonymisert. Foreldre kan overvåke aktiviteten, og kun godkjente venner har tilgang til barnets profil.

Last ned til iPhone »
Last ned til Android »