Til hovedinnhold
TestToshiba 40RL953N

Se hvor mye TV du får for under 6000 kroner

Trenger du virkelig en som koster mer?

Roy Arne Christiansen, Hardware.no

[Hardware.no]: Toshiba er ikke den største aktøren blant TV-produsentene, men i de rimeligere prisklassene er dem en produsent du ikke bør glemme. 40-tommeren Toshiba 40RL953 er en av modellen du virkelig bør holde øynene åpne for.

TV-en har en blank sort ramme i plast, og en rektangulær fot i samme finish. Panelet har en litt mattere overflate enn mange av konkurrentene, noe som gir den noen fortrinn når det kommer til refleksjoner. Det at panelet er litt mattere går dessverre litt utover sortnivået til TV-en. Du mister en del dybde i sortnivået, og det virker litt grått

Toshiba 40RL953N.Foto: Roy Arne Christiansen, Hardware.no

Fargegjengivelsen er ikke topp slik den kommer fra fabrikken, men etter kalibrering kommer det seg en god del. Etter justeringer er fargene mer naturlige, og detaljgjengivelsen veldig god. Det at TV-en leverer et godt bilde på lavere oppløsninger, gjør at den egner seg godt til vanlige TV-sendinger.

Menyene til TV-en er litt rotete, og utvalget i Smart-funksjonen er ikke det aller beste. Vi skulle ønske at den kom med noen bedre strømmingstjenester for film, serier og sport.

Lydkvaliteten er på nivå med konkurrentene – litt flat og kjedelig.

Alt i alt er dette en grei TV nå vi ser på pris og hva vi får. Når den koster 6000 kroner forventer vi ikke så mye, og denne TV-en leverer akkurat det vi hadde håpet på. Den har ikke så mye funksjonalitet, men en mer enn god nok bildekvalitet. Alt i alt er dette en fin TV til helt tradisjonell TV-titting.

+ God på lavere oppløsninger
+ Lite refleksjoner i panelet
+ Oversiktlig fjernkontroll
+ Prislappen


- Dårlig sortnivå
- Ikke innebygget trådløs WiFi
- Plassseringen av innganger på baksiden
- Litt få HDMI-innganger

Vil du vite mer?
Les hele testen av Toshiba 40RL953N på Hardware.no »

Alternativer

Et godt alternativ som peker seg ut er 40-tommeren Philips 40PFL5507T. Den koster litt mindre, og har i tillegg støtte for 3D og trådløs oppkobling til nettet innebygget.

Et annet alternativ er LED-TV-en Panasonic TX-L42ET5Y. Her får du to tommer mer for samme pris, og en TV som absolutt leverer på bildekvalitet.

annonse