Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

TestHuawei U8860 Honor

Rå mobil til 2000 kroner

Her får du toppklasse-ytelse til en hyggelig pris.

Huawei har som vane å prise telefonene sine under det tilsvarende telefoner hos konkurrentene koster. Nå har de gjort det igjen.

Mye kraft for pengene

U8860 Honor har en 1,4 GHz prosessor av den typen vi finner hos en rekke dyrere telefoner, og i ytelsestester gjør Honor det bedre enn mange av "gårdagens" toppmodeller. Alt av teknologi du kan kreve av en moderne mobiltelefon, er også på plass.

Den fire tommer store skjermen fungerer utmerket til filmtitting, så vel som at den gir god oversikt i alle andre sammenhenger. Skjermen er likevel ikke helt i kvalitetstoppen, med litt svak kontrast og laber innsynsvinkel, men i sin prisklasse er det likevel en knallbra skjerm.

Om du vil bruke mobilen til å spille på, kan U8860 dekke dine behov. Med innebygget gyro kan du styre ved å vri på telefonen i de spillene som støtter dette, og den store skjermen og gode ytelsen sørger for god oversikt og grafikk. Den store skjermen gjør at telefonen også er god på videovisning, til tross for litt laber kontrast i de mørke bildene.

Lydkvaliteten i de medflølgende ørepluggene er så som så, men når du kobler til et skikkelig sett øreplugger får du god lydkvalitet for musikklytting. Lyden kan imidlertid ikke stilles veldig høyt, og du bør defor passe på å ikke koble til et alfor krevende hodesett eller øreplugger.

Også kameraet holder mål, selv om det ikke kan måle seg med kameraet i den mer påkostede Sony Ericsson Xperia Neo som nå koster omtrent det samme som Huawei U8860.

Som telefon

Vi synes kanten øverst på telefonen er litt for skarp slik at den gnager litt på øret i telefonsamtaler. Bortsett fra dette fungerer U8860 suverent som mobiltelefon med god lydkvalitet i samtaler og god batterilevetid.

Forferdelig tastatur!

E-postleseren og tekstmeldingsfunksjonen fungerer helt uten trøbbel, men tastaturet har vi ikke mye til overs for. Æ, ø og å er ikke å finne som egne taster. Holder du inne "a" kan du velge å skrive "å", og holder du inne "o" kan du velge å skrive "ø". Om du skulle ønske å skrive "æ", har du et problem.

I tastaturets innstillingsmenyer er oversettelsene mellom kinesisk og norsk helt forferdelige, og du bør ikke bli overrasket over å få opp en feilmelding eller to med kinesiske tegn. Heldigvis er det enkelt å bytte ut tastaturet med noe annet i Android Market.

Mye for pengene

Alt i alt er vi imponert over hvor mye U8860 gir deg for pengene. Bytter du ut tastaturet har du en svært god mobiltelefon helt på høyde med telefoner som koster helt opptil en tusenlapp mer.

Likevel finnes det gode alternativer. Sony Ericsson Xperia Neo koster som nevnt det samme som Huawei U8860, og har et bedre kamera og skjerm men ellers noe svakere maskinvare. Motorola Defy+ koster bare litt mer, men tåler vann. Optimus Black gir deg en mye bedre skjerm for bare noen hundrelapper ekstra. Sony Ericsson Xperia Ray er et alternativ om du vil ha en mindre og slankere telefon. Den elegante Sony Ericsson Xperia Arc S ligger 500 kroner over U8860 i prisklasse, men når den blant annet har bedre kamera, bedre skjerm og HDMI, kan den være verdt en titt. Lynraske LG Optimus 2X med tokjernersprosessor koster også bare rundt 500 kroner mer enn U8860.

Legger du på 500 kroner får du altså mange gode alternativer til Huawei U8860 Honor, men om du skal holde deg til budsjettet står det i all hovedsak mellom U8860 Honor og Sony Ericsson Xperia Neo.

Les hele testen på Amobil.no

annonse