Tek.no

Test

Samsung WB500

5 Juni 2009 10:25

Overblikk

Introduksjon

Akam tester fire kompakte ultrazoomer og testen av Olympus Mju-9000 ble nylig publisert. Andre kamera ut er Samsung WB500, mens testene av Canon SX200 IS og Panasonic TZ6 kommer de nærmeste ukene.

Samsung WB500 er en interessant modell for Samsung har valgt et unikt zoomområde som starter på 24mm. Panasonic TZ6 har riktignok 25mm vidvinkel som er nesten like vid, men 28mm er mye vanligere i denne klassen.

Samsung lager to versjoner av dette kameraet. Vi har testet WB500, men det finnes også en litt dyrere versjon som heter WB550. Forskjellene er små og kamerahus, objektiv og funksjoner er så og si identiske, men WB550 har har litt større skjerm og 12MP mot 10MP for WB500. Vi har noen få kommentarer om WB550 der det er forskjeller, men det er vesentlig WB500 denne testen handler om og den starter her.

Fysisk

Samsung har gjort en god jobb med WB500. Kameraet virker solid og har bra ergonomi størrelsen tatt i betraktning. Grep og belegg i gummiert material trekker opp, mens litt for små knapper er negativt. Objektivet har 24-240mm zoom og mest vidvinkel i denne klassen. LCD-skjermen er ordinær, og batterilevetiden er også middels.

I bruk

WB500 overrasker med mulighet for full manuell kontroll som er ganske sjeldent på de rimelig ultrazoomene. I tillegg er alt av automatikk på plass, og med relativt gode muligheter for overstyring av både eksponering og bildeparametre.

Fokuseringen går rimelig kjapt, og bilde-til-bilde hastigheten er også bra. Dessverre opplevde vi noen få fokusfeil i svakt lys. Brukervennligheten var stort sett bra, men menyen hadde litt liten skrift og menyvalgene var til dels vanskelige å forstå.

Bildekvalitet

WB500 leverer helt grei bildekvalitet, men bildene tåler ikke like mye forstørrelse som de beste konkurrentene. Svakheter er prosesseringsartefakter selv ved lav Iso og dårlige egenskaper ved høy Iso.

Konklusjon

Bildegallerier

Les også