Tek.no

Test

Multicom Z96s

Knut Paulsen
11 Sept 2007 15:08

Introduksjon

Multicom Z96s er produsert av Asus. Som kjent lager Asus bærbare på oppdrag fra andre, i tillegg til å tilby bærbare under eget merkenavn.

Maskinen er i skrivende stund tilgjengelig fra drøye 9000 kroner, men kan konfigureres etter eget ønske. Som standard får man med en flott skjerm med en oppløsning på 1680x1050, samt Nvidia Geforce 8600M GS-grafikk. Bluetooth og 802.11a/b/g/n trådløst nettverk er også standard.

Med andre ord er det en godt utstyrt maskin med ganske god grafikkytelse til en prislapp under den magiske 10 000 kr-grensen. Merk at prisen for den billigste utgaven er uten operativsystem. Om man ønsker Windows, øker prisen med 749 kr eller mer, alt ettersom hvilken utgave man ønsker.

Utseendemessig er maskinen mørk, svært mørk. Her er det ingen designelementer i andre farger enn sort. Skjermlokket er av den blanke pianolakktypen, men det er et svakt rutemønster som man såvidt klarer å skimte. Dette rutemønsteret er vanskeligere å oppdate enn stripene som HP har på sine Pavilion-modeller.

Innsiden er like sort som utsiden, men ikke like blank. Som mange andre blanke og skinnende maskiner er det en fare for at fingeravtrykk og smuss vises raskt. Det følger med en mikrofiberpusseklut slik at man kan prøve å holde maskinen ren.

Les også