TestXiaomi Mi6

Anonym på utsiden, men på innsiden matcher den de aller beste mobilene

Her kan du spare rundt 2000 kroner på et skikkelig flaggskip.

Xiaomi Mi6 i korte trekk

Årets toppmobiler er kostbare å kjøpe. Du må strekke deg greit forbi 6000 kroner for de fleste av dem, men en aktør som er kjent for å presse prisene greit er kinesiske Xiaomi, og selv om deres nye toppmodell Mi6 ikke er blant de billigste, er den også et godt stykke unna de dyreste.

Ikke så anonym som man kunne tro

Før vi går videre er det greit å forklare hvorfor Mi6 skiller seg ut til sin pris på rundt 5000 kroner. Det gjøres best med en liste over de uvanlige egenskapene den har for en telefon i denne prisklassen. De fleste av disse får du ikke uten å legge på én eller to tusenlapper:

 • Dobbelt kamera der den ene linsen har zoom - tenk iPhone 7 Plus
 • Snapdragon 835 - foreløpig forbeholdt telefoner til over 7000 kroner
 • Den er sprutsikker - egenskapen finnes i mange prisklasser, men er dyrere om man vil ha den sammen med de to over
 • Deksel følger med
 • Voksent batteri på 3350 mAh
 • Bluetooth 5.0
 • Stereohøyttalere
 • 6 GB RAM - sørger for god flyt og smidig appveksling

Det betyr ikke at alt her er fantastisk. Et par begrensninger får du med på kjøpet, og du må velge hvor mye disse betyr for deg.

 • Ingen hodetelefonkontakt - USB-C-overgang i esken
 • Mangler støtte for 4G i 800 MHz - den har altså ikke 4G-standarden som brukes til arealdekning på fjellet og i grisgrendte strøk.

Så, er dette et godt kjøp? Det korte svaret er ja. Dette er et meget godt kjøp, hvis du kan leve med de få, men forholdsvis viktige ulempene den har.

Flott bygget og har stort batteri

En ålreit skjerm på 5,1 tommer pryder forsiden av Mi6. Størrelsen på 5,15 tommer gjør dette til en rimelig håndterlig mobiltelefon. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Gitt den kraftige maskinvaren, at den er sprutsikker og ellers pent designet, er dette en relativt kompakt telefon. De fleste som er like heftige som denne er større. Når baksiden er i glass, og både ganske glatt og knuselig, er det en bonus at et pent, gjennomsiktig silikondeksel følger med. Det må man vanligvis betale ekstra for.

Menyene flyter lynende raskt forbi, og stopper knapt opp for noe.

Et stort batteri gir mer enn tilstrekkelig batteritid, og du kan stille på omtrent alt i menyene. Telefonen er heller ikke nedlesset i tredjeparts programvare, men den har likevel lite til felles med Googles rene Android.

Hvor kommer all den lyden fra?

Mi6 kan ta meget gode bilder innimellom, men i utfordrende lys er den ikke like god som de beste. Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

De kraftige stereohøyttalerne kommer antakeligvis til å overraske deg første gang du prøver dem. Her behøver du egentlig ikke hodetelefoner eller Bluetooth-høyttaler for å titte litt på Netflix. En ulempe for noen er at man må bruke overgang for å koble til kablede hodetelefoner, men gjør man det får man også veldig mye lyd ut av Mi6.

Kameraet tar gode bilder, men er ikke best blant toppmodellene. Heldigvis for Mi6 koster toppmodeller flest et par tusen kroner mer enn den gjør - i hvert fall om de har tilsvarende spesifikasjoner. Dermed er det ingen kjempekrise at det du får ut av denne noen ganger er mer kornete enn det HTC U11 eller Samsung Galaxy S8 kan levere.

En bonus er imidlertid at du får optisk zoom bygget inn, og denne fungerer fint. Til sammen er kameraet absolutt godkjent i en telefon til denne prisen.

Til slutt

Mi6 har flott skjerm, men menyene er på engelsk.

Det er mye ved Mi6 som det er lett å bli glad i. Men det hjelper lite om hytta di er midt på fjellet, og du behøver 4G-støtte i 800 MHz-båndet. Mange lite befolkede områder har kun denne langtrekkende 4G-løsningen, men Mi6 støtter den altså ikke. I byområder vil du imidlertid ikke ha nevneverdige dekningsproblemer med denne - de du eventuelt snubler i skyldes antakeligvis ikke fraværet av 800 MHz, siden dette er mindre brukt i befolkningstette områder.

Du må dessuten akseptere at telefonen har engelske menyer og ikke støtter norsk språk andre steder enn i tastaturet. For noen er dette slett ikke noe problem, mens for andre kan det være ganske kritisk.

Alt i alt er dette et beist av en telefon til en noenlunde edruelig prislapp. Den kan ikke hevdes å være veldig billig, til over 5000 kroner. Men den er billigere enn nesten alt du kan sammenlikne den mot. Da er det en bonus at den også er mer kompakt enn svært mange av disse, og enkelt kan håndteres selv av ganske små lanker.

Synes du ikke ulempene høres uoverkommelige ut er dette svært mye telefon for pengene. Siden disse ulempene faktisk er uoverkommelige for noen, setter vi karakteren relativt lavt med tanke på hva telefonen kanskje egentlig fortjener. Det skyldes at vi ikke ønsker noen som virkelig må ha de to egenskapene den mangler skal bomkjøpe den på karakter alene.

Men du som vet at du hverken reiser mye til fjells, eller behøver norske menyer, kan trygt legge på ett helt poeng på sluttkarakteren.

Ønsker du deg en ganske spesiell utgave av Mi6 fås den keramiske utgaven for rundt 800 kroner mer. Da dobles også lagringsplassen på telefonen. Fortsatt er den billigere enn de fleste av sine konkurrenter.

Anbefalte alternativer:

En annerledes vri fra LG

LG G6

fra 4374:-

Bare drøyt 500 kroner mer må du ut med for LGs toppmodell, G6. Da får du heldekkende skjerm i en vanntett mobil, og skjermen kan også vise HDR-video. En dobbel kameraløsning finner du også her, men denne gangen velger du mellom vanlig brennvidde og vidvinkel. Men G6 har ikke i nærheten av like sterk innmat som Mi6, og den mangler også stereohøyttalere. Begge er fryktelig gode mobiler til prisen, og står det mellom disse bør du prioritere mellom ytelse - målt og opplevd - og design og skjermkvalitet. Det er et vanskelig valg, gitt at G6 slett ikke kan beskrives som treg. Den er bare ikke like rask.

Spar enda mer penger med Motorola

Motorola Moto G5 Plus 32GB

Moto G-serien har blitt en vinner blant budsjettorienterte mobilkjøpere. Det er ikke uten grunn. Til rundt 2700 kroner får du et fantastisk kamera i en mobil som oppleves som lynrask. Innmaten er naturligvis ikke i nærheten av like rask som den i Mi6, men det merkes knapt på brukeropplevelsen. Den tåler å bli regnet på, og har stor og flott skjerm. Dette er telefonen for deg som først og fremst anser mobilen som et verktøy, og ikke som en motedings. Det er likevel mange som liker å ha en mobil som tar seg godt ut på bordet og i hånden.

Fullskjermmobil fra Samsung

Samsung Galaxy S8

Legger du på rundt 1500 kroner får du minste blad Galaxy S8. Den har skjerm som dekker omtrent hele forsiden, og er vanntett. Kameraet er noen hakk kvassere enn i Mi6, men det har ikke optisk zoom. Ytelsen er ellers så å si lik når vi måler den, men bittelitt svakere når man blar i menyene. HDR-funksjonen gjør det til en fryd å se film på S8, men den mangler stereohøyttalerne Mi6 har. Dette er totalt sett årets beste Android-mobil, og muligens den beste i det hele tatt. Men gitt hvor nærme Mi6 kommer er prisforskjellen opp til Samsungs mobil større enn man skulle tro.

Xiaomi Mi 6
8.5
Meget bra

Xiaomi Mi 6

sitat"En sjeldent god kombinasjon av pris, design og ytelse."

Fordeler

 • Krysse av
  Lynende rask
 • Krysse av
  Flott design
 • Krysse av
  God byggekvalitet og sprutsikker
 • Krysse av
  Bra lyd i stereohøyttalerne
 • Krysse av
  Driver hodetelefoner godt
 • Krysse av
  IR-sender for fjernstyring
 • Krysse av
  Meget god spec for prisen
 • Krysse av
  Bluetooth 5.0
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Masse funksjoner
 • Krysse av
  Ren og pen menydesign
 • Krysse av
  Medfølgende deksel
 • Krysse av
  Optisk zoom

Ting å tenke på

 • Bytt
  Bruker overgang til analog lyd
 • Bytt
  Støtter ikke 4G i 800 MHz
 • Bytt
  Kameraet skulle gjerne vært et knepp bedre
 • Bytt
  Ikke norsk i menyene (tastaturet støtter norsk)
annonse
Xiaomi Mi 6 128GBI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager