Til hovedinnhold
TestMotorola Motoluxe

Skinnet kan bedra

Det viser seg nok en gang at utseendet ikke betyr alt.

Kurt Lekanger

Motorola Motoluxe har et pent ytre, og hadde den vært like god på innsiden kunne dette vært en utmerket mobiltelefon. Den lander pent og pyntelig midt i 2000-kronersklassen som har begynt å fylle seg opp med gode kjøp.

Telefonens design ser ganske lekkert ut ved første øyekast, og vi kommer ikke utenom å legge merke til den markante åpningen nede på venstresiden av telefonen. Her kan du for eksempel henge telefonen fast i en snor hvis du skulle like å ha den rundt halsen av en eller annen grunn. Men det er ikke det som gjør dette designtrekket så spesielt. For denne åpningen sender også ut et stort lys hver gang du mottar en melding eller noen ringer deg.

Om dette har mye for seg eller ikke kan diskuteres, men det er i hvert fall en telefon som skiller seg ut. Ellers er telefonen ganske tynn og ligger godt i hånden. Den kjennes også solid ut, og bakdekselet er av metall.

Brukbar skjerm, men treg prosessor

Skjermen er av typen TFT og har ganske gode farger, men hvis du ser på fra en annen vinkel enn direkte framfor deg så blir bildet ganske labert. Kontrastene er heller ikke spesielt mye å skryte av. Den berøringsfølsomme skjermen skuffer oss ved at ting går veldig tregt til tider. Dette kommer av den svake prosessoren som sitter i telefonen.

Det er nettopp dette som i stor grad er med på å ødelegge helhetsopplevelsen av denne telefonen. Navigering i menyene går hakkete og seint, og det er lite som er så irriterende som teknologi som går tregt.

Telefonfunksjonene fungerer dog ganske bra. Høyttaleren er god og vi hadde aldri noen dekningsproblemer under testperioden. Det eneste var at andre hørte oss noe dårlig under samtale så det kan tyde på en svak mikrofon.

Trenger bedre ordliste

Meldingsskriving går helt greit selv om tastaturet kan virke noe smalt i starten, men dette venner du deg fort til. Telefonen er ferdig utstyrt med norsk tastatur, men ordlisten og ordforslagene er heller dårlige, så disse burde eventuelt lastes ned fra nettbutikken Google Play.

Nettleseren fungerer bra så lenge den ikke må laste for tunge Flash-elementer, og har blant annet støtte for tofingerzoom og justerende tekst slik at teksten på siden former seg etter hvor nært eller fjernt du har zoomet.

Ellers er e-post, kalender og andre nyttefunksjoner enkle å forstå seg på og det fungerer bra uten noen nevneverdige problemer. Batterikapasiteten er dog ikke så mye å skryte av. Du skal ikke bruke telefonen mye før den må lades når dagen er omme.

Kameraet skuffer oss en del. Motorola skryter selv av sine 8 megapiksler, og dette er en telefon hvor vi fort ser at megapiksler ikke er alt. Bildene blir ikke spesielt bra, og hvitbalansen er som oftest feil. Det finnes mange mobiltelefoner med betydelig lavere antall megapiksler som tar bedre bilder.

Et svært positivt element er musikkspilleren. Den har massevis av muligheter og gir og ganske god totalopplevelse i forhold til mange av konkurrentene, både når det kommer til lyd og funksjoner.

Alternativene

Alt i alt er dette en telefon som faller litt igjennom. Med tanke på prisen så må den se seg utkonkurrert av en god del av dagens mobiltelefoner. Den ser bra ut og har noen fiffige funksjoner, men totalopplevelsen blir fortsatt at den hakker for mye under bruk og vi kan ikke si annet enn at den er ganske treg.

Skal vi se på alternativene til Motorola Motoluxe er det naturlig å se på andre telefoner rundt 2000 kroner. Den første vi kan trekke frem er Huawei Honor som gjorde det veldig skarpt i vår test og koster noen hundrelapper mindre enn Motoluxe. Her får du en mye kraftigere prosessor og et bedre batteri som gjør at telefonen er bedre i bruk og lever lenger uten å måtte lades.

Et annet godt alternativ er Sony Ericsson Xperia Arc S. I tillegg til at den også er bedre på kraft og batteri får du en større skjerm, samt et tynnere ytre. For kun et par hundrelapper ekstra er dette et godt kjøp i denne prisklassen.

Til slutt kan se på en telefon som har vært på markedet en stund, men som vi fortsatt var godt fornøyde med. LG Optimus Black har like stor skjerm, bedre batteri og en bedre prosessor hvor vi aldri opplevde noe hakking eller lignende. Den koster også litt mindre enn Motoluxe og vil gi deg en bedre brukeropplevelse.

Her kan du lese testen av det vi mener er ett av de beste kjøpene i prisklassen rundt 2.000 kroner, Huawei Honor.

Les hele testen av Motorola Motoluxe på Amobil.no

annonse