Til hovedinnhold
TestUkens app-anbefalinger

Anbefalte apper til Android, iOS og Windows Phone

Her er fire godbiter til mobilen din.

Shutterstock

Flick

Superenkel fildeling

Deling av filer mellom mobiler med ulike operativsystemer kan være kronglete. Flick redder dagen.

Et scenario du lett kan utsettes for, er at du har tatt et kult bilde i et selskap, og så skal du dele bildet med dem du tok det av. Da er sjansen stor for at en del av futten har gått ut av seansen når du endelig har klart å sende bildet til den stadig mer utålmodige mottakeren. Flick er en app som kan installeres på både iOS, Android og Windows Phone. Sender og mottaker må befinne seg på det samme trådløse nettverket. Når kontakt er opprettet med mottakeren, kan du bare dytte bildet ut av skjermen, og så flyter det inn på mottakerens skjerm. Småmagisk!

Når du starter Flick, søker den automatisk etter andre smarttelefoner på nettverket og kobler seg opp mot de som har startet appen. Så velger du mottaker og det du vil dele. Dette legges på et skrivebord, som kalles Flicktop. Dokumenter kan du lagre ved å åpne dem i andre apper. Hvis du ikke vil sende alt via appen, kan du også sende objekter via e-post, men dette krever en betalt oppgradering av Flick.

I tillegg til bilder, videoer, kontakter og dokumenter, kan du dele et par enkle spill. Betaling via PayPal skal visst også fungere, uten at vi har testet den funksjonen.

Flick

Format: Android, iPhone og Windows Phone
Pris: Gratis, kjøp i app

Last ned til Android » Last ned til iPhone » Last ned til Windows Phone »

DeeMe

Hei, Dee!

Ute etter en sosial Snapchat-erstatter? Norske DeeMe er på kraftig fremmarsj.

DeeMe, som nå har fått iTunes-utvikleren Alex Luke med som partner, er oppe i 200 000 brukere, hovedsakelig i Norge, Danmark, Litauen og Brasil. Facebook har nylig gitt selskapet 80 000 dollar gjennom mentorprogrammet sitt, og Apple vurderte DeeMe som beste nye app i over 100 land.

Dette skrev vi om appen i mai:

DeeMe gir deg muligheten til å pynte raskt på bildene ved å skrive inn meldinger med så fin typografi at selv det mest tanketomme visvas kan komme til å gi mottakeren assosiasjoner til Shakespeare og Aristoteles.

Når du åpner appen, kan du velge om du vil melde deg inn via Facebook eller en e-postadresse. Deretter vil den finne venner, og leter først på Facebook for å se om noen av dine venner er der. Skal det skje, må du ha Facebook-appen åpen, og du må være pålogget. Så får du muligheten til å invitere vennene dine til å bruke DeeMe.

Når du skal sende en melding, velger du mellom albumet ditt og fotoappen. Så trykker du hvor som helst på bildet for å legge til tekst, før du endrer fonten ved å velge T-symbolet nederst til høyre. Deretter kan du legge til symboler ved å velge blant drøyt førti av dem oppe i høyre hjørne, alt fra et varmt pizzastykke til hjerter og langfinger. Når du er fornøyd, kan du lagre den ved å klikke nederst i venstre hjørne, eller velge pila midt på for å velge en mottaker, før du trykker på papirflyet for å sende den.

Når du får en DeeMe-melding, dukker den opp på låseskjermen, som en vanlig melding. Åpner du den, ser du den i all sin prakt. Så kan du lagre den på samme måte som for en du har laget selv.

DeeMe

Format: Android og iPhone
Pris: Gratis

Last ned til Android » Last ned til iPhone »

Business Card Reader Pro

Kort prosess med visittkort

Er du lei av å samle på visittkort? Skann dem, så kan du resirkulere dem, eller late som om de er russekort og gi dem bort til intetanende småbarn på 17. mai.

Gamle dagers Rolodex-visittkortholder fungerte både som dekorasjon og tidtrøyte, helt til man fikk stativ med metallkuler i sytråd og Angry Birds. Hvis du har så mange visittkort at det er et problem, bør du lagre dem digitalt. Den gangen du fikk dem, la du dem på et lurt sted fordi du trodde du ville få bruk for dem, men det viser seg at akkurat det kortet du leter etter, som regel ligger i innerlommen på en dressjakke du donerte til Fretex før jul i fjor. Bruker du en mobil kredittkortskanner, har du alltid tilgang på visittkortene.

Det fins mange typer visittkortskannere. Business Card Reader Pro er en av de bedre, siden den kan behandle bilder i bakgrunnen hvis du skal lagre mange kort raskt. Når du starter appen, kan du velge om du skal lagre kun ett kort eller en haug, og om kortet ligger på høykant eller horisontalt. Når du har tatt bilder av kortene du vil lagre, kan du redigere feltene for personalia. Ofte er det kun små justeringer som må gjøres, andre ganger ingen. Appen skanner kort på 22 ulike språk, kortene lagres i skyen, kan redigeres på nett og er tett integrert med Salesforce. Den er utviklet av Shape, som også står bak Sicher og IM+.

Pass på å ta imot visittkortet før du demonstrerer visittkortskanneren for giveren. Det kan lett misforstås hvis du bare tar bilde av visittkortet du tilbys og nekter å ta imot kortet. Selv om du bedyrer at du kun er ekstremt engasjert i miljø, kan samarbeidsklimaet fort nå frysepunktet.

Business Card Reader Pro

Format: iPhone
Pris: 69 kroner

Last ned til iPhone »

Ukens mobilspill

Humoristisk og lettbeint romeventyr

Tales From Deep Space er det tredje og hittil beste spillet fra spillsatsningen til Amazon. Her skal du styre en robot og en astronaut fanget i en romstasjon. Du veksler mellom å styre de to figurene, og sammen må de greie å løse en hel rekke med gåter for å komme seg ut.

Du styrer ved å dra fingeren i en retning på skjermen. Det fungerer greit, men kan til tider oppleves litt upresist og klønete. Gåtene har stort sett en ganske logisk og grei løsning, og utfordringsnivået er godt balansert.

Grafikken og animasjonene i spillet er flotte, og det har en passende visuell stil. Tales From Deep Space er et humoristisk og lettbeint eventyr der de to hovedfigurene står i fokus.

Dette er et vellaget og underholdende mobilspill fra det nyetablerte spillselskapet til Amazon. Litt i korteste laget, men de timene med spill man får er vel verdt pengene.

Tales From Deep Space

Plattform: iOS og Android (kun Amazon Fire Tablet)
Pris: 69 kroner (iOS)

Last ned til iOS – Last ned til Android

Ukens mobilspill er levert av Gamer.no. På denne siden finner du ytterligere ni spillanbefalinger til mobil og nettbrett.

Se alle Ukens apper-artikler på vår samleside »

annonse