Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestCreative SoundBlaster Roar

Kanskje verdens minst brukervennlige høyttaler

15 forskjellige brytere, fem innganger og en bruksanvisning som bør leses.

Side 1

Mobile Bluetooth-høyttalere. På den ene siden finnes det kanskje ikke kjedeligere produkter. Det er mange av dem, de låter generelt bra for tiden og ikke koster de mye heller. Men noen ganger melder det seg produkter som skiller seg ut. Creatives Sound Blaster Roar er et slikt.

Den kommer nemlig utstyrt med haugevis av funksjonalitet, og like mange knapper som en tjukkas-TV fra midten av åttitallet. Flere av knappene har tilsynelatende lik funksjonalitet og påskrift. Det hele er svært kryptisk. Får vi bruk for alt dette? Er det nyttig? Og hvordan er det med lydkvaliteten? «Roar»-navnet antyder jo at den lille boksen kan slå fra seg.

Forvirrende første møte

Roar har fem ulike høyttalerelementer. To små på 1,5 tomme, og en større «subwoofer» på 2,5 tommer. I tillegg har den passive elementer i hver side, som fungerer som bassporter. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ved første møte, i et stort og åpent kontorlokale låter det grusomt av den lille boksen. Den makter naturligvis ikke å fylle hele det åpne rommet, men vi hadde kanskje håpet på en følelse for hva slags lyd Sound Blaster Roar skal kunne lage. I hvert fall i vårt umiddelbare område. I stedet låter det bare som boksete plastlyd. Dette fra en kompakt høyttaler som koster et sted mellom 1300 og 1600 kroner. Jeg får bange anelser, og tar med meg produktet hjem, der det i hvert fall ikke plager andre enn undertegnede.

Overraskelsen blir derfor stor når det et par uker senere er på tide å returnere til produktet for selve testen. Plutselig er ikke lyden så gærn lenger. Det låter ikke boksete og bassen er til stede. Hva jeg skal med flere titalls knapper på en høyttaler er jeg fortsatt litt usikker på, men dette var da slett ikke den samme lyden som vi prøvelyttet da produktet kom inn til test. Her er det ugler i muffinsen!

Etter litt prøving, feiling og dårlig koordinert aerobic i leiligheten, finner jeg ut at Roar er ekstremt følsom for plassering. Den er rett og slett 100 prosent avhengig av det som står rundt høyttaleren. Det kan handle om hvor mye luft den har, hvordan materialene resonnerer med lyden fra boksen og hvor stort rommet er totalt.

På sitt beste er det påfallende mye og god lyd som kommer ut av den kompakte høyttaleren. På det verste låter den som noe vi helst hadde latt stå igjen i butikken.

Kan Roar brøle? Det skal vi finne ut på neste side – og da skal vi også prøve å finne ut hva i all verden alle knappene kan brukes til »

Creative Sound Blaster Roar
4
Svakt

Creative Sound Blaster Roar

sitat"Det virker som om Creative har puttet alt de kom på i en sementblander og trykket start"

Fordeler

 • Krysse av
  God lyd ved riktig plassering
 • Krysse av
  Haugevis av funksjoner
 • Krysse av
  Kan være nødbatteri for mobilen

Ting å tenke på

 • Bytt
  Dårlige apper
 • Bytt
  Lite gjennomtenkt design
 • Bytt
  Uklar brukerveiledning
 • Bytt
  Uvisst om LS-modus gjør noe som helst
 • Bytt
  Totalt 20 forskjellige knapper og tilkoblinger på én høyttaler
 • Bytt
  Veier 1,1 kilo og blir for tung for noen bruksområder
 • Bytt
  Knotete alarmfunksjon kan gi falsk trygghet
 • Bytt
  Kresen på minnekort
 • Bytt
  Ingen fjernstyring av mobillyd